Installation og valg af røgalarmer i boligen


Det er vigtigt at have en røgalarm installeret i hjemmet. Der er mange ting i hjemmet som kan forårsage en brand, og det er derfor en god ide at få installeret røgalarmer i de fleste boliger. Det er dog ekstra vigtigt med en god røgalarm hvis der f.eks. bliver opvarmet med brandeovn eller lignende i ens hjem. Røgalarmen kan være med til at redde menneskeliv, og jeg vil derfor i det efterfølgende komme ind på vigtige faktorer i forbindelse med valg af røgalarmerne og hvad du skal være opmærksom på når de skal installeres.

Se mange flere røgalarmer lige her >>

Typer af røgalarmer

Der findes to forskellige typer af alarmer til at advarer dig imod brand i din bolig. Det ene er den optiske model. Optiske røgalarmer virker på den måde, at alarmen går i gang hvis den lysstråle der kommer fra apparatet bliver brudt af røg i rummet. Denne type af alarmer er rigtig god til at reagere på en synlig tyk røg der hvor den er blevet installeret. optiske brandalarmer kan fås i mange forskellige størrelser og med varierende udseende.

Den anden type af røgalarmer er de ioniserede alarmer. Det gode ved denne type, og en god grund til at vælge ioniserede røgalarmer er at de også er gode til at opdage brande med såkaldt usynlig røg eller brande med lavt niveau af røg. De ioniserede alarmer virker på den måde at de kort fortalt måler den elektriske modstand der er i luften, og der sker forandringer i luften, i alle tilfælde af brand, så er det ofte denne type af røgalarmerne der vinder diverse test.

Valg af røgalarm

Der findes rigtig mange forskellige røgalarmer på markedet, men her er et par god bud på en god alarm til at advare dig mod røg og brand i dit hjem.

Helt simpel og billig røgalarm

Jo-el_røgalarm

Her en billig enkel røgalarm. Der følger dog ikke batteri med, men her får du enkelt mulighed for at indkøbe røgalarmer til alle dine rum, når nu alarmen ikke koster mere her. Jo flere alarmer du har jo bedre sikret er du og hele familien mod at nå at komme ud, når først skaden sker.

Denne røgalarm er set til 59,95 her i 10-4 Byggemarked og på tilbud til 29,95. Du kan købe den her >>

.

Ensonordic røgalarm – Klassisk røgalarm

Denne Ensonordic røgalarm er en af de billige på markedet. Du får en helt simpel røgalarm.

Du kan f.eks. købe denne brandalarm hos Davidsenshop, hvor den er set til en billig penge for en røgalarm. Du kan købe den her >>

Sikkert hjem, trådløs røgalarm

Denne alarm fra “Jo-El”, der er kendt for at lave alarmsystemer til huset og/eller lejligheden, har også produceret denne trådløse optiske røgalarm.

Du kan f.eks. købe denne røgalarm hos Davidsenshop.dk hvor den er set til en billig penge. Du kan købe dem her >>

.

Se mange flere røgalarmer lige her >>

Dette skal du være opmærksom på når du installere røgalarmer

Røg stiger altid opad, derfor skal du altid placere dine røgalarmer så højt som muligt. Det vil sige, at de skal installeres i enten kip eller på loftet. Har du trapper i din bolig, så er det en rigtig god ide at få installeret en røgalarm i loftet ovenover trappen. Er der hems i boligen er det på samme måde en god ide at få installeret en røgalarm i loftet ved hemsen.

Når du installere røgalarmerne, så er det vigtigt at de ikke bliver installeret alt for tæt på vinduer – mindst en meter fra vinduer. Hvis de placeres for tæt på et vindue, så kan disse åbninger nemlig trække røgen væk fra brandalarmen. Det samme gælder f.eks. ventilationsåbninger og andet som hive røgen væk.

Det er en god ide ikke at installere røgalarmer alt for tæt på brandeovne og komfurer, da røg og damp fra disse nemt kan sætte en alarm igang, selvom der ikke er nogen fare på færre.

For at være helt sikker på at have nok røgalarmer installeret i en bolig, så er en god fingerregel at der ikke skal være meget mere end 10 meter mellem hver alarm.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content