10 Praktiske køkkenråd!


Her er ti hjælpsomme køkkentricks, der vil spare dig for både tid og penge, samt gøre madlavningen mere overskuelig.

Madlavning i hverdagen er ikke altid en dans på roser, arbejdsliv og børnenes aktiviteter kan hurtigt få planen om det store hjemmelavede måltid til at briste. For at få hverdagens madlavning til at gå lidt lettere, kan man benytte sig af disse tips til hurtigere at klare aftensmaden.

Du kan se flere hjælpsomme husmorråd her!

Tænk på opvasken

Køb køkkenredskaber der kan være i din opvaskemaskine, da det vil spare dig for en masse tid med opvasken. Det er kun dine knive som du skal vaske i hånden, da de bliver sløve i maskinen.

Bagepapir

Bagepapir har mange funktioner, du bl.a bruge det til at dække dit skærebræt ind før du ligger kød det. Så kan du benytte samme skærebræt til kød, og derefter grøntsager – minimal opvask.

Omeletter er hurtige og sunde

En omelet er nem og hurtig at lave, og den kan indeholde lige hvad du ønsker.
Du kan bruge hvad du har i køleskabet, kartofler, skinkerester eller bacon, sammen med de grøntsager du skulle have tilbage. Smid et par æg i og sammensæt en hurtig, sund og lækker ret du hele tiden kan mixe som du vil.

Undlad kartofler, ris, pasta

Det tager tid at koge ris, kartofler og pasta. Istedet kan du nøjes med salat og kød, men tilføje ekstra bønner, kikærter eller majs til salaten. Du skærer ned på kulhydrater, og det går lidt hurtigere med aftensmaden.

Indkøbsapps

En af de store tidsrøvere er indkøbsturen, det kan samtidig være stressende hvis man endda glemmer at købe en vare. Den gode løsning kan være en indkøbsapp på din mobil telefon. Der findes mange gratis apps på markedet, både til android og Apple, der kan hjælpe dig med at holde styr på dine indkøb.

Skarpe knive

Sløve knive er et irritationmoment, samt det gør at kokken har svært ved at arbejde med råvarerne. Derfor er det bedst at du sliber dine knive på et slibestål stort set hver gang du har brugt dine knive.
Ved at dine knive er skarpe forlængere du deres levetid, samt det er en større fornøjelse af klare sine køkkengerninger hvis arbejds redskaberne er i orden.

Køb en færdig salat

Det kan tage lang tid at udskære en salat. Man skal have mange forskellige grøntsager, salat skal skylles og slynges, og det kan koste mange penge. Nu om dage kan man faktisk købe færdige blandede salater, som er af høj kvalitet og ofte til billigere penge end hvis du selv skulle lave dem.

Madplan

En madplan lyder ikke særlig lækkert eller inspirerende, men den vil spare dig for tid, stress og penge. Sæt dig en gang om ugen og udform en plan for hvad du vil spise i den kommende uge. Du kan med fordel gå din fryser og skabe igennem for at se hvad du har, og undgå madspild.

Brug tallerkener

Brug dine tallerkener til råvarer når du arbejder i køkkenet. Når du har skåret dine grøntsager, placer dem på en tallerken, den er nemmere at vaske op, og fylder mindre end et skærebræt og skåle i opvaskemaskinen.

Organiser køkkenet

Køkkenet er dit madværksted, derfor betyder indretningen af dine redskaber også noget. Sørg for at have de mest benyttede redskaber, kniv, skærebræt, olivenolie osv. inden for rækkevidde. Derved kan du hurtigere nå de ting du bruger hyppigst i dit køkken.

 

Recent Content