Gardiner til stuen – Nyt gardin, plisségardin, persienne, lamelgardin m.fl.


Nye gardiner til stuen kan meget enkelt friske din stue op. Du kan også tænke andre former, og andre typer af gardiner såsom: plisségardiner, persienner og lamelgardiner til din stue. Gardiner er ofte ikke et emne, der ligger lige til højrebenet, når der skal investeres i forbedringer i hjemmet. Sådanne projekter overskygges ofte af isolerings projekter eller mere presserende investeringer i vinduesrammer samt fornyelse af møbler, lamper og elektronisk inventar. Men gardiner gør en stor forskel – kig med her få inspiration til fine løsninger derhjemme.

Plisségardiner til stuen fås i mange typer – få overblikket her:

Der findes mange forskellige typer af plisségardiner, med hhv. manuelt snoretræk, “up and down”, “Snoretræk og wireudstyr”, “Snorefri betjening” mm. Se eksempler herunder:

1. Manuelt snoretræk i disse plisségardiner fungerer på samme måde som persienner, og de kan trækkes op og rulles ned, som persienner eller rullegardiner.

2. “Up and down” funktionen i disse

Plisségardiner kan også indstilles og justeres, som du lyster og de kan trækkes både op og ned efter hvad du ønsker. Disse “Up and Down” plisségardiner kan skubbes ned i toppen af vinduet og samtidig trækkes op fra bunden af vinduet. Dette giver en enorm stor frihed til, hvordan du kan indstille dit Plisségardin. Se et eksempel herunder på, hvad et Plisségardin kan. Bemærk at nedenstående gardin er et andet mærke end det der sælges via denne hjemmeside:

3. Plisségardiner kan også fås med “Snoretræk og wireudstyr” og disse Plisségardiner er meget smarte til vinduer, som skal kunne åbnes.

Denne type gardin kan modstå vind, når du åbner vinduet. Dette skyldes at Plisségardinet er spændt op, og gardinet holder sig strakt. Et sådan plisségardin er super godt i skrå vinduer og tagvinduer. Bemærk at de forskellige modeller fås både med og uden snoretræk. Klik og læs mere om Plissegardiner – velegnet til skrå vinduer >>

4. Plisségardiner kan også fås kombineret med både “up and down” og “Snoretræk samt wireudstyr“. Denne type gardin er velegnede til vinduer, hvor du har behov at justere lysindfaldet specifikt fra både top og bund betinget af, hvordan lyset falder ind ad vinduet. Dette plisségardin monteres, så det er fastspændt i vinduet. På den måde er du helt sikker på at plisségardinet til dit loftsvindue i stuen sidder godt fast..

5. Snorefri betjening er også en mulighed for dine plisségardiner i stuen. Denne type Plisségardin indeholder et lille håndtag, hvor du kan tage fat og rulle plisségardinet op og ned.

6. Snorefri betjening med en up and down funktion er også en mulighed, når du vælger et plisségardin. Der er også et et håndtag, som du kan bruge til at rulle dit plisségardin op og ned. Du kan også indstille plisségardinet i din stue, hvor du kan rulle gardinet ned fra oven og/eller rulle gardinet op fra neden.

7. Plisségardiner til skrå vinduer er også en mulighed, der er designet til dine skrå vinduer i stuen. Denne typer er også spændt op, og derfor velegnet til dine skrå vinduer. Denne typer af plisségardin til din stue er uden snoretræk.

8. Touch Plisségardin med Snorefri betjening” er et plisségardin helt uden snorer, klik og læs mere >>

.

Her er eksempler på plisségardiner til loftsvinduer, stuevinduer m.fl.

Klik, læs mere og se flere Plisségardiner her >>

.

Gardiner til stuen – Mål op til dine Plisségardiner

Når du har fundet de gardiner, som du gerne vil have, så er det vigtigt at få bestilt dem i den korrekte længde, bredde og farve. Gardiner til stuen kan måles op med et helt  almindeligt målebånd, blyant og papir, men vær opmærksom på om du måler korrekt op. Se denne video og få gode råd:

.

Rullegardiner til stuen

Gardiner til stuen kan også fås i et væld af udgaver, hvis du vælger et rullegardin. Det er ikke alle, der tænker at rullegardiner også kan fås i mange farver og mønstre. På det grundlag bliver disse rullegardiner sikkert ofte fravalgt til stuen. Men denne form for rullegardin kan både tænkes som et mørklægningsgardin, som man kan hænge op bag ved andre typer af gardiner for at have mulighed for at kunne mørklægge stuen helt, når muligheden byder sig. På den måde kan I bedre se eks. fjernsynet, når solen står direkte på vinduet.

Se de mange rullegardiner til stuen her >>

.

Rullegardiner tilbydes overordnet i tre typer, som illustreret her som:  1. Transparent rullegardin, 2. Semitransparent rullegardin og 3. Mørklægningsrullegardin.

De “Transparente rullegardiner” er gode til stuen, hvor der ønskes lidt lys ind gennem rullegardinet, også selvom det er rullet helt ned. Det giver lidt lys, men skærmer mod naboer, en offentlig vej o.lign.

De “Semi-transparente rullegardiner” er perfekt til din stue, hvor du ikke ønsker et specifikt mørklægningsgardin. Dette rullegardin er perfekt til den stue, hvor du gerne vil have lidt lys ind, men ikke for meget lys.

Rullegardiner fås også som “Mørklægningsgardiner”, og disse kan også sagtens fås i mange forskellige lyse nuancer. Disse rullegardiner i lyse nuancer kan stadig mørklægge din stue eller dele af din stue. For denne type rullegardin indeholder en bagside med en ekstra skærmende belægning, og på den måde kan selv de lyse rullegardiner også skærme lyset i din stue. Du kan også vælge et mørkt mørklægningsgardin, og det er klart at disse skærmer lyset bedst. Bemærk at et er muligt at bestille en farveprøve på et rullegardin online inden du beslutter dig endeligt.

Klik og se udvalget af rullegardiner til din stue her >>

.

Rullegardin til stuen – Mål op til dine rullegardiner

Når du har fundet de rullegardiner, som du gerne vil have, så er næste trin naturligvis at få målt korrekt op for at bestilt jeres rullegardiner i den korrekte længde, bredde og farve. Se denne video og få gode råd:

.

Persienner til stuen

Du kan også tænke persienner i træ eller andre materialer til din stue. Husk at du har rig mulighed for med dette sæt persienner, at vende persiennerne lidt ned, så du kan skærme lidt af lyset, men du kan stadig se folk udenfor vinduet.

Du kan også vælge at vende persiennerne hele vejen rundt, og på den måde kan folk ikke se ind i din stue, men du kan stadig justere lyset som det passer dig.

Dertil kan du naturligvis graduere graden af lys med dine persienner i stuen. Du kan vælge at rulle dine persienner helt op eller helt ned i stuen.

Bemærk at netop persienner, kan fås i et væld af farver og materialer, herunder linker vi til eksempler på persienner af både metal og persienner af træ:

Klik her og se udvalget af persienner til stuen >>

.

Persienner til stuen – Mål op til dine persienner

Når du har fundet de persienner, som du gerne vil have, så er næste trin naturligvis at få målt korrekt op for at bestilt persiennerne i den korrekte længde, bredde og farve. Se denne video og få gode råd:

.

Gardiner til Stuen

Gardiner til stuen er en god og behagelig måde at friske din stue op på. Der er som beskrevet mange muligheder for at tænke nye gardiner ind til din stue for at forny dit hjem og give stuen et nyt “look“.

Det sker ofte, at udskiftning af gardiner til stuen udsættes eller ikke prioriteres særlig højt, når der skal investeres i fornyelse i hjemmet, men nye gardiner til stuen gør en stor positiv forskel i forhold til indretningen af din stue.

Når du skal vælge gardiner til stuen, så kan du vælge mellem forskellige typer af designs. Du kan vælge 1. Ensfarvet gardiner, 2. Mønstrede gardiner og/eller 3. Mørklægningsgardiner til stuen.

.

Gardiner til stuen – forskellige former for ophæng

Når du skal vælge dine gardiner til stuen, så kan du også tænke design i forhold til et valg af forskellige typer af ophæng betinget af, hvilken stil du synes, der matcher stuen derhjemme.

Her er et lille overblik over typer af ophæng: 1. Læg, 2. Rynkebånd, 3. Stofophæng, 4. Kovser.

Ud over ovenstående form for design, så kan du også tænke forskellige former for parkering af jeres gardiner til stuen. Parkering er kort fortalt de muligheder, du har for at af parkere dine gardiner på dine gardinstænger. Parkering af gardiner til stuen kan tænkes og implementeres efter disse tre muligheder: A. Venstre-parkering af gardiner til stuen, B. Venstre og højre parkering af gardiner til stuen og C. Højre-parkering af gardiner til stuen.

Klik her og se udvalget af gardiner til stue >>

.

Lamelgardiner til stuen

En anden mulighed for at friske din stue op er at vælge et lamelgardin. Lamelgardiner er bygget med tykke “lameller” og disse lamelgardiner er lidt større end de klassiske persienner. Lamellerne i lamelgardiner til stuen er til sammenligning med persienner vendt 90 grader. Dette bidrager til, at du kan få meget mere lys ind i stuen. Dertil har du stadig mulighed for at dreje og justere lamelgardinerne og lukke for lyset, som du også kan gøre det med persienner.

Du kan se udvalget af både luksus- og budgetlamelgardiner her >>

.

.

Lamelgardiner til stuen – Mål op til dine lamelgardiner op

Når du har fundet de lamelgardiner, som du gerne vil have, så er næste trin naturligvis at få målt korrekt op for at bestilt lamelgardiner i den korrekte længde, bredde og farve. Se denne video og få gode råd:

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content