Nye regler for helårsbolig som fritidsbolig


I lidt over en måned har der hersket nye regler for kommunerne, hvad angår tilladelse af helårsboliger til brug som fritidsbolig. Ønsker du derfor hus på landet, men kan du af den ene eller den anden grund ikke tænke dig at bo der hele året, så er det nu nemmere at finde en billig ejendom på landet, og gøre det til din fritidsbolig.

Flexbolig

Begrebet bliver kaldt flexbolig, og betyder af du som ejer, ikke vil være bundet af den normale bopælspligt, som ellers betyder at man skal bo der året rundt. Der er ingen tvivl om at denne ændring i loven, vil gøre det væsentlig lettere at sælge mange af de helårsboliger, som ellers var ret besværlige at komme af med. Det betyder blandt andet af de personer som arbejder i byen, og som vil have for langt på arbejde til hverdag, har mulighed for at købe en ekstra bolig, som de kan bo i i weekenderne og i ferier. Det er en perfekt måde at få både by og land, og her på Praktisk Bolig, mener vi at det måske samtidig er det helt rigtige tidspunkt at købe hus på landet til fritidsbolig, da der er masser af billige boliger til salg landet over.

Skal du selv have solgt en helårsbolig på landet, så kunne dette også være en god indgangsvinkel, når du f.eks. fremviser din bolig, at det nu er lettere at få lov til at bruge boligen som flexbolig. Du skal dog lige være opmærksom på at det stadig kræver en godkendelse af kommunen. Der er dog ikke nogen tvivl om at det også er i de fleste kommuners interesse, da det gør det lettere at få solgt.

Er du interesseret i selv at sælge dit hus på landet, så kan et sted som Robinhus være et godt sted at starte.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content