Fordele ved efterisolering – Så hurtigt er investeringen tjent ind


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Der findes mange gode grunde til, hvorfor du bør efterisolere dit hus. Udover at det er kommet frem, at bygninger i dag står for ca. 35% af energiforbruget, giver det lige pludselig anledning til, at gå tingene efter i sømmene.

I denne artikel vil vi give dig et overblik over, hvad du helt konkret skal være opmærksom på ved en efterisolering. Derudover vil vi klæde dig på, så du undgår at spilde størstedelen af dit dyrt betalte energi som følge af en ringe isolering.[/vc_column_text][vc_button title=”Få uforpligtende tilbud på efterisolering” target=”_self” color=”btn-success” icon=”wpb_arrow” size=”btn-large” href=”http://praktisklink.dk/isolering-tilbud”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

Derfor bør du efterisolere dit hus

Der er mange årsager til, hvorfor folk vælger at isolere deres huse. En af de mest afgørende faktorer for energiforbruget er mængden af varmetabet og CO2-udledning. Huse der er utætte eller dårligt isolerede, taber enorme mængder varme. Steder du med fordel kan være ekstra opmærksom på, og som er kendt for, at udgive en masse varme er følgende:

  • Ydervæggene i dit hus
  • Åbninger i dine vinduer
  • Dit tag
  • Dit gulv

I forlængelse af ovenstående er det derfor vigtigt, at du husker at isolere ydervægge, vinduer, tag og gulve grundigt. Følg gerne op på isoleringen én gang om året. Så er du sikker på, at der ikke sker varmetab. Står du i en situation, hvor du skal have monteret nye vinduer i din husstand, er det vigtigt, at du sørger for, at få stoppet isolering ind og fuget til – især omkring vinduerne.

Isolerer du ordentligt, kan der være en masse penge at spare på længere sigt. Husk altid at købe isoleringsmateriale af høj kvalitet, så er du sikker på, at du forebygger varmetab og kuldebroer på den bedst mulige måde.

Vær opmærksom på kuldebroer

Udover en tæt isolering, er det også vigtigt, at du er bekendt med hvad en kuldebro er. En kuldebro er et sted, hvor kulden kan trænge ind og hvor varme kan slippe ud. En kuldebro bliver tit forvekslet med en revne eller utæthed, men det er dog ikke tilfældet.

Kuldebroen opstår som regel fordi isoleringen ikke er tæt nok – ses oftest omkring vinduer. Er isoleringens-materialet ikke monteret ordentligt, eller har forrykket sig, opstår der altså en kuldebro. Kulden bliver transporteret gennem materialet og ind i huset. Er dit hus velisoleret? Så kan en kuldebro være utrolig let at opdage. Jo bedre isoleret din husstand er, desto mere markant vil kuldebroen føles.

 

Er du i tvivl om dit hus er isoleret ordentligt nok, eller du i tvivl om, hvad du helt konkret skal kigge efter? Så er det altid en rigtig god idé at gå i dialog med en fagperson som enten kan rådgive dig, eller komme forbi og kigge på din isolering.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]

6 gode råd til efterisolering

Står du og skal til at efterisolere din husstand kan det virke som et uoverskueligt projekt. I følgende afsnit vil vi give dig 6 gode råd som har til formål, at klæde dig ordentligt på, inden du kaster dig ud i efterisoleringen.

1.      Har du tænkt på forsikringen?

Inden du giver dig i kast med at efterisolere dit hus, er det en utrolig god idé at tage kontakt til dit forsikringsselskab. Går du i dialog med dem allerede inden dit projekt er gået i gang, er du sikker på, at der ikke opstår problemer undervejs eller på et senere tidspunkt, når huset er blevet isoleret.

Grunden til at det kan være en rigtig god idé at gå i dialog med forsikringsselskabet skyldes, at en efterisolering, hvis den er gjort forkert, kan øge risikoen for svamp og andre skavanker, som kan ændre forsikringsvilkårene.

       2. Forhindre varm- og fugtig rumluft

For at undgå varm- og fugtig rumluft fra at sive ind i selve konstruktionen (sker som diffusion eller luftstrømning), kan du med fordel anskaffe dig en dampspærre. Dampspærren skal være tæt og derfor ses det oftest at overlægget som regel tapes sammen for at give den bedste sikring. En god fingerregel siger, at dampspærren maksimalt må placeres ⅓ inde i selve konstruktionen. De mange arbejdsvejledninger beskriver også, hvor du skal være ekstra opmærksom, når du vil anvende en dampspærre.

      3. Husk at tilskære isoleringsmateriale

Isoleringens-materialet skal skæres ordentligt til. Gør eventuelt dette med en kniv fra en forhandler med ekspertise på området. Du kan med fordel benytte et bræt til at skære efter og skær altid med et overmål på ca. 5-10 mm.

     4. Vær opmærksom på gammel isolering

Det er vigtigt, at du nøje efterser gammelt isolering. Skulle isoleringen ikke fylde helt ud? Så kan du med fordel anvende hulrumsfyld, inden du påfører det næste isoleringslag. Alternativet er, at du fjerner den gamle isolering definitivt og påfører et helt nyt lag.

     5. Har du kontrolleret din ventilation?

Som vi nævnte i ovenstående er det vigtigt at du er opmærksom på alle utætheder. Ventilationen er ingen undtagelse. Den skal være kontrolleret. Lukkes der for ventilationen i din husstand, kan der skabes kondens som resulterer i svamp i træværket.

Er du i tvivl hvor ventilationen sidder i dit hus? Så kan du med fordel spørge en fagperson, som kan pege dig i den rigtige retning.

 

 

     6.Isolér ordentligt og få et bedre indeklima

Med et velisoleret hus, følger der selvfølgelig et bedre indeklima. Det er vigtigt at understrege at du aldrig kan efterisolere for meget. Dog kræver selv det mest velisoleret hus også udluftning. Husk derfor at udlufte et par minutter om dagen – også i vinterhalvåret.

Hvor hurtigt er en investering i efterisolering tjent ind igen?

Når spørgsmålet falder på, hvor hurtigt investeringen i efterisolering er tjent ind igen, kan det besvares meget enkelt og præcist. Man siger at hulmure og lofter er de to steder, der giver anledning til den største besparelse og er de to steder, hvor investeringen hurtigst vil blive tjent ind. Laver du en loftisolering fra 200 til 500 mm i dit hus på 150 kvadratmeter, bliver den årlige estimeret varmebesparelse på ca. 3000 kr.

Laver du en hulmursisolering og investerer 9000 kr., er din investering tjent ind på varmeregningen efter 1½ år. I et dårligt isoleret hus vil der bruges 3 gange så meget energi som i et moderne hus. Dertil kommer det at en gennemsnitsfamilie i et dårligt isoleret hus spenderer over halvdelen af det samlede energiforbrug på opvarmning. Det kan altid betale sig at efterisolere, så kontakt en fagperson allerede i dag og spar penge på længere sigt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content