6 tips til at få et lækkert køkken


Hvis du godt kunne tænke dig at friske dit køkken op, indrette det helt om på ny eller bare prøve noget nyt, så kan det være en god ide at læse med her. For her får du nemlig syv tips til at få et lækkert køkken – hvad enten du så vil ud og bruge mange penge på et helt nyt køkken, eller du bare gerne vil ændre nogle småting for at få oplevelsen af et helt andet og federe køkken. Farver giver nyt liv til dit køkken. Prøv lilla som på billedet eller andre farver som du godt kan lide. Det behøver ikke at være på andet end få overflader.

Brug farver til at få liv i køkkenet

Først og fremmest kan det være en rigtig god ide at bruge farver i køkkenet. Selvfølgelig skal man overveje det nøje, hvilke farver man kaster sig ud i at bruge, men med lidt simpel farvekendskab er det ret nemt at finde nogle fede farver, der passer godt sammen.

Du kan jo overveje at skifte låger, bordplader samt dine accessoires i køkkenet ud med nye og mere farverige modeller, eller du kan undersøge, om det er muligt at friske køkkenet op med lidt maling, hvis du ikke har råd til at skifte hele køkkenet ud på en gang.

Gå efter designermærker

Er det ikke pengene, der er problemet, så kan du også rykke dit køkken et par niveauer op bare ved at skifte dine små ting i køkkenet ud med designervarer.

Et mærke som House Doctor har eksempelvis lavet ret mange fede ting til køkkenet, som med garanti vil friske rummet op, hvis du skifter dine nuværende accessoires ud i køkkenet. Det kan være ting som grydelapper, dåser, salt og peber kværne samt mange af de andre småting, der er med til at give et helhedsindtryk af køkkenet. Klik og find lækre ting fra House Doctor her >>

Kør den samme linje hele vejen rundt

Vælger du at friske dit køkken op med designervarer, så kan det være en god ide at holde den samme stil hele vejen rundt, så der en råd tråd i de ting, du har valgt at udsmykke dit køkken med.

Man kan selvfølgelig godt blande forskellige mærker, men det kan hurtigt komme til at se mere rodet ud, end det ser godt ud. Holder du dig til den samme serie eller det samme designermærke, så er det nemt at få det hele til at spille sammen i et komplet design.

Vær ikke bange for at prøve noget nyt

For at få et federe køkken er du nødt til at lægge din frygt for at prøve noget nyt på hylden. Hvis du ikke er klar på at smide nogle af dine gamle ting ud, så er du heller ikke klar på at få et pænere køkken.

Så har du en masse gamle ting stående, som ikke på nogen måde er med til at få køkkenet til at se lækkert ud, er du nødt til at hive dig selv i nakkehårene og få det smidt ud, så der kan være plads til noget nyt og mere lækkert.

Lad vær med at forhaste dig

Dernæst er det også vigtigt at pointere, at du ikke skal forhaste dig, når du gerne vil ændre stilen i dit køkken. Det kan tage lang tid at gøre sig klog på, hvilken stil man gerne vil have, og der er intet, der forhindrer dig i at tage det et skridt af gangen.

Smider du det hele ud på en gang og køber stort ind til dit nye lækre køkken, så kan det være, du har taget en forhastet beslutning og fået købt noget, som du måske ikke ville have haft. Så husk at trække vejret og træf nogle velovervejede beslutninger, så du også får et køkken, du rent faktisk vil have.

Hold dit pæne køkken ved lige

Sidst, men ikke mindst, er det en rigtig god ide at holde dit køkken pænt og rent, når du først har fået købt en masse nye og lækre ting til rummet.

Sørg for tit lige at svinge kluden forbi overfladerne. Det behøver ikke tage mere end ti minutter at gøre, hvis du holder det ved lige. Man kan have nok så pæne ting i sit køkken, men hvis man lader olierester og stegeos sidde på alle overflader, så kommer det hurtigt til at blive snasket og ulækkert. Og når det kan klares med få minutters arbejde et par gange om ugen, er det jo fjollet at lade være.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content