Svar på hvornår du skal så dine planter til drivhuset


Her i artiklen får du svar på hvornår du skal så dine planter til drivhuset. Er du på jagt efter information om hvornår andre planter skal sås, så kan du finde info om hvornår andre planter skal sås her.

Hvornår skal jeg så tomater

Tomater skal sås i starten af marts, og du planter dem ud i drivhuset et sted mellem starten af maj og midten af maj.

Vil du gerne plante tomater udenfor, så bør du vente et par uger mere, indtil jorden er lunere, og risikoen for nattefrost er helt væk.

Du kan købe frø til tomater online her.

 

Såning af tomater og tips til tomatplanter

Tomatplanter behøver ikke at blive sået i ukrudsfrit såjord, da tomater er planter der hurtigt kommer op. Samtidig er tomater helt vilde med kompostjord, så en blanding af kompostjord, havejord og sand giver et godt resultat (brug 1/3 af hver). Ren kompost er for stærkt til tomater.

Jorden som du sår tomaterne i, skal være fugtig, men må ikke være alt for våd. Put frøene i cirka 1 cm dybe huller.

Hvornår skal jeg så agurker

Agurker er en god ide at så i midten af april. agurkVil du gerne have tidlige agurker, så kan godt forsøge at så nogle lidt tidligere. Det vil dog være en god ide at så nogle igen som backup i starten af april. Planterne skal normalt plantes ud i starten af maj. Den optimale størrelse på planterne, for at sætte dem u i drivhuset vil være, når de har tre veludviklede blade.

Du kan købe frø til agurker online her.

Såning af agurker og tips til agurkeplanter

Når du skal vælge frø til såning, så er det en god ide at vælge en type af agurker som er meldugsresistent, da der ellers er risiko for at planterne ødelægges af meldug i juli eller august, og dermed ikke når at give mange agurker.

Når du sår agurker gøres det enkeltvis i potter med såjord. Du kan eventuelt putte et ekstra frø, som sikkerhed hvis en af planterne går ud undervejs. Det skal ikke være for koldt, hvor du vælger såning af agurker, da de så vil rådne, og de spirer ved en temperatur på mellem 22 og 25 grader. Spirringen går hurtigt, så det er en god ide at tjekke dem et par gange i døgnet, og du skal fjerne den overdækkende plast lige så snart planterne kommer op.

Det er vigtigt at agurkerne står et varmt og solrigt sted mens de vokser op.

Hvornår skal jeg så auberginer

Auberginer kan plantes ud i drivhuset i starten aubergineraf juni og det tager to måneder fra at du sår dem, til de er klar til udplantning.

Det er vigtig at jorden er forholdsvis varm, gerne omkring de 18 grader eller højere, før du planter dem ud, da det ellers sætter rodvæksten i stå.

Du kan købe frø til auberginer online her.

Såning af auberginer og tips til auberginer

Såning af auberginer skal ske i næringsrigt jord og vil spire ved en temperatur på mellem 25 og 30 grader. Under den to måneder lange voksetid, før den kan plantes ud, kan det være en fordel at plante den om et par gange. Auberginer kræver forholdsvis høj varme, og bør altid stå et sted hvor der er mere end 20 grader varmt. Har du svært ved at holde denne temperatur, så kan det være en fordel at købe planter til udplantning.

Hvornår skal jeg så peberfrugt

Peberrfrugt er normalt godt at så midt i marts. peberfrugtDe kan plantes ud i midten af maj.

Du kan købe frø til peberfrugt online her.

Såning af peberfrugt og tips til peberfrugt

Såning af peberfrugter skal ske med cirka 1 cm dybde i næringsrig jord.  Spirringstemperaturen er mellem 25 og 28 grader, og pberfrugter spirre normalt indenfor 10 dage.

.

Dyrk dine egne økologiske spirer

Her kan vi tilbyde et abonnement på økologiske friske spirer. Klik her og læs mere om udvalget af spirer her >>

.

Hvornår skal jeg så melon

Meloner skal plantes i drivhuset på samme tid som agurker. Melon skal dog sås 40-45 dage inden, hvilket vil sige midt i april.

Du kan købe frø til melon online her.

Såning af melon og tips til melonmelon_

Meloner skal sås i næringsberiget sphagnum eller plantejord. Spiretemperaturen for meloner er cirka 25 grader. Når melonplanten har nået en vis størrelse, så er det en god ide at plante den om. Melonplanten kan plantes ud efter cirka 6 uger.

Melon kan plantes ud i drivhuset når jorden er mere end 20 grader varm. Temperaturen må ikke komme under dette de 20 grader i hele perioden, hvilket ofte er grunden til at dyrkning af melon ikke går som planlagt.

Hvornår skal jeg så chili

Chili sås normalt midt i marts, men kan også godt sås både tidligere eller senere. Planterne kan derefter sættes ud i drivhuset cirka 60 dage derefter, altså i den første halvdel af maj.

Du kan købe frø til chili online her.

Såning af chili og tips til dyrkning af chilichili

Chili bruger omkring 4-7 måneder fra spiring til modne frugter, og specielt de stærkere typer af chili tager lang tid. Jorden skal helst holdes fugtig, men det er vigtigt at de ikke bliver overvandet, og overskydende vand bør hældes fra. Chili bør sås i såjord, men normal jord vil også ofte virke. Her er det dog vigtigt at du sørger for at findele jorden i små dele, så det er muligt for planterne at komme op. Den hurtigste spiring af chili sker ved en temperatur mellem 21 og 28 grader. De stærke typer af chili vil dog gerne spire ved endnu højere temperature.

Chilier er ikke så glade for pludselige ændringer i vejr og temperatur. Derfor er det en god ide at lave en midlertidig omstilling, hvis du vil have ud i drivhuset. Sæt dem ud i drivhuset et par timer, når temperaturen er over 18-20 grader. Chili skal helst afskærmes fra direkte sollys.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content