Håndværkerfradraget er tilbage


Regeringen er lige kommet ud med sin såkaldte konkurrencepakke. Specielt et punkt i den politiske pakke kan få rigtig stor indflydelse for os boligejere. 

Håndværkerfradraget, eller BoligJob-ordningen som den egentlig hedder, bliver givet til personer over 18 år, og kommer til at give et skattefradrag på op til 15.000 kr pr år. Mange sidder nok og tænker, æv hvorfor ventede jeg ikke med at få håndværker på besøg. Alt tyder dog på at håndværkerfradraget kommer til at virke fra første januar 2013.

Med BoligJob-ordningen kan der være rigtig mange penge at spare på sine projekter i boligen, da du kan få fradraget på både håndværkere og enkelte serviceydelser. Da håndværkerfradraget har sit fokus på lønomkostninger, vil der være en ekstra stor besparelse på alle de forbedringer af boligen, som har en stor del af omkostningerne lagt på lønnen.

Hvem kan få gavn af håndværkerfradraget

I grove træk kan alle der har et job, og som har en bolig der trænger til en hjælpende hånd få gavn af fradraget. Den mest åbenlyse måde at udnytte det genopfundne håndværkerfradrag er ved at sætte sin bolig istand. Det kan være mange forskellige ting, men her kan f.eks. nævnes hjælp til at få malet, sat solfangere op på taget, måske endda lagt nyt tag eller en investering der nu bliver endnu bedre, er at få opgraderet isoleringen af boligen.

Kunne du også have brug for lidt hjælp til lidt rengøring i boligen, så kan du også få stor gavn af BoligJob-ordningen, da det nu vil blive væsentlig billigere at få en mand eller kvinde til at komme forbi fra tid til anden, for at der kan blive gået lidt mere til bunds med rengøringen, som man skal gøre fra tid til anden. Det samme gælder for rengøring i have, altså ved helt normalt havearbejde.

Eksempler på hvad du kan spare

  • Græsslåning – du spare cirka 33%, da der ikke er mange andre udgifter end lønnen.
  • Rengøring – hvis du vil have 2 timers rengøring hver 14 dag, så vil du cirka spare 3.500 kroner.
  • Afslibning af gulve – finder du en gulvmand der vil arbejde for 3-400 kr i timen, kan du cirka spare 110 kroner pr time.

Der er rigtig mange forskellige typer håndværkere og opgaver, der kommer ind under denne ordning, og det vil selvfølgelig derfor også variere hvor meget du kan spare. Lige meget hvad, så er der dog masser af gode besparelser at hente med håndværkerfradraget, og det kan derfor godt betale sig at gå igang med renoveringer, eller at få hjælp til haven eller rengøringen igen.

Påtænker du at få denne hjælp, er det dog stadig en rigtig god at tjekke priserne hos de forskellige håndværkere. Få flere håndværkere til at komme med et tilbud på dit projekt.

 

Et godt eksempel hvor du med håndværkerfradraget kan spare mange penge er på isolering. Tjek forskellige håndværkere ud nu, for at finde ud af prisen:

Isolering – Få 3 gratis tilbud!

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content