Guide til valg af seng – køb den rigtige nye seng online


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Sengen er nok det vigtigste møbel i boligen. Samtidig har vi en seng i mange år, og derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige. Vi har samlet en masse gode råd til dig som skal have en ny seng. Hvis du gør dig nogle af nedenstående overvejelser, så vil du helt sikkert ende med en seng som passer dig, din krop og din pengepung bedste muligt.[/vc_column_text][vc_cta_button2 h2=”Chat med en ekspert” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Chat med ekspert” btn_style=”rounded” color=”green” size=”md” position=”bottom” css_animation=”left-to-right” link=”url:http%3A%2F%2Fpraktisklink.dk%2Fboxmadrasser||”]Vil du gerne have yderligere hjælp til valg af seng, så chat med en ekspert fra Bedre Nætter lige her![/vc_cta_button2][vc_column_text]

Hvor stor skal min nye seng være?

Det første du bør overveje er hvor stor sengen skal være. Det afhænger af flere forskellige faktorer. Det første vil selvfølgelig være den plads der er i rummet hvor du skal have sengen stående. Det kan være rart med en rigtig stor en, men hvis det så er svært at komme rundt i værelset, så er det måske ikke det rigtige valg.

Hvis du skal have en seng hvor der kun skal sove en person, så vil det typisk være en enkeltseng som typisk vil have målene 80×200, 90×200 eller lidt større 120×200. Du kan også vælge at købe en trekvart seng (eller halvandenmandsseng som det også kaldes), hvis du gerne vil have rigeligt med plads, og hvis du eventuelt ikke altid ligger for dig selv. Trekvart senge er på 140×200. Hvis i skal sove to i samme seng, så er det værd at overveje om i har de samme krav til sengen. Har i det, så kan en trekvart seng være et fint valg, men hvis i har forskellige krav til f.eks. fasthed, så er det et bedre valg at købe en dobbeltseng. Dobbeltsenge har normalt en størrelse på 180×200 eller 180×210. Den store udgave af dobbeltsenge kan være et smart valg, hvis en af jer er længere end 190 cm høj. Vi anbefaler at du mindst køber sengen 10 cm længere end du og/eller din partner er høj.

Skal jeg vælge at købe en elevationsseng eller en plan seng (boxmadras eller springmadras)?

Der er flere gode grunde til at vælge en elevationsseng frem for en seng med boxmadras og/eller springmandras. Hvis du f.eks. har problemer med ryggen eller uro i benene, så kan det være smart med en elevationsseng. Det kan også være at du har behov for at sidde op og sove, f.eks. i forbindelse med vejrtrækningsproblemer.

Her kan du købe billig, men super gode elevationssenge online

Der kan dog også være mere hyggelige grunde til at vælge en elevationsseng frem for en boxmadras. Hvis du er helt vild med at sidde i sengen og læse eller gerne har computeren med, så giver det mening. Det samme gælder hvis i har TV i soveværelset.

Der er dog også nogle gode grunde til at vælge boxmadrassen i stedet for elevationssengen. Det ene er prisen. Det er væsentlig nemmere at finde en god seng til en overkommelig pris. Men en boxmadras kan også være en god ide hvis du gerne vil have en hel seng uden “revnen” i midten. En af grundene til at boxmadrasserne er blevet så populære som de er, er at du på sin vis ikke behøver en hel seng for at have en seng. Du kan bare sætte et par ben på boxmadrassen og så har du et godt sted at sove. En ulempe er at du ikke lige kan vende madrassen, og dermed  bliver den ene side også lettere slidt.

Her kan du købe en god Boxmadras af rigtig høj kvalitet billigt online

Hvis du vælger at købe en springmadras, så kræver det at du har et fast underlag, da springmadrassen ikke selv har nogle faste rammer som man kan sætte ben på. Derfor er du altså nødt til at købe en seng med f.eks. lamelbund til en springmadras for at have et sted du kan sove.

Hvordan kan jeg afgøre kvaliteten af en madras med fjedre?

Fjedre er det klassiske indhold i en madras, og du vil derfor ved f.eks. boxmadrasser altid finde fjedre. Der er stor forskel i kvaliteten af boxmadrasser, og en stor del af grunden er de fjedre som man har valgt i boxmadrassen. Der er fire ting du skal være klar over har betydning for hvor god en madras du har med at gøre. Det er antallet af fjedre – desto flere fjedre desto bedre som ugangspunkt, det er selve kontruktionen af fjedrene, antallet af drejninger i fjedrene og sidst men ikke mindst selve kvaliten i fjedrene.

Enkeltfjedring vs dobbeltfjedring

Der er forskellig måde at opbygge selve madrassen på. Det har stor indflydelse på ens søvn og den komfort man får, når man ligger på den om natten. Der findes således to typer, henholdsvis enkeltfjedring og dobbeltfjedring. Det kan ikke anbefales at købe en madras med enkeltfjedring, hvis den skal stå alene. Typisk vil du i en kontinental seng have både en boxmadras og en springmadras med enkeltfjedring. Du skal dog i dette tilfælde lægge mærke til at du alligevel får to lag. Skal du have virkelig luksus, så kan det her dog også anbefales at købe kontinental sengen hvor der er to lag af fjedre i boxmadrassen. Hvis du vælger at købe en boxmadras for sig selv, så vil det helt klart bedste valg være at købe en boxmadras med to lag af fjedre. Nedeste lag vil ofte være f.eks. Bonell fjedre, som er faste fjedre, og i øverste lag vil du have mange flere og finere fjedre, som vil give en mere behagelig og lækker følelse når du ligger på madrassen.

Valget mellem enkeltfjedring versus dobbeltfjedring vil i høj grad være et valg mellem køb af en enkelt boxmadras med to lag af fjedre og køb af både boxmadras og springmadras, for at få et helt og godt sted at sove.

For den normale forbruger kan det derfor være svært at vurdere hvilken boxmadras der er den helt rigtige. En god ide er ganske simpelt at spørge eksperterne. På denne side sidder der altid eksperter klar på chat til at hjælpe dig med valget af boxmadras og seng – klik her.

Skal jeg købe en seng med topmadras?

Som udgangspunkt er det en rigtig god ide at købe sengen med topmadras. Den kan være med til at give den rigtige fasthed eller blødhed, som passer lige præcis på dig. Samtidig giver en topmadras dig også en meget længere levetid på sengen. Uden en topmadras er det normalt at man anbefaler at den bliver skiftet ud hvert 7-8 år. Hvis du har en topmadras ovenpå, så er det slet ikke usædvanligt at din seng også kan være et godt sted at sove 15 år efter. Så er det bare topmadrassen der skal skiftes om 7 år. Topmadrassen kan nemt vendes og du får derfor heller ikke lige så hurtigt problemer med husstøvmider.

Hvis du gerne vil have en rigtig dejlig blød seng, så kan det anbefales at købe en god Memory skum topmadras. Hvis du gerne vil have en god fast seng, som er dejlig ventilerende og dermed ikke får dig til at svede helt lige så hurtigt om sommeren, så bør du derimod vælge en latex topmadras. Du kan læse mere om valget af topmadras her.

Har du en ældre seng, så kan du i nogle tilfælde nøjes med at investere i en ny topmadras. Du kan købe topmadrasser af høj kvalitet her

Hvor fast skal min madras være?

Her og andre steder skriver vi en masse om hvor fast madrassen skal være eller ej. Det kan være svært at vide hvor fast man egentlig selv gerne vil have den. Det kan også være rigtig svært at fornemme det i en butik. Derfor er det vigtigt at du vælger at købe din seng et sted hvor de har en god returret, som f.eks. Bedre Nætter, hvor der er 30 dages returret. Så kan du prøve at sove i sengen for at finde ud af om det er den helt rigtige du har valgt.

Det kan godt svare sig at købe din nye elevationsseng eller boxmadras online

Der kan være ret mange penge at spare ved at købe elevationsseng eller boxmadras og topmadras online. Sengene er omend et vigtigt møbel i boligen også en af de lidt dyrere, da de gode af slagsen kræver lidt mere af produktionen. Få procent besparelse kan dog af denne grund også hurtigt vise sig at være mange hundrede kroner.

Rådet vil som udgangspunkt være at undgå de billigste af sengene som du kan finde i enten jysk, Ikea eller Bilka, og i stedet købe dem i en lidt højere kvalitet uden at du kommer helt op i de vilde luftlag hvor du godt kan ende med at give 100.000 kroner for de fornemmeste af slagsen.

Tag et kig på BedreNætters senge og boxmadrasser. Her kan du købe det billigt online, og du får 30 dages returret og gode lange garantier!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content