Bekæmpelse af myrer


Hverenten det er skovmyrer på terrassen eller havemyre der render rundt i vindueskarmen inde i boligen du gerne vil have bekæmpet, så er der råd at hente. En dårlig nyhed skal jeg dog starte med at meddele. Det kan nemlig være særdeles svært helt at slippe af med myrer, men der er masser af gode råd du kan følge, som kan begrænse antallet af myrer der hvor de irriterer dig mest.

Det gode er dog, at de metoder du kan bruge til bekæmpelse af myrer i have og hus, er ganske simple og lige til. Gør det lettere for dig selv, og start allerede kampen i foråret.

Undgå søde sager i områder med myrer

Den første regel som er god at følge, er at holde områder med mange myrer fri for sukkerholdige ting og sager. Eksemplet kunne f.eks. være at du spiser en is eller andet ude på din terrasse, og lader ispapir eller tallerkener med sukkerrester ståede ude. Det er en af de største magnetter og du vil med sikkerhed tiltrække en masse myre. På samme måde er det en god ide at huske at tømme skraldespand og tørre borde af, hvis du ikke vil give myrerne et festmåltid.

Ødelæg myrernes duftstier

Myre hjælper hinanden med at finde hen til de steder hvor der er et godt måltid at hente. Dette gøres ved at lægge et duftspor ud til vennerne, som de så kan følge. Går duftsporet hen i områder hvor du helst ikke vil have dem, så kan du ødelægge dette duftspor med andre stærke dufte. Dette kan f.eks. være kaffe, rengøringsmiddel eller peber.

Problemer med myrer under huset – sådan bekæmpes de

Et af de mest normale problemer med myrer, er at de har deres myrertue under huset, eller andre steder hvor det ikke er til at komme til. I disse tilfælde, skal du finde ud af hvor deres indgang er. Har du fundet ud af dette, så kan de bekæmpes med gift. Gift til bekæmpelse af myrer lægges ved indgangen til myreboet, så myrer der går ind og ud af myreboet tager det med sig. På denne måde vil du både ramme dem går i giften, og myrerne som arbejder med at flytte rundt på myreræg m.m.

En anden måde at dræbe myrer på, er ved at udvande en myreture. Dette kan være særdeles vanskeligt hvis myrerne er under huset, men hvis du har udendørs adgang til myreboet, så kan dette være en god og effektiv måde at tynde ud i myrerne. Du køber ganske simpelt gift til udvanding af myrer, og blander det med vand. Styrkeforholdet står på pakken. Dette skal som regel gøres flere gange med cirka en uge imellem, for at få den bedste effekt.

En dyr og en billig metode til bekæmpelse af myrerne

Mange køber myredåser til at dræbe myrer. Min erfaring, og hvad jeg høre fra andre er dog at de fleste bliver skuffet når de bruger denne metode. Myredåserne dræber myrer ved en blanding af at lokke dem i en fælde eller sprede myrergift. Myredåser er en dyr løsning i forhold til hvor mange den dræber. En billig løsning, til bekæmpelse af mindre myrertuer, har du ganske givet allerede i dit køkken. Laver du en blanding af kartoffelmel og flormelis, og eventuelt med et lille skud bagepulver, så kan du få myrerne til at spise sig selv ihjel. Myrer elsker dette, og spiser simpelthen mere end hvad de egentlig kan klare.

 Nedrivning af myrertuer

… betaler sig ikke. Er du uheldig at have fåmyrertueet en myrertue et sted hvor det er rigtig træls, og måske lige i vejen for din daglige færden, så vil du selvfølgelig gerne af med den. Myrertuer lader sig dog ikke sådan lige destruerer. Nedrivning af en myrertue vil ikke gøre meget, da den er mindst lige så stor under jorden som oppe. Derfor gælder det om at få myrerne til at flytte til et andet stedet i stedet for.

Et tip til at flytte myrertuer er med vand. En myrer kan godt lide at der er tørt og rart. Vander du de områder, hvor du helst ikke ser at de bygger, så vil de som regel finde hen hvor der er mere tørt.

 

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content