Håndværkerprisen: Indstil din bedste håndværker 2014


Vi er så glade for godt håndværk og derfor kårer praktiskbolig.dk den bedste håndværker i 2014. Nominer din håndværker til håndværkerprisen

En god håndværker kan være én, der giver dig en god oplevelse af tryghed i dialogen og i arbejdet, det kan måske også være en håndværker, der leverer arbejdet super effektivt, der er mange opfattelser af, hvad et godt håndværk er.

Fortæl os hvem din bedste håndværker er anno 2014 og indstil din håndværker til Håndværkerprisen og deltag i lodtrækningen om en bog.

Klik her for at indstille årets bedste håndværker >>

.

Sådan vælger du en god håndværker

Som udgangspunkt er alle håndværkere naturligvis kompetente, men spørgsmålet er nok nærmere, hvilken forventning har du, når du bestiller en håndværker og bliver den opfyldt, når arbejdet udføres og/eller afsluttes?

.

Her er et par gode råd til, hvordan du kan forventningsafstemme jeres samarbejde.

1. Aftal med receptionen, hvad der skal laves.

2. Aftal hvad der skal laves og aftal med håndværkeren, hvad du forventer af jobbet og forløbet.

3. Afklar formaliteter og snak om hvad der skal ske i forløbet.

4. Få et overslag på prisen på jobbet.

5. Indhent altid flere håndværkertilbud, inden du beslutter, hvem der skal løse opgaven.

6. Ros altid et godt håndværk.

 

Når du rekvirerer et håndværkertilbud, og har besluttet dig for hvilket firma eller firmaer, der skal udføre jobbet, så er det vigtigt, at du fortæller receptionisten fra firmaet, dels hvilke ting du gerne vil have lavet, samt hvilke forventninger du har til den praktiske udførsel. For hun tager noter som videregives til håndværkeren.

Aftal konkret hvad der skal laves og aftal med håndværkeren, hvad du forventer af jobbet og forløbet. Det kan godt være svært at spørge ind til et håndværksjob, som man måske ikke selv ved så meget om eller som håndværkeren endnu ikke kender problemerne i, men håndværkeren har masser af erfaring på området og kan ofte nemt give dig et billede af de typiske udfald, når han kender problemstillingen.

Dertil er det meget rart at snakke formaliteterne for jobbet igennem, hvor lang tid jobbet tager og få afklaret, hvilke risici er der for at håndværket trækker ud og hvor mange folk skal hjælpe med jobbet, er det samme håndværker der løser hele opgaven eller kommer der flere håndværkere og hjælper senere, hvad skal der konkret ske i forløbet o.lign.

Det er også rart med et prisoverslag på jobbet. Bed altid håndværkeren give et overslag på en forventet minimums- og maksimumspris, så bliver du ikke overrasket, når fakturaren dumper ind ad brevsprækken i ugerne efter arbejdet.

Der er enormt stor variation på, hvad et håndværk koster at udføre. Indhent derfor altid flere håndværkertilbud, inden du beslutter dig for, hvilket firma, der skal løse opgaven.

.

Få et godt håndværkertilbud her >>

.

Håndværkere møder ofte frustreret borgere, der skal have løst et akut håndværksmæssigt problem, husk derfor også at rose et vel udført job verbalt. De møder også mange kritiske spørgsmål og høre sikkert ofte en dårlig historie om et tidligere ikke veludført job i husstanden eller husstandens familie eller vennekreds. Husk at ros din håndværker når jobbet er vel udført.

.

Der bliver udført enormt godt håndværk i danske hjem og på danske arbejdspladser, og det vil vi gerne hylde her på praktiskbolig.dk. Indstil din håndværker til håndværkerprisen 2014.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content