Så skal der blendes smooties – Har du den rigtige blender?


En god blendet gang frisk frugt og grønt med masser af antioxidanter er rigtig lækkert på terrassen, altanen eller i haven og enormt fristende uanset årstid. Sundhedseksperter anbefale ikke smooties, da man altid bør spise de hele frugter og grøntsager og ikke drikke dem. Men vi kan ikke afvise, at det smager godt også selvom der forekommer en lille reduktion i vitaminer og antioxidanter i en smootie sammenlignet med de rå frugter og grøntsager. Du kan jo altid krydre sundheden med, at spise en gulerod undervejs i produktionen, og så bør du undgå at tilsætte ekstra sukker.

Husk du må gerne drikke 1 glas frugtsaft om dagen, som én af de 6 stykker (600 gram) grøntsager og frugt, der anbefales indtaget hver dag.” Så lad os kigge ned i blenderen.

 

Køb en god blender her >>

.

Ingen begrænsning – alt kan blendes

Begrænsningen i hvad man kan blende er betinget af, hvilken blender man bruger. Bruger man den rigtige maskine kan man tilsyneladende blende alt lige fra iPads til smooties. Se det kommercielle amerikanske firma Blendtec og deres meget underholdende videoer: http://willitblend.com

Kritisk at blende

1. Der er et par ting, der kan være kritiske at blende, hvis du eksempelvis har en svag maskine med lav watt-effekt uden en pulsefunktion på rotorelementet, eks. skaller fra frugt, grønt, nødder, skaldyr, samt sten fra avokadoer og nøddeskaller, store kraftige skaller fra skaldyr, men dem blender vi jo heller ikke med vilje, og når det sker så slukker du bare blenderen med det samme for at minimere skaden. Vær dog kritisk og tjek, at der ikke er slået farlige metalstykker af rotorbladet eller plastik af indmaden i blenderen, før du drikker eller spiser, det du har blendet.

2. En anden mulighed, hvor det kan være kritisk at blende er, hvis du pakker en svag blender med lav watt-effekt for tæt med eks. kødstykker, så er der en risiko for at rotorelementet sætter sig fast og i værste fald tager skade. Vær altid kritisk og sikre dig, at der ikke er slået farlige metalstykker af rotorbladet eller plastik af indmaden i maskinen.

Jeg har også ødelagt en blender

Jeg har selv ødelagt en blender, ikke en ordinær blender, men en kaffeblender. Blenderen blev ikke ødelagt under en blendning, men under en rengøring. Jeg blender altid friske kaffebønner, da jeg elsker friskmalet og friskbrygget kaffe og havde for vane altid at vaske maskinen indeni med varmt vand og sæbe, men indsatsen var efter et stykke tid ikke helt tæt og så kortsluttede elektronikken i blenderen efter en rengøring. Ikke noget dramatisk med store flammer og gnister, men den duede ikke, da jeg hev blenderen frem næste gang.

Spørg altid forhandleren – Send en mail.

Hvordan foregriber du, at din blender smadres fordi du helt forventeligt vasker den? Du køber en blender, der har solide pakninger og sætter dig grundigt ind i vejledningerne, som er lette at finde online eller du sender forhandleren en mail og spørger. Mange online forhandlere har også chatforums enten på deres eget web eller på facebook. Min nye maskine kører fantastisk og kan også tåle en vask med både varmt vand og sæbe.

Pulsefunktion – så er din blender og smootie sikret

Umiddelbart er den hypotetiske største risiko for at skade sin blender størst i maskiner uden en pulsefunktion og i maskiner, der samtidig kører ved lav watt-effekt. Blendere med en pulsefunktion blender i små ryk, så eks. maden der blender og/eller isterninger ikke sætter sig fast og ødelægger knivene eller rotorelementet. Vælg en blender med en pulsefunktion, så er din blender sikret.

Blendere

5 gode råd ved køb af en god blender

  1. Vælg en, der ser godt ud det er jo et møbel.
  2. Vælg en, hvor man kan tage indsatsen ud og vaske den.
  3. Vælg en med en motor med høj watt-effekt – gerne over 500 watt.
  4. Vælg en med pulsefunktion.
  5. Læs altid vejledningen og /eller spørg forhandleren til råds.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content