Bekæmpelse af edderkopper


Vi er mange der får kuldegysning, når vi ser en edderkop, men hvordan sikre vi os, at de holder sig udenfor hjemmet bedst muligt?

De små dyr må vi betegne som nyttedyr, da de reducerer antallet af fluer, natsværmere og andre dyr som let kan flytte uønskede mikroorganismer rundt i din bolig. Dertil gør edderkopper det også af med banan- og eddikefluer, sølvfisk og væggelus og andre skadedyr. Edderkopper bør dog betragtes nyttedyr og ikke som skadedyr, som ofte er tilfældet i visse genre af spillefilm og Tv-serier.

Vi er dog mange, der ikke er så glade for at dele sofaen sammen med dem.

.

Edderkopperne kravler indenfor

Når temperaturen sænkes om efteråret, søger edderkopperne ned i små åbninger, revner og sprækker i dit hus eller i din lejlighed og gerne på loftet eller i kælderen. Der er mange forskellige typer af edderkopper i Danmark, et par af dem er meget ordinære og et par af dem vi ofte ser er bl.a. korsedderkoppen og husedderkoppen.

Edderkop - spider-1426485-m.
.

Bidt af en importeret edderkop

Der findes ikke umiddelbart farlige edderkopper i Danmark. Jeg er dog selv blevet bidt af en importeret tropisk edderkop på en festival. Jeg fik blot et lille udslæt og søgte læge, hvor lægen konkluderede at jeg som så mange andre blot var bidt af en tropisk edderkop, og jeg blev behandlet hurtigt uden gener.

Ikke særlig mange edderkopper er store nok til at kunne presse deres to gifttænder ned igennem den massive hud, vi mennesker er udstyret med, og sprøjte gift ind. Dernæst bider de ikke med mindre man som jeg kommer til at dele sovepose med dem eller presser dem ved eksempelvis at lægge sig ovenpå dem. De vil hellere angribe et byttedyr de kan overmande. Sidst men ikke mindst er det væsentligt at understrege, at man ikke nødvendigvis kan mærke det lille søde bid fra de små dyr. andre var blevet bidt af én af de mange små tropiske edderkopper, der fejlagtigt var kommet ind med et parti varer til festivalen, men dette er undtagelsen.

.

Bekæmpelse af edderkopper

Du kan dog sagtens gøre lidt for at minimere mængden af de edderkopper, der får lyst til at gå med dig indenfor. Her er tre gode råd:

1. Tætn alle sprækker i døre, vinduer, vægge, gulve, træværk, mm. Så undgår du at de små nyttedyr finder vej indenfor. Det er dog svært at tætne boligen 100 %.

2. Hold hjemmet rent og fri for spind og gerne udenfor på vinduet eller andre tilgængelige steder på husmuren eller på din trappeafsats udenfor lejligheden, så tvinges og/eller motiveres de til at søge andre steder hen.

3. Kemisk bekæmpelse er også en løsning, men det er ikke nødvendig vis en fordel at udrydde edderkopper, da edderkopper spiser uønskede insekter som fluer og andre kryb som derved lettere overlever, når edderkopperne udryddes. Der kan dog købes en række produkter, du kan spray din bolig med til bekæmpelse af bl.a. edderkopper.

Eccostyle Fluefri Spray

 

Ecostyle FlueFri spray er ifølge Ecostyle’s kundeservice til alle krybende og flyvende insekter så som fluer, hvepse, myg, flyvemyrer, sølvfisk, ørentvister, bænkebidere, edderkopper m.m.

Køb og læs mere om Ecostyle Fluefri spray her >>

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content