Gode råd og tips til boligen

Havearbejde og fysisk aktivitet har positiv effekt på helbred og følgesygdomme hos kræftramte

0

Vi har alle en god sund fornemmelse i kroppen, når vi har knoklet i haven hele dagen i et moderat tempo i frisk luft og netop den følelse er umiddelbart bedre end ventet.

En videnskabelig undersøgelse fra 2013 bekræfter tidligere studier og viser en positiv sammenhæng mellem havearbejde med minimal nedslidning og forbedring af kræftpatienters tilstand, der har overlevet en kræftdiagnose. Det videnskabelige forsøg har påvist en forbedring af hhv. styrke, smidighed og udholdenhed i 90% af tilfældene hos de overlevende patienter.

Havearbejde kan bestemt anbefales også som styrkende og trænende disciplin. Fra tidligere studier har man påvist at kræftoverlevende er i øget risiko for følgesygdomme som bl.a. hjertekarsygdomme og diabetes. Dertil har man tidligere påvist at en sund kost og fysisk aktivitet kan reducere risikoen for kroniske sygdomme og forbedre sundheden hos disse mennesker.

Læs gode tips til haven her

.

Er en halv times motion nok om ugen?

DR-nyheder skriver om en ny undersøgelse publiceret i tidskriftet Epidemiology, at du ikke behøver motionere i timevis for at få et langt og godt liv. En halv times havearbejde om ugen kan faktisk være nok.

I studiet har forskerne kigget på sport, cykling, gang, havearbejde og gør det selv-arbejde, og det ser til at sport, ikke overraskende, stadig har den største positive effekt. I den sammenhæng anbefales det at vi stadig motionerer en halv time om dagen, herunder også gerne med aktiviteter som havearbejde.

Læs gode tips til haven her

.

Reference til den videnskabelige undersøgelse

Undersøgelsen er publiceret på cancer.dk og pubmed med titlen “Harvest for health gardening intervention feasibility study in cancer survivors” i tidskriftet Anca Oncologica, 2013 Aug;52(6):1110-8.

Leave A Reply

Your email address will not be published.