Hvad koster en ny altan


Der er flere faktorer der afgører hvor meget en ny altan koster.

Vil du gerne have en præcis pris på hvad en ny altan vil koste dig, kan du få 3 uforpligtende tilbud på ny altan her

Overordnet er der tre ting der afgører hvor dyr en altan kommer til at være.

Hvilket materiale skal altanen være i?

Altaner kan variere meget i designet, og hvilke materialer man vælger at bruge, kommer i høj grad an på ens personlige smag. Særligt to ting skal du tænke på, når du vælger hvilket materiale. Det er en god ide at være tro overfor bygningens oprindelig stil, og hvordan bygninger rundt i kvarteret ser ud. På denne måde, vil du både have lettere ved at sælge din bolig, ved et eventuelt videresalg senere. Dette er også noget som naboerne ofte vil sætte pris på, og det vil være lettere at få dine planer godkendt hos kommunen.

Det andet du bør overveje i forhold til valg af materiale til din altan, er vedligeholdelse. De fleste altaner bliver nu til dags bygget i stål. Dette passer både godt sammen med den moderne akitektur, men er samtidig et materiale der er utrolig let at vedligeholde. Vælger du en altan af træ, så anbefales det at du årligt giver den olie. Samtidig skal rækværk tjekkes en gang om året på grund af sikkerhedsårsager.

Af andre typiske materialer, kan nævnes jern, aluminium, messing, at stålet kan være både galvaniseret eller rustfrist og at de forskellige materialer kan være sammen med hærdet glas.

Hvor stor skal altanen være?

En stor altan lyder dejlig, men den vil selvfølgelig også komme til at koste mere. Samtidig er der forskellige andre forhold du også skal huske at tænke på, når størrelsen af altan vælges. Desto større en altan i vælger at få sat op, desto mere synlig bliver den konstruktion, som skal bære din nye altan. Man er efterhånden ret gode til at lave næsten usynlige konstruktioner til at bære altanerne, men kun indtil en vis størrelse. Du bør også overveje, om en dyb altan er sagen, i forhold til lys. En stor altan vil skygge for solen, og er der f.eks. en lejlighed ovenover dig, som får en stor altan, vil din egen lejlighed blive væsentlig mørkere, hvis altanen er dyb. Altaner med en dybde på 1,2-1,5 meter, vil i de fleste tilfælde være en passende størrelse for de fleste.

Hvor mange skal have altan?

En rigtig stor faktor for prisen på din nye altan, er antallet af personer, som skal have sat ny altan op. Er det et større lejlighedskompleks, så kan der ofte opnås ret storre rabatter ved at få et samlet tilbud på altanerne.

Vil du gerne have altan på din lejlighedsfacade, så skal du huske at tage både ejerforening eller andelsforening, samt kommunen med i beslutningsprocessen.

Det skader dog ikke at få undersøgt hvor meget det vil koste at få sat en altan op, og hvilke muligheder der er, til at starte med.

Få gratis tilbud på altan her

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content