Håndværkerfradrag – Træk også rengøring fra


Det kan være et støre projekt at nå igennem, de daglige gøremål i husholdningen . Snakker vi om de store rengøringsopgaver, så kan det til tider virke uoverkommeligt.
.

Vidste du, at du nemt kan trække rengøring fra som servicefradrag?

.

Du kan i henhold til skat.dk fratrække arbejdsløn til vinduespudsning (inde og ude), almindelig rengøring som støvsugning, gulvvask og boning samt opvask, tøjvask og strygning, rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m. i 2016 og i 2017 gennem dit servicefradrag som udføres på matriklen.

Du kan også fratrække løn til børnepasning i hjemmet samt aflevering og afhentning af børn i daginstitutioner, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter, så længe det tager udgangspunkt i din bolig og selve matriklen. Dvs. hentning fra børnehave og hjem til huset eller lejligheden o.lign.
.

Du kan taste håndværkerfradrag for 2016 fra 2017 >>

.

Kan du bruge fradraget?

Bor I flere personer i en husstand (gælder ikke fritidsboliger), og er I ikke samlevende eller ægtefæller med fælles økonomi, kan I få fradrag for den del af udgiften, som I hver især har betalt. Hver person skal indtaste sin andel af udgiften i TastSelv. I helårsboliger skal I bo der mens arbejdet udføres.

Er I ægtefæller og samlevere med fælles økonomi kan som de eneste dele fradraget selvom den ene har betalt hele regningen. I helårsboliger skal I bo der mens arbejdet udføres.

Er der børn over 18 år i husstanden kan de også få fradrag for den udgift de selv har betalt for håndværket/serviceydelsen. det skal dog kunne dokumenteres og være betalt elektronisk. I helårsboliger skal I bo der, mens arbejdet udføres.

Fritidsboliger: Du kan maksimalt trække 12.000 kr. fra årligt og det er kun ejeren af en fritidsbolig og deres ægtefælle, der kan få fradrag vedrørende fritidsboligen.
Er fritidsboligen lejet ud dele af året er der ikke fradrag for serviceydelser som rengøring, vinduespolering, havearbejde mm. Der skal betales ejendomsværdiskat.

Læs mere på skat.dk og bemærk at der er flere sider, der præciserer rammerne for fradraget.

.

3tilbud

Klik og få 3 byggetilbud her >>

.

 

Hvor meget kan du fratrække?

Helårsboliger: Du kan trække op til 12.000 kr. fra om året pr. person i håndværkerfradrag (servicefradrag).

Fritidsboliger: Du kan maksimalt trække 12.000 kr. fra årligt og det er kun ejeren af en fritidsbolig samt ægtefællen, der kan få fradrag.

Læs mere på skat.dk og bemærk at der er flere sider, der præciserer rammerne for fradraget.

.

Hvilke boligtyper kan anvende fradraget?

Håndværkerfradraget (servicefradraget), kan i henhold til skat.dk, anvendes i både fritidsboliger, sommerhuse og ferieejerlejligheder også selvom boligerne ligger i udlandet. Du kan dog kun fratrække arbejdsløn. Læs mere på skat.dk og bemærk at der er flere sider, der præciserer rammerne for fradraget.

.

Rengøring kan også fratrækkes, men kun 6.000 kr.

Hvis du får udført rengøring eller anden service i hjemmet, som listet herunder af enten en privatperson eller af en virksomhed, så kan du fratrække udgifter til løn som håndværkerfradrag (servicefradrag), jf. beskrivelsen over service og vedligeholdelse med fradrag på skat.dk. Du kan fratrække 6.000 kr af arbejdslønnen for serviceydelser for rengøring i skat.
.

Almindelig rengøring

 • Vask og aftørring af flader i boligen
 • Rengøring af toilet og bad
 • Støvsugning, gulvvask og boning
 • Opvask, tøjvask og strygning
 • Rensning eller vask af tæpper, gardiner, persienner m.m.
  .

Vinduespudsning

 • Indvendig
 • Udvendig
  .

Børnepasning

 • Børnepasning i hjemmet
 • Aflevering og afhentning af børn til og fra daginstitution, skole, fritidsklub og fritidsaktiviteter.
  .

Almindeligt havearbejde m.m.

 • Græsslåning
 • Klipning af hæk
 • Lugning
 • Beskæring af buske og træer
 • Snerydning.
  .

Øvrige kategorier som løn til vedligeholdelse og reparation af eksisterende helårsboliger (udført af en virksomhed) samt løn til håndværk på boligens indre rammer kan også fratrækkes, se mere på skat.dk >>

,

Bemærk 

1. Du kan taste håndværkerfradrag for 2016 og 2017 >>

2. Husk du kan også få servicefradrag og håndværkerfradrag for 2016

 

..

3tilbud

Klik og få 3 byggetilbud her >>

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content