5 pynteting til hjemmet der både er flotte og praktiske


Når hjemmet skal være hyggeligt, så er pynteting og nips i den grad noget, der er med til at tilføje hyggen. Der findes ikke noget mere kedeligt som en hvid væg uden malerier og en bar vindueskarm uden pynt.

Mange har svært ved at anskaffe sig pynteting til hjemmet, da disse genstande ikke kan bruges til noget – udover at stå og pynte og samle støv. Men rent faktisk kan du få mange forskellige pynteting, der både er flotte og praktiske. Og der er med garanti noget for enhver smag.

Du kan her få en oversigt over 5 pynteting, der både er praktiske og pynter i hjemmet. Måske bliver du inspireret til indretningen, så hjemmet let og nemt kan blive endnu smukkere og emme af endnu mere hygge.

Smuk opbevaring og service i køkkenet

Hvis vi starter i køkkenet, så skal tingene her med udgangspunkt være praktiske og anvendelige. I køkkenet bliver der i de fleste hjem brugt mange timer, når der skal laves mad, så derfor skal det helst også være hyggeligt og dejligt at opholde sig her. I køkkenet kan du eksempelvis placere flotte krukker og æsker, hvori der kan være morgenmadsprodukter, mel, sukker og pasta. Denne opbevaringsløsning er således både praktisk og pynter på køkkenbordet eller på hylden.

Service som skåle, kopper, tallerkner, fade og lignende er en essentiel ting at have i et køkken eller i en spisestue. Men i stedet for at gemme det væk bag lukkede låger eller i skuffer, så kan det tages frem. Hvis du har et par ledige hylder i et vitrineskab eller et par hylder på væggen, så kan du placere udvalgt service her. Måske har du service i et bestemt mønster, eller måske har du det i et bestemt farvetema? Det pynter meget at placere sådan noget sammen, hvor du på denne måde laver en lille udstilling med det smukke service.

Klik og find smukke ting til hjemmet lige her >>

 

De smukke planter er godt for indeklimaet

De mest praktiske pyntegenstande der findes er planter. Man kan få planter i mange forskellige sorter, farver og størrelser. Nogen har smukke og farvestrålende blomster, og andre består kun af grønne blade. Fælles for alle planterne er dog, at de er smukke, dekorative og så er de faktisk ret sunde.

Sunde? Ja, du læste rigtigt. Planter er rigtig gode for indeklimaet, da de renser luften. Det er derfor en god idé at anskaffe dig et par pæne planter til vindueskarmen i soveværelset eller måske til spisebordet i spisestuen. Planterne og blomsterne kan fås i mange prisklasser, og de kan købes mange steder. Både i blomsterforretninger og endda i supermarkeder. Måske vil du have en urtepotte med en plante i, eller måske er du mere til et bundt blomster i en vase? Der er mange muligheder med planter.

Hvis planterne skal være endnu mere praktiske, så kan du anskaffe dig et par krydderurter eller små grøntsager til vindueskarmen. Urter som basilikum, timian, persille eller mynte eller grøntsager som en chiliplante kan både spises og peppe madlavningen op samtidig med at de pynter i boligen.

Klik og find planter hos Plantetorvet lige her >>

 

Skønne stearinlys i stuen

I stuen kan du nemt skabe hygge med pynteting, der både er flotte og praktiske. En af disse pynteting er stearinlys. Stearinlys er i den grad med til at skabe hygge både vinter og sommer. Om vinteren lyser stearinlysene smukt op, når de mørke dage trænger sig på. Om sommeren kan de fungere i stedet for lamper, når de lyse sommeraftener står for døren. Det hele tilføjer personlighed og hygge til boligen.

Stearinlys og lysestager kan fås i mange forskellige slags. Skal det være lidt afslappet, så er fyrfadslys gode. De holder i mange timer, og man kan få mange smukke glas og stager til dem. Får du gæster på besøg, eller skal du bare gøre lidt mere ud af det, så er lange stearinlys i høje lysestager rigtig smukke og elegante. Dét er da både pænt og praktisk.

Tekstiler er både praktiske og flotte

I alle boliger finder man tekstiler. Det er både puder, plaider, sengetøj, gardiner, tæpper, duge og meget, meget mere. Alle disse tekstiler kan fås i mange farver, mønstre, materialer og kvaliteter. Du kan nemt skabe din egen stil og tilføje personlighed til boligen, når du vælger tekstiler. Du kan for eksempel tænke over farver og mønstre på pudebetræk til sofaen. Eller måske vil et par nye gardiner i en smart farve sætte prikken over i’et i hjemmet?

Du har friheden til at vælge og gøre din bolig personlig med din helt egen stil. Og husk: alle disse tekstiler er både dekorative og praktiske – så man slår to fluer med ét smæk, når der skal vælges smukke pynteting til boligen. Smart, ikke?

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content