Gode råd til anvendelse af en løvsuger – Fjern dine blade nemt med en løvrive


Her i efteråret er vores haver er fyldt med bunkevis af blade, og dine stier derhjemme bliver smurt ind i maste blade der bliver glat som sæbe. Vi giver en let guide, der nemt hjælper dig igennem opgaverne, hvad enten det er løvfald, forår, sommer, efterår eller vinter. Dertil er der et par gode kompostråd til efteråret og den lange vinter.

.

Klik og find masser af løvsugere lige her >>

.

En god start

Det er enormt hyggeligt at samle de nedfaldene blade sammen, mens du går og nyder den lækre duft af brune blade fra dine træer og buske, men måske har du behov for at lette arbejdet med noget nyt udstyr.

Der findes et væld af gode effektive maskiner, der kan hjælpe med opgaven, men mange af dem fylder rigtig meget i haveskurret. En løvsuger fylder ikke så meget og hjælper dig nemt igennem de mange blade, men det er vigtigt at du anvender den bedst muligt

.

Gode råd til anvendelse af en løvsuger

Brug ikke løvsugeren, hvis indsugningsstudsen er blokeret eller ikke er monteret.

Brug ikke løvsugeren til sugning, hvis opsamlerposen ikke er monteret korrekt, eller hvis den er fuld.

Brug ikke løvsugeren som blæser, hvis opsamlerposen er monteret.

Hold ledningen på afstand af indsugningsstudsen under brug.

Ret ikke løvsugeren mod personer, dyr eller skrøbelige genstande som fx. Vinduer.

Hold altid i begge håndtag under betjening af løvsugeren.

Brug fornuftigt arbejdstøj, der dækker hele kroppen, ved brug af løvsugeren. Brug ikke sandaler og shorts. Praktiskbolig.dk anbefaler brug af sikkerhedsbriller.

.

Klik og find flere løvsugere og blæsere lige her >>

.

.

Blade 3

.

.

Kompost

Når du er færdig med at samle alle dine blade i haven, så køres de over i din kompostbunke.

Kompost skal også holdes i live, her er et par simple råd, til at holde lidt liv i din kompostbunke også om vinteren.

  1. Bland våd kompost med tør kompost.
  2. Stamp dine våde blade.
  3. Cirkuler din kompost.
  4. Låg på komposten.

Bland våd kompost med tør kompost

Når du komposterer dine våde blade i efteråret og om vinteren, hvor der er køligere sænkes hastigheden af nedbrydningen/oxidationen. Du kan fremme hastigheden ved at 1. Gemme og tørre dine blade et lunt sted i læ for regn og slud i løbet af sommeren og blande de gemte tørrede blade i din våde kompost i løbet af efteråret og vinteren i den våde og kolde periode. 2. Du kan også blande din våde kompost med tørt træ.

 

Stamp dine våde blade

Stamp dine våde blade godt sammen inden du hælder dem i kompostbeholderen. På den måde minimerer du voluminet af vand, hvilket er meget nyttigt.

 

Cirkuler din kompost

Når du blander din våde kompost med tørt kompost, så ilter du det organiske materiale og derved øger du muligheden for aktiv oxidation og nedbrydning af dine blade.

Låg på komposten

Ved at placere eksempelvis et par isolerende vintermåtter fra producenter som Isover eller Rockwoll, så får du dækket din kompost lidt til og isoleret den delvist fra store voluminer af regnvand, slud, sne og is.

.

Blade 2

.

.

Her er et par enkle løsninger til de mange blade

Der er et væld af udstyr og løsninger til dine blade i haven, her er et par enkle råd til arbejdet.

1. Blæs og/eller sug bladene væk med en løvfaldssuger (løvsuger) eller en løvfaldsblæser.

2. Riv bladene væk med en løvfaldsrive (løvrive).

.

Blæs og sug nemt alle dine blade væk med en løvsuger

En løvsuger er en god og effektiv maskine, der gør det store arbejde med at fjerne blade enkelt. Du får her to bud på en løvsuger til at løse opgaven.

.

Denne løvsuger model fra Einhell Model “GC-EL 3000 E” er en af de mere enkle og lette modeller. Den er heller ikke så dyr rent prismæssigt. Denne løvsuger har både en blæse og sugefunktion og vejer ikke så meget.

Opsamlingsposen kan rumme 45 liter. Det store teleskoprør kan endvidere skubbes sammen, så hele løvsugeren ikke fylder så meget, når du skal opbevare den.

Vægt: 2,96  kg.

Blæsehastighed: op til 300 mk/t

Læs mere om “Einhell” løvsuger og blæser her >>

.

.

Denne løvsuger fra Bosch model Universal Garden Tidy 3-i-1 med blæs, sug og findeling på 1800 W. Posen på tegningen samler dine blade meget praktisk.

Metoden er enkelt, først så blæser du alle bladene ned i et hjørne eller sammen i en bunke, og så monterer du opsamlingsposen og suger alle bladene op.

Vægt: 3,4 kg og kan blæse op til 165 – 285 km/t med en opsamlingspose på 45 liter.

Læs mere om “Bosch Als” løvsuger her >> .

.

.

Klik og find flere løvsugere og blæsere lige her >>

.

Denne løvblæser fra Bosch model ALB 36 LI SOLO er en simpel løvblæser, som navnset fortæller ikke suger blade op, men den kan anvendes til at blæse bladene i den rigtiige retning ude i haven, på fortovet. Så kan du samle bladene sammen i en bunke og skovle dem op i en trillebør og køre den ned til komposten.

Vægt: 1,9 kg, den kan suge op til 250 km/t.

Læs mere om Bosch Akku løvblæser her >>

Denne løvblæser fra Dewalt model DCM562P1 er en yderst effektiv løvblæser. Den har et design, som er omtalt som et støjreducerende design hos forhandleren

..

Vægt: 3,2 kg, den kan suge op til 144 km/t.

Læs mere om Dewalt løvblæser her >>

.

Fej alle dine blade nemt vækClassic løvrive

Sundhedsstyrelsen anbefaler 30 min. daglig motion, så måske er du mere indstillet på, at rive alle dine blade sammen manuelt hurtigt og nemt og samtidig få brugt din krop lidt mere aktivt end den enkle elektriske udgave ovenfor.

Denne løvrive fjedre let så bladene nemt kan indsamles uden at græsset beskadiges. Du kan også bruge denne rive til sommer, når al dit nyslåede græs skal rives sammen.

Køb Classic løvrive her.

.

..

.

Klik og find flere løvsugere og blæsere lige her >>

.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content