Dette skal du overveje når du køber sækkestole til dit hjem


Når du overvejer at købe en sækkestol til dit hjem, er der nogle helt centrale overvejelser, du bør gøre dig inden du træffer din beslutning. I dette indlæg vil vi gennemgå disse overvejelser og guide dig til købet af den rette sækkestol.

Ligesom vi tidligere skrev om de overvejelser man skal gøre sig ved køb af et maleri, er der også i hvert fald en overvejelse som går igen ved køb af sækkestole. Ligesom et maleri er en sækkestol et objekt som skaber forandring i det rum, hvori den bliver placeret. Mange malerier er farverige og skaber glæde i det rum hvori de hænger. Dette gør sig også gældende for sækkestole. Afhængigt af hvilken model du vælger, vil du ofte få et farverigt og funktionelt møbel, som både er anvendeligt og dekorativt på samme tid.

De 5 punkter du bør overveje før køb af sækkestol

  • Hvem skal anvende sækkestolen?
  • Hvor skal sækkestolen anvendes?
  • Rengøring og vedligeholdelse
  • Budget – Hvor meget vil du give?
  • Farvevalg og modelvalg

Hvem skal anvende sækkestolen?

Først og fremmest bør I gøre det klart for jer selv, hvem der skal anvende sækkestolen. Grundlæggende findes der to forskellige typer af sækkestole. Sækkestole til børn og sækkestole til voksne. Sækkestole til børn er typisk for børn i alderen mellem 1 og 9 år, afhængigt af størrelsen på barnet. Er de der skal anvende sækkestolen over 9 år, vil I skulle lede efter en af de mange modeller til voksne.

Hvor skal sækkestolen anvendes?

Et andet vigtig aspekt i forbindelse med valget af sækkestol er hvor sækkestolen skal anvendes henne. Grundlæggende er der to forskellige typer af sækkestole. Sækkestole som kan kun kan anvendes indendørs og sækkestole som både kan anvendes indendørs og udendørs.

Forskellen mellem de to forskellige typer sækkestole er at de sækkestole som både kan anvendes indendørs og udendørs er lavet i et kraftigere stofmateriale og er behandlet således at de både er UV-resistense og derved ikke falmer i sollys og samtidig er de også vandafvisende, hvilket en sækkestol naturligvis bliver nødt til at være for at kunne anvendes udendørs.

Rengøring og vedligeholdelse

I forhold til rengøring og vedligeholdelse er det især vigtigt at tænke over den første overvejelse du gjorde dig. Hvis det er børn der skal anvende sækkestolen vil du være glad for at stoffet på sækkestolen kan vaskes. Det kan ikke lade sig gøre på alle typer af sækkestole. Det kræver nemlig at sækkestolen har en inderpose, hvori fyldet ligger. Derved vil I kunne tage yderstoffet af og vaske det i vaskemaskinen.

De fleste sækkestole vil du kunne tørre af med en fugtig klud, og derved fjerne snavs, hvorfor det ikke altid er nødvendig at vaske betrækket. Men det er rart at kunne, hvis uheldet skulle være ude og der bliver spildt noget i sækkestolen som ikke lige lader sig gå væk blot ved en klud.

Budget – Hvad vil du give for sækkestolen?

Inden du begynder at kigge for meget efter de forskellige modeller af sækkestole, vil det være en god idé at I gør jer nogle tanker omkring hvor meget I vil bruge på den nye sækkestol.

Der er stor forskel på kvaliteten af de forskellige sækkestole som kan købes i Danmark. Pris og kvalitet hænger tit sammen men ikke altid.

Hvis I leder efter en sækkestol til børn vil I skulle regne med at en kvalitetssækkestol koster mellem 800 og 1300 kroner. De lidt billigere modeller som findes i de større detailbutikker koster typisk fra 300 kroner og opefter.

Er I istedet på udkig efter en sækkestol til voksne, vil I skulle regne med at den koster fra 1200 kroner til 2500 kroner for en kvalitetssækkestol og de billigere modeller starter fra 500 kroner.

Farve- og modelvalg

Når I har gjort jer de ovenstående overvejelser, er det tid til at kigge nærmere på konkrette sækkestole modeller og tænke nærmere over hvilken/hvilke farver der passer godt ind hvor sækkestolen skal stå. Mange sækkestole er typisk ensfarvet, men I vil også kunne finde sækkestole med mønstrer eller flere farver, hvis det er det I ønsker.

Hvis I har brug for nogle konkrete anbefalinger, vil vi anbefale jer at kigge nærmere på sækkestole fra mærkerne RoomMate (HappyCat), Fatboy eller Sackit hvis I skal finde en sækkestol til børn. Er det til voksne vil Fatboy eller Sackit være gode bud. Alternativt har Terapy lavet to forskellige typer af ergonomiske sækkestole.

Vi håber at I blev klogere, og hvis I har spørgsmål er I velkomne til at smide en kommentar, så skal vi gøre vores bedste for at hjælpe.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content