Find balancen i dit køkken


Er dit køkken top tunet til både at servere lækker mad og være samlingssted for de gæster, som du gerne vil vise din personlige stil? Hvis ikke, kan du måske nyde godt at en grundig gennemgang af dit køkken og på den måde få bedre balance i dit køkken.

Dit køkken er sikkert vigtigt for dig. Ligesom dit udstyr er det. Det skal gerne være det bedste. Og se godt ud på samme tid.

Hvis du går op i at skabe gode resultater i køkkenet, er det ofte de små detaljer, som kan gøre en stor forskel. Har du for eksempel det rigtige udstyr?  Og bruger du dine kræfter rigtigt?

Tænk over dine behov

Hvorfor for eksempel stå og hakke mandler, når du med et enkelt tryk kan få det gjort automatisk? Ved at investere i en minihakker får du et værktøj, som kan hakke alt fra persille til mandler og nogle modeller kan endda knuse is til dine drinks eller den kolde limonade på en sommerdag? Hvis du er fristet af tanken om at få andre til at gøre det kedelige arbejde, så du kan få tid til andet, kan du læse mere om forskellige minihakkere på denne test http://madmaskiner.dk/minihakker-test/

Prioriter hvad du udstiller

Udover at være utrolig anvendelige, har minihakkerne også den fordel, at de ikke fylder så meget som en hel blender. Og de kan dække mange af de samme behov. Så hvis du ikke lige finder en model, som lever op til dit æstetiske behov, kan det nemt få plads i skabet, uden at du skal til at flytte rundt på en helt masse andet.

Find balancen

Det kan i det hele taget være en kunst at finde balancen mellem den gode kvalitet og den stil, som man gerne vil have ind i sit køkken. Og hvis det endelig lykkes, er det måske til en pris, som kræver en del natarbejde at skulle finansiere.

Meeeen….når du først finder det, der passer til både dig og dit køkken, vil ventetiden være det hele værd. Køkkenet er et vigtigt rum og vi bruger meget tid her. Både alene, sammen med partner, familie eller de gæster, som vi inviterer hjem i vores bolig.

Ryd grundigt op og ud

Minihakkeren er blot ét eksempel på, hvordan du både kan kombinere dine behov med praktik, så det samtidig skaber et godt resultat. Men det er denne formel, som faktisk kan bruges på hver genstand i vores køkken.

Det kan derfor være en utrolig værdifuld proces at gennemgå sit køkken og for hver ting tænke: Behov, kvalitet og resultat? Kan du svare ja  til alle tre spørgsmål, kan du trygt stille genstanden tilbage på sin plads. Men er der ét eller flere nej’er imellem, skal den måske på en liste over ting, der enten skal gemmes væk eller erstattes af en anden model.

Gør det økonomisk

Der kan være stor forskel på, hvor lang din liste bliver over ting, der ønskes udskiftet eller pakkes væk. Og hvis du synes, at det lyder for drastisk – eller for dyrt – kan du også bare lave øvelsen med at spørge, om du kan lide genstanden og om du har brugt den indenfor de seneste 3 måneder.

Gem det væk, du ikke bruger

Hvis du ikke har brugt den, kan den gemmes væk. Om et halvt år, kan du så aflevere de ting, som du stadig ikke har brugt, til genbrug eller andre, som kan få glæde af dine ting. Dette er også en god måde at rydde op, så de ting du kan lide og faktisk bruger, træder tydeligt i karakter i dit køkken.

Mulighederne er dine

Uanset hvad du vælger, håber vi at denne artikel har inspireret dig til at se dit køkken med nye øjne og hvis du vælger at gå i krig med oprydningen, vil du kunne skabe store resultater med små midler.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content