Isolering – Montering af forsatsvinduer, del 1 af 2


Når temperaturen daler udenfor mærker vi alle tydeligt, de områder af bebyggelsen, der er utæt og kølig. I vores lejlighed kan vi ikke bare skifte vinduerne uden videre, da bygningen er fredet. For os vil en god mulig være at montere forsatsvinduer.

For at komme ordentlig i gang, valgte vi at undersøge markedet enkelt og fik tre byggetilbud. Herunder er et par gode råd til denne proces.

.
Få tre byggetilbud på isolering her >>

.

Gode råd til indhentning af byggetilbud

Før du indhenter tilbud, bør du overveje en række faktorer, så arbejdet produceres optimalt, så alle er tilfredse – både håndværkeren og jer som indhenter tilbuddet.

Her er vores liste med krav og ting vi forberedte, før vi indhentede tilbud til montering af forsatsvinduer.

1. Fotografer dine vinduer.

2. Mål dine vinduer op, men sørg for at dine vinduesfag måles grundigt op, lav gerne flere opmålinger på både bredde og højde i samme fag, så bliver vurderingen af et byggetilbud mere præcist.

3. Forhør dig altid i din omgangskreds, familie, arbejde o.lign. om der er andre, der har erfaring med montering af denne isolerende løsning og tag dem med på råd.

4. Spørg ind til pris inkl. materialer og arbejdsløn og forhør dig om deres erfaring med prisvariationer på den opgavetype du efterspørger.

5. Spørg ind til, hvornår de vurderer, de kan levere arbejdsopgaven med montering af forsatsvinduer.

6. Spørg ind til, hvor lang/kort tid håndværkerne typisk er om at montere forsatsvinduer af den type, du efterspørger inkl. variationer og uventet ekstra håndværk.

.

Forsatsvindue (før).

7. Spørg ind til, hvor meget de nye vinduer og rammer typisk isolerer varmemæssigt i grader celsius. Overvej altid termoglas.

8. Spørg ind til, hvor meget de nye vinduer isolerer lydmæssigt.

9. Spørg ind til, hvilke materialer vinduesrammen monteres i, er det bøgetræ, plastik eller andre materialer?, og hvilken farve har rammen?

10. Spørg ind til, hvilket materiale vinduesrammerne monteres med, når vinduerne monteres og kittes op. Monteres vinduesrammerne med en malbar silikone eller et andet materiale og kan det males og i så fald skal du vælge en speciel type af maling, hvis silikonen eller øvrigt materiale skal males?

11. Fremsend en beskrivelse af både mål, billeder, materialer, farve, tætnings- og isoleringsevne, lydisolering, forventning til hvor lang tid jeres familie forventer at afsætte tidsmæssigt til opgaven, installationslængde, o.lign.

12. Kommuniker så vidt muligt via mail, så kan du dokumentere jeres aftale og dialog på skrift, hvis der skulle opstå uenigheder undervejs og/eller efterfølgende.

13. Undersøg om der er krav om betaling af forskud på vinduerne til firmaet. Enkelte firmaer kræver, at der forudbetales et vist beløb af prisen på vinduerne inden de bestiller vinduesrammerne på fabrikken.

14. Sidst men ikke mindst, få aftalt en monteringsperiode, gerne en specifik uge eller hvis muligt en monteringsdag og følg op på jeres aftale, men gør det både på mail, så du kan dokumentere aftalen og følg løbende op på aftalen indtil alt er på plads.

.
Få tre byggetilbud på isolering her >>

.

Læs også vores afsluttende artikel om overvejelser for montering af forsatsvinduer del 2 i den afsluttende monteringsfase, link   >>

.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content