Et vinkøleskab kan gøre forskellen


Vinkøleskabe er den perfekte løsning, hvis du ikke lige har et stort hus med dertilhørende vinkælder. Et vinkøleskab giver den helt rette temperatur til din vin, og gør oplevelsen af at drikke vin større og bedre. Hvis du elsker et godt glas vin, er et vinkøleskab simpelthen et must. Et vinkøleskab kan gøre oplevelsen, ved at drikke vin så meget større. Der findes masser af forskellige slags vinkøleskabe så du kan sagtens finde et, om dine krav så er at der skal være plads til 8 eller 20 flasker, om designet skal være rustikt eller fint, så kan du sagtens finde den helt rigtige løsning til dig.

 

Hvis du ikke kan stille dig tilfreds med at have dit vinkøleskab stående fremme, kan du tilmed bygge det ind i en væg. Dette kan du gøre selv, hvis du har forstand på håndværk eller skruet hænderne rigtigt på. Ellers anbefales det at kontakte en professionel som kan udføre opgaven for dig.

 

Du skal gøre op med dig selv, hvor meget du vil ofre for dit nye vinkøleskab, og her er det vigtigste at stille dig følgende spørgsmål. ”Skal jeg have plads til 8 eller 50 vinflasker”. Det er klart at prisen følger med kvalitet og størrelse, men selv de billigste vinkøleskab har en høj standard. Så du kan aldrig gå helt forkert i byen når, du skal ud at handle et vinkøleskab.

 

Vinkøleskabguiden.dk kan du finde anbefalinger af vinkøleskabe.

Klik og se det helt store udvalg af store vinkøleskabsguide her >>

 

Temperatur, luftfugtighed og lys

 

Hvorfor er det bedre at opbevare en vin i et vinkøleskab end i stuen? I en stue er der typisk omkring 20-25 grader, og dette ødelægger en vin langsomt, da vinens molekyler skal opbevares i en helt anden temperatur. En vin skal typisk opbevares i en konstant temperatur omkring 10-14 grader. Dette kan du typisk læse på selve vinflasken, og så er det jo heldigt at det er så nemt som ingenting, at indstille et vinkøleskabs temperatur, så du kan opnå det bedste og helt rigtige resultat for din vin. Hvis du fx har 3 forskellige vinflasker, som skal opbevares i 3 forskellige temperaturer, behøver du ikke at købe tre skabe. Et typisk vinkøleskab kan regulere i temperaturene, så du eksempelvis kan have 8 grader i bunden, 12 grader i midten og 16 grader øverst i vinkøleskabet.

 

Luftfugtigheden har også en del at sige, da korkproppen mørnes ved forkerte luftfugtigheder. Et vinkøleskab er typisk indstillet til at have en luftfugtighed på 55-75 % så, du undgår at forskellige gasser slipper ind i flasken og beskadiger vinen. Korkproppen får den længst mulige levetid i et vinkøleskab og dermed selve vinen.

Solens stråler kan også skade vinen, da en direkte stråling kan medføre at vinen begynder at gære og udvikle gasarter. Et vinkøleskab er isoleret og ruden er UV beskyttet, så du slipper helt for at spekulere på, hvor du vil placere dit helt nye vinkøleskab.

Det eneste vinkøleskabet ikke kan gøre for dig er at åbne vinen. Den må du klare selv.

Se den helt store vinkøleskabsguide her >>

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content