Gadgets der gør dit hjem smartere


Man hører tit om “det smarte hjem”. Et eller andet udefinerbart tidspunkt ude i fremtiden, hvor køleskabet selv bestiller de varer, der mangler og robotarme tilbereder maden, som du har valgt i app’en på telefonen. Det hele lyder en smule science fiction-agtigt, men det smarte hjem er her faktisk allerede – især hvis man kigger mod udlandet og opfindelser, der er på vej. Her er det især værd at holde øje med Indiegogo og Kickstarter, som er to crowdfunding-platforme. Med crowdfunding kan mennesker fra hele verden investere i en idéer, som noget tid senere bliver til produkter.

Det er selvfølgelig ikke alle projekter, der bliver til noget. Og man skal væbne sig med stor tålmodighed for at begive sig ud i crowdfunding, men at følge processen fra idé til færdigt produkt er fascinerende.

Her er nogle af de smarteste produkter fra Indiegogo og Kickstarter, der kan gøre dit hjem smartere. Ikke alle sammen er højteknologiske. Begge steder står priserne i amerikanske dollars, så husk at omregne til danske kroner først. Til det kan du valutaomregneren her, som altid er opdateret med de seneste kurser.

1. eufyCam

Der findes så mange overvågningskameraer, at det er helt umuligt at holde styr på dem alle. De fleste kan også give besked på mobilen, hvis der bliver opfanget bevægelse. På mange andre områder adskiller eufyCam sig fra de andre kameraer på markedet. Vigtigst af alt er det 100% trådløst, med en batteritid på et år. Det kan monteres magnetisk eller med et gammeldags beslag og tåle både vind og vejr. Det betyder, at det kan placeres overalt. Kameraet filmer og optager i fuld HD – også om natten, og der er indbygget ansigtsgenkendelse, så man ved, hvem kameraet har fået øje på. Optagelserne gemmes på et hukommelseskort, der sidder i en strømkrævende baseenhed. Det er rigtig praktisk, at der er indbygget mikrofon og højttaler i kameraet, så man via app’en kan kommunikere med dem, kameraet opfanger.

eufyCam kan i øjeblikket købes for 339 dollars på Kickstarter. Pakken indeholder to kameraer.

2. Transformer Table 2.0

De fleste møbelbutikker har et fornuftigt udvalg af lækre, solide træborde. Så hvorfor få fragtet et hjem hele vejen fra Canada? Fordi Transformer Table 2.0 ikke bare er et bord, men derimod hele seks borde. Du kan ganske vist ikke styre det fra en app, men det gør det ikke mindre smart. Bordet er nemlig lavet til, at du kan sætte plader i næsten, som du vil, og på den måde kan der sidde mellem to og 12 mennesker om det samme bord. En opfindsom løsning i hjem, hvor der ikke er plads til det store, lange bord til hverdag. Transformer Table 2.0 fås i fire udgaver, der alle kan holde til at blive brugt. Det er et virkelig dejligt bord, men det er ikke billigt. På Indiegogo koster det 1.400 dollars plus fragt.

3. BigSqueeze

Problemet som BigSqueeze løser er et I-landsproblem, men ikke desto mindre et tilbagevendende irritationsmoment i mange husholdninger. Hvordan får man presset det sidste ud af tuber uden at blive gasblå i hovedet af udmattelse? Som du sikkert har gættet nu, er BigSqueeze noget så sjældent som en tubepresser. Den minder lidt om en dåseåbner. Man sætter tuben i (f.eks. tandpasta) og drejer på hjulet, så er det slut med at ærgre sig over noget i tuben, der går til spilde. Den bliver mast imponerende flad, så der er ingenting tilbage når først hele tuben har været igennem. BigSqueeze kan købes for omkring 250 kroner på Indiegogo.

4. Noke

En hængelås kan bruges i mange sammenhænge, men er begrænset af nøgler. Det problem har Noke ikke. Det er en Blutooth-basseret hængelås, der låser op når der er en mobil med den unikke kode i nærheden. Låsen kan også styres fra en app, hvor man kan give andre permanent eller midlertidig adgang. Bare tryk på låsen, så går den i gang med at søge efter mobiler med den unikke kode. Når batteriet er ved at være dødt, bliver man advaret i god tid, men hvis det går dødt når låsen er i brug, kan man tilslutte et eksternt batteri, låse den op og skifte batteriet ud. Noke har været crowdfundet, men kan desværre ikke længere købes på Kickstarter. Den er heldigvis stadig til salg hos e-handelsgiganten Amazon. Prisen er 53 pund.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content