3 hurtige svar på spørgsmål om husforsikring


Der er mange spørgsmål der dukker op, når der skal købes hus eller lejlighed. Her vil jeg forsøge at svare hurtigt og præcist på nogle af de mest normale spørgsmål omkring husforsikringer. Har du selv nogle spørgsmål du går og tumler med, så er du meget velkommen til at skrive et eller flere spørgsmål omkring husforsikringer, i kommentarfeltet nedenfor.

 

Skal jeg have husforsikring, når jeg bor i lejljighed?

Svaret er nej. Der er ikke nogen grund til at få en husforsikring, når du bor i lejlighed. Det kan derimod være en god idet at tegne en indboforsikring, hvis du er i besiddelse af mange værdier. Det kan være alt lige fra elektronik til guldsmykker. Når du bor i lejlighed, er det enten boligforeningen eller ejerforeningen der sørger for at selve boligen er forsikret imod f.eks. brand eller lignende.

Hvordan får jeg en billigere husforsikring?

Der kan ofte være mange penge at spare ved at vælge at have husforsikringen der rigtige sted. Ofte giver mange forsikringsselskaber dig rabat, ved at samle flere forsikringer det samme sted. Dette er dog ikke altid ensbetydende med billigste husforsikring. Bedste råd er derfor at sammenligne flere forskellige tilbud fra forsikringsselskaber. Du kan f.eks. få 3 tilbud på forsikringer her.

Er det en god ide at have husforsikring og indboforsikring det samme sted?

Der er i de fleste tilfælde intet i vejen for at have husforsikringen og indboforsikringen to forskellige steder. Tilfældet hvor det kan give lidt problemer, er i tilfælde af at huset brænder ned, hvor der kan komme lidt stridigheder over om det er indbo eller husforsikring der skal dække de enkelte dele. Hus- og ejerskifteforsikring kan i flere tilfælde være en god ide at have det samme sted. Dette må opgøres med den besparelse der ofte kan findes ved at have netop disse to typer af forsikringer forskellige steder.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content