Beskyt dit tag med effektiv algebehandling


De fleste husejere kender det. Det engang så smukke tag er ikke så smukt længere. I stedet for de blanke teglsten er ser man et grønt tæppe af alger, som har slået rødder. Uanset om taget består af betonsten, eternit skifer, teglsten eller tagpap er der stor risiko for, at man med tiden får ubudne gæster på taget, som ikke uden videre har i sinde at flytte igen. Det kræver nemlig en aktiv indsats at få taget til at se sundt ud igen og samtidig sikre sig, at der i fremtiden ikke kommer nye algeangreb. Men hvad er alger, og hvordan beskytter man sit tag imod dem? Det får du svar på i denne artikel.

Alger er ubudne gæster

Når man taler om alger, forbinder man det ofte med grønne plamager på tage eller fliser. Men man kan også være så uheldig at støde på algetyper af den hvide, gule eller brune slags. Fælles for algetyperne er, at de ikke gør noget godt for din ejendom. Alger er en betegnelse for organismer, som findes i et utal af varianter. Årsagen til, at man ofte ser alger på tage og facader, er, at de har de bedste vækstbetingelser på fugtige overflader. Når de så samtidig bliver ramt af solenes stråler, kan de vokse fra små uskyldige pletter til et tykt tæppe. Bliver de udsat for meget sol, vil algerne tørre ud, men med det danske klima in mente kan man ikke overlade det hele til naturens kræfter.

Klik, køb og læs mere om algebehandlingsmiddel her >>

Hvorfor er alger skidt for taget?

Men hvorfor er det så skidt at have et tag, der er plastret til med alger? Først og fremmest er et tag med alger ikke just en fryd for øjet, og det kan i den grad skæmme husets udtryk. Men det er ikke kun den æstetiske dimension, der gør, at man aktivt bør bekæmpe alger. Alger er nemlig også særdeles usundt for taget, og slår de først rødder, kan de i sidste ende være med til at nedbryde taget. Det vil i så fald kræve en voldsom renovering eller et helt nyt tag, og så er man nødsaget til at gribe til den helt store pengepung. Derfor kan man med fordel bekæmpe alger med det samme og samtidig forebygge og styrke taget i fremtiden. Det gør man med en professionel algebehandling af taget.

Hvordan hjælper en algebehandling?

En algebehandling af taget er en forholdsvis simpel manøvre, men det kræver de rigtige produkter – både for at få den mest effektive behandling og for at skåne miljøet mest muligt. Er man ikke klar på at ordne taget selv, så kan man med fordel tage kontakt til et firma, der er specialister inden for området. På den måde sikrer man sig, at taget får den rette dosering og dermed giver det mest effektive resultat. En algebehandling foregår på den måde, at et algebehandlingsprodukt bliver sprøjtet på taget, hvorefter det får lov til at arbejde. Det afhænger i høj grad af tagets beskaffenhed, hvornår man kan se resultatet, men efter et par måneder bør man kunne se markante forbedringer.

Hvor tit skal taget algebehandles?

En algebehandling bør ideelt set foretages, inden algerne har slået rødder. Det bedste tidspunkt for algebehandlingen er i starten af sommeren, så der efterfølgende kommer dage med sol og ikke regn. Det giver behandling mulighed for at virke mest effektivt. En algebehandling er som nævnt ikke kun en manøvre, der giver resultater her og nu. Det er i høj grad også en investering, som gør, at risikoen for eksempelvis frostsprængninger mindskes. Men det kræver kontinuerlig behandling, og derfor anbefales det, at taget bliver behandlet ca. en gang om året afhængig af tagtypen.

Recent Content