3 gode råd til at blive ved med at være vild med dit hjem – uden at skulle investere i nye møbler


Når vi indretter vores hjem starter vi ofte med det store. Skal vi have malet? Ny sofa? Hvor skal spisebordet stå? Skal vi have billederne til at hænge her? Eller vil vi gerne have noget ny kunst på væggene. Jo mere på plads vi kommer jo mindre bliver tingene vi rykker rundt på. Vi nusser med hvordan billedvæggen skal se ud, hvor lamperne skal hænge og hvor den der pæne vase vi arvede fra mormor skal placeres. Hvad sker der så når vi når til det punkt hvor vi egentlig er på plads? Er det så bare det?

Ikke nødvendigvis. Vores hjem er vores rede og det at vi føler os godt tilpas der, har stor indflydelse på hvordan vi har det i hverdagen. Når vi har lagt fundamentet, er færdige med selve indretningen, så har vi ofte en helt særlig følelse i kroppen. Vi beundrer vores værk og nyder at bruge tid der. Efter et stykke tid kan vi dog godt komme til at synes at der ser lidt kedeligt ud og vi føler ikke rigtig denne samme ekstase over den der lækre sofa vi købte for et års tid siden. Derfor får du her 3 gode råd til hvordan du sørger for at du føler dig godt tilpas i dit hjem og ikke nødvendigvis behøver ud og sprænge bankbogen for at købe nye møbler efter et års tid.

 

Hold orden

Det lyder måske dumt, men at holde orden, ryde op, gøre rent eller hvad du vil kalde det, hjælper os med at skatte vores hjem mere. Hvis du i dagligdagen ligger vasketøj i stuen, lader opvasken stå eller ikke rydder op efter små projekter rundt omkring i hjemmet, så er en grundig oprydning og derefter fokus på at holde orden en effektiv måde at se dit hjem med nye øjne. Følelsen vi får når vi er færdige med at indrette vores hjem har nemlig rigtig meget at gøre med glæden over at vi ikke længere bor i flyttekasser og alt det der manglede en plads, nu har en. Ved at skabe denne følelse igen, vil de fleste opleve en nyfunden kærlighed til deres hjem og på ny begynde at nyde indretningen og de fine detaljer vi skabte da vi flyttede ind.

Små ting gør en forskel

Det gør de virkeligt. I stedet for at løbe ud og købe ny sofa eller lamper til flere tusinde kroner kan du bryde dit hjem med mindre detaljer. Har du en billedvæg er det ofte billigt at købe enkelte nye plakater, da rammerne ofte er langt dyrere end selve billedet. Du kan også tage på genbrug og finde fine krukker, vaser og andet nips der kan pynte på dine hylder. På denne måde får øjet noget nyt at hvile på og bare det at det er noget småt, kan være nok til at snyde hjernen til at der er sket en stor forandring.

Hvis du er glad for dine billeder og har masser af fine vaser og krukker stående allerede kan et andet tip være at købe blomster til nogle af disse smukke vaser og krukker. Blomster i hjemmet giver noget helt særligt. Grønne sukkulenter der er nemme at holde skaber liv og er også gode for luften og klimaet i dit hjem. Buketter eller enkelte blomster give hjemmet et strejf af noget luksuriøst, som vi forbinder med særlige mærkedage såsom fødselsdage eller andre glædelige begivenheder. Billige blomster kan både bestilles online og købes hos din lokale florist.

Ryk rundt

Hvis du er ved at gå helt ud af dit gode skind, men ikke vil investere i nye tiltag til hjemmet kan det nogen gangen hjælpe gevaldigt på indretningstrætheden at rykke rundt. Tænk ud af boksen, kan rummenes funktion byttes rundt? Hvad hvis du vender spisebordet? Eller flytter sofaen over i den anden ende af rummet? Hvis ikke du selv kan se dig ud af en løsning, så inviter en ven eller veninde over til en snack og bed dem om at hjælpe dig med at se dit hjem på en ny måde. Det er både godt for din træng til forandring og du får brugt tid med en du holder af.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content