Julegaven til manden


Det er det letteste i verden for nogle men kan let give panderynker hos andre. Så her får du en let guide med tre emner, der kunne være interessante julegaver til manden i husstanden.

Spørg altid ind, men gør naturligt

Det er altid en god idé at spørge lidt ind til mulige julegaveemner undervejs i løbet af måneden, hvis du ikke har fået en konkret ønskeliste fra din samboende eller kæreste og det hjælper ofte til at få konkretiseret om din julegaveidé til kærensten kunne være et scoop og ikke en fiasko.

.

Ønskelisten

Her er vores bud på en top-tre ønskeliste.

1. Bor og bits

Jeg personligt er indehaver af to boremaskiner, men mangler faktisk altid specifikke bor eller bits, da bor knækker og bits bliver væk.  Herunder præsenteres en række bor og bits.

1. Et godt træbor er guld værd, når der skal bores i træ eller i murværk med træværk i og måske er det bare et enkelt træbor, der er knækket. Køb et træbor her >>

Traebor, sneglebor

.

.

2. Gode betonbor er uundværlige til muren, se et udvalg her >>

betonbor

3. Det store sæt med 83 dele med bl.a. metalbor, træbor og til bor til muren, køb her >>

bosch-drill-and-bits-v-line-83-pcs

4. Det lille sæt med betonbor til mur og træ, køb her >>

5. Det lille sæt med bits, køb her >>

NKT_Bitssæt

6. Se mange flere typer af bor her >>

Flere_bor

.

Læs om boremaskiner her >>

.

2. Hjemmebrygning

Udstyr til hjemmebrygning af cider er også en rigtig god gave. Det er ofte udfordringen med at få indkøb udstyrret, der kan være den begrænsende faktor på at komme i gang med første kit og få prøvet det af. Vi har lavet en god og grundig e-bog, der beskriver, hvad der skal anvendes af udstyr, hvor man kan købe det og dertil er der en god illustrativ guide med billeder af hvordan cider produceres konkret derhjemme.

Køb den “lille” E-bog her >>

Opskrift på æblecider – Sådan brygger du din egen cider, 1. ed. 2014 af Michael René, Praktiskbolig Forlag, ISBN 978-87-997633-0-6, e-Bog.

.

.

.

Brygning af æblecider af Michael René – den store bryggeguide og smagstest af æblesorter beskriver, hvordan du producerer en god cider. Bogen gennemgår også, hvilke æbler og æblesorter, du bør anvende, samt i hvilke forhold du bør sammensætte de forskellige typer af æbler for at få en god cider med æbler. Æblesorter indeholder et skattekammer af god smag, aroma- og flavourindtryk.

I bogen “Brygning af æblecider af Michael René” præsenteres 3 meget forskellige store udførlige opskrifter, som du nemt kan lave hjemme i køkkenet. Der præsenteres forskellige typer af gær, der er yderst velegnet til at brygge cider med æbler. Der gives masser af råd til, hvordan du også kan krydre smagen af din cider med æbler. Du får også råd om tilsmagning af cider samt opskrifter på æblekager og anvendelse af rester fra ciderproduktion, så intet går til spilde.

Du får gode råd om opbevaring og holdbarhed, og gode råd om mikrobiologi og klassiske fejl, som bør undgås. Ernæringsmæssigt får du et kort indblik i æblernes indholdsstoffer, herunder indholdet af antioxidanter, vitaminer, kulhydrater og kostfibre i æblerne.  Køb den fysiske bog med flere opskrifter på æblecider her >> 

Bryggeudstyr kan købes hos Maltbazaren lige her >>

.

3. Den gode kop kaffe eller espresso

Elsker din mand kaffe og espresso, så kunne det måske være julegaven, se vores gode guide med kaffe- og espressomaskiner her >>

Kaffemaskiner_og_expressomaskiner

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content