Hvorfor solenergi – Grunde til at installere solvarme i din bolig


Der er mange gode grunde til at installere en eller anden form for solenergi i forbindelse med sit hus. I dette indlæg vil jeg skrive lidt om grundene til hvorfor solvarme for mange vil være en god ide at investere i. Solvarme har været mere og mere på folks læber de seneste år. Alt efter hvilke tilskudsordninger m.m. som de enkelte regeringer har haft, så har det selvfølgelig været endnu mere fordelagtigt i perioder end andre. Lige meget hvad, så er det første og måske for mange også det største argument for at få installeret solvarme på taget af sin bolig økonomiske grunden. Solvarmeanlæg er nemlig efterhånden af en rigtig god kvalitet, når man kigger på hvor meget de koster i forhold til hvor meget de producere.

Tilbage i 80’erne og 90’erne, hvor der trods alt allerede var en del der købte solvarmeanlæg, kostede solvarme mere at installere og gav langt fra lige så meget solenergi, som de nuværende anlæg. Alligevel er jeg sikker på at langt de fleste der fik et solvarmeanlæg installeret den gang, har syntes det var en rigtig god investering.

Flere grunde til at installere solvarme

I dag går der kun nogle få år før solvarmeanlægget er tjent hjem igen, selvfølgelig alt efter hvor meget energipriserne bliver ved med at stige. I den forholdsvis usikre verden vi lever i idag, solvarme endnu en god fordel. Ved at få installeret et anlæg på taget af din bolig, sikre du dig nemlig delvist imod de svingende olie- og energipriser. Du ved hvad du giver for anlægget, og solen skinner den samme mængde, lige meget om du har købt solvarme eller ej. Enkelte forskere er bange for vi allerede kan få en såkaldt energikrise om 5-10 år, og dermed vilde prisstigninger, men lige meget hvad, så vil du med solvarmen du indsamler på dit tag være sikret at du kan slukke for olie og gaskedler fra maj til september.

Den sidste store grund, og nogle vil også kalde den den største, er at du med solvarme skåner miljøet. Olie og gas der skal graves op af undergrunden er selvsagt ikke den bedste langsigtede løsning for et sundt og godt miljø her på kloden, og du vil med solvarme helt sikkert have hjulpet med et lille skridt i den rigtige retning. Solens stråler udleder ikke nogen CO2, der af mange bliver betegnet som en af vores største miljøtrusler.

.

klik-og-faa-tilbud-paa-solceller-her

Klik her og få 3 gratis tilbud på solvarme >>

.

Dette gør det til en ekstra god ide at investere i solvarme

Hvor god en investering solvarme er, afhænger selvfølgelig i stor grad af hvilke muligheder du har for at installere solvarme. Skal du alligevel have nyt tag, så kan det være et oplagt tidspunkt at få installeret et solvarmeanlæg, da det på denne måde kan blive en mere integreret del af taget, og du vil spare nogle af udgifterne i forbindelse med opsættelsen.

En anden faktor som er nok så væsentlig for om solvarme er en god ide, eller en rigtig god ide, er hvilken retning dit tag vender. Har du mulighed for at installere solvarme direkte i sydvendt retning, så er det helt sikkert en god ide. Det kan dog ofte også svare sig hvis du har mulighed for at få det i syd-øst eller syd-vest vendt retning. En anden ting at notere sig, er at vinklen på anlægget helst skal være så tæt på 45 grader som muligt. Dette vil ligeledes gøre at solvarmeanlægget kan opfange solens stråler i så mange timer af dagen som muligt, og så direkte som muligt.


Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content