Juicemaskine, saftpresser og frugtpresser – 7 råd til køb af den bedste maskine


En god blendet gang frisk frugt og grønt med masser af antioxidanter er utroligt lækkert på terrassen, altanen eller i haven og enormt fristende i denne tid. Selvfølgelig vil sundhedseksperter ikke anbefale smooties, da man ikke bør drikke frugt og grønt men ALTID skal spise de hele frugter og grøntsager. Men man kan ikke afvise, at det smager godt også selvom der forekommer en lille reduktion i vitaminer og antioxidanter. Du kan jo altid krydre sundheden med at spise en gulerod undervejs i produktionen, og så bør du undgå at tilsætte ekstra sukker. Husk at det anbefales sundhedsmæssigt, at du maksimalt drikker 1 glas frugt om dagen. Lad os kigge på juicemaskiner, saftpressere og frugtpressere.

 

Køb en saftpresser her >>

Køb en “Slow Juicer” her >>

 

7 gode råd til valg af juice- og saftpressemaskine eller en frugtpresser

Det er svært at vælge en juicemaskine for der er mange faktorer, der skal opfyldes for at man som forbruger får valgt den rigtige maskine til hjemmet. Her er en liste med ting du bør overveje, når du vælger en juicemaskine.

 

  1. Hvor meget larmer maskinen?
  2. Kan man putte alt direkte i maskinen uden at udkerne og skralde alt?
  3. Hvor let er maskinen at rengøre?
  4. Hvordan er maskinens fysiske kvalitet mht. plastik, udformning og anvendelse?
  5. Er maskinen nem at anvende?
  6. Har maskinen et pænt design? Det er jo et møbel.
  7. Skal det være en “Slow Juicer” eller en “Ordinær Juicer”?

 

1. Hvor meget larmer maskinen?

Det er for mange en væsentlig faktor om maskinen larmer. Nogle vil evaluere, at det er væsentligt, at man skal kunne snakke samtidig med produktion af juice eller man har måske behov for, at kunne producere juice om natten uden at vække hele nabolaget. Den nemmeste måde at teste om maskinen larmer, er at se et par online demonstrationsvideoer med maskinen.

2. Kan man putte alt direkte i maskinen uden at udkerne og skralde alt?

Nogle maskiner filtrere alt, hvad der ikke kan presses til saft fra i en separat beholder, og det er enormt praktisk. Beholderen med affald bør tømmes enten efter hver kørsel, eller når den er ved at være fyldt. Dertil bør maskinen ligeledes rengøres efter endt kørsel inden den stilles på plads – ligesom dine andre køkkenmaskiner. Forskellige maskiner udøver denne filtreringsøvelse af meget forskellig kvalitet. Skriv til forhandleren og spørg, hvis du er i tvivl.

3. Hvordan er maskinens fysiske kvalitet mht. plastik, udformning og anvendelse?

Maskinens fysiske kvalitet afhænger af mange faktorer, som hvor ofte skal maskinen anvendes?, hvor mange timer skal den kører i træk? og hvilken tekstur og modenhed har de anvendte produkter, der juices i maskinen? Maskinens udformning, udseende og pris giver ofte en meget god fornemmelse af om der er tale om et produkt af en god rentabel kvalitet. Spørg dig frem hos forhandleren.

4. Er maskinen nem at anvende?

Det er vigtigt at maskinen både er nem at skille ad, samle og rengøre. Dertil skal den være funktionel, så man kan producere juice med et stort smil. Spørg forhandleren om du kan få maskinen på prøve, så kan du teste den, hvis du er i tvivl, når du køber.

5. Hvor let er maskinen at rengøre? 

Hygiejnisk er det uhyre vigtigt at maskinen er nem at rengøre ordentligt. Det er selvfølgelig forskelligt hvordan dette opleves. Se en video på Youtube og tjek om du synes, det forløber nemt eller spørg dig frem i webbutikken, hvis du er i tvivl.

6. Har maskinen et pænt design? Det er jo et møbel

En juicemaskine eller en frugtpresser er jo et møbel og derfor er det vigtigt at maskinen ser godt ud og passer til køkkenets interiør.

7. Skal det være en “Slow Juicer” eller en “Ordinær Juicer”?

En slowjuicer medfører i mange tilfælde en lidt flottere og mere intens farve på den pressede juice. Vil du have flest vitaminer ud af dine grøntsager eller frugter, så anbefaler vi, at du spiser dem hele og ikke blender dem. Vi vil ikke påstå, at der er signifikant forskel ernæringsmæssigt på en hele kategorien af “almindelige juicere” vs. hele kategorien af “slow juicere” på hele markedet, men videoen herunder illustrerer at den testede saft presset på en “slow juicer” er flottere i farven, så sensorisk synes vi, at juicen presset i en “slow juicer”, ser indbydende ud. Se udvalget af “slow juicere” her >>

Til de norske læsere: Leder du efter juicemaskine i Norge så læs med her >>.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content