Gode råd og tips til boligen

Kaffemaskine – Gode råd til valg af kaffe- og espressomaskine og tilbehør

0

Der er intet som en god kop kaffe og hver dansker drikker i gennemsnit 4 kopper hver eneste dag jf. tal fra kaffeinfo.dk (2014) og det slider helt naturligt på vores kaffemaskiner og udstyr til kaffebrygning.

.

Klik, se udvalget og køb din nye espressomaskine her >>

 

Hvor mange gram kaffepulver skal man bruge?

Mængde afhænger af flere faktorer som: 1. Vane, hvilken styrke kaffe foretrækker man og 2, Hvilken styrke kaffe er man vant til at drikke og 3. Hvor mørkristet er kaffen. Men som tommelfingerregel anbefales det at anvende 7 gram kaffe til en kop, svarende til 45 gram kaffe til en liter vand (Kaffeinfo.dk, 2014).

.

5 gode råd til valg af kaffemaskine

En god kaffemaskine skal passe ind i designet i dit køkken både farve- og stilmæssigt. Maskinen skal naturligvis som minimum kunne brygge det volumen, der matcher en hverdagsaften eller eftermiddag i privaten. Maskinen skal også være enkel at rengøre, og så må den ikke larme for meget. Sidst men ikke mindst så kan du overveje en model, der kan indstilles med timer, så du kan programmere den varme kaffe, så kaffen er klar på morgenbordet, når du vågner eller træder ud af badet.

A. Vælg en farve og stil på kaffebrygningsmaskinen, der matcher øvrige elementer i dit køkken.

B. Vælg en kaffebrygningsmaskine, der kan opfylde jeres gennemsnitlige bryggevolumen gennem en normal uge.

C. Vælg en kaffebrygningsmaskine, der er nem at rengøre.

D. Vælg en kaffebrygningsmaskine, der ikke larmer unødvendigt.

E. Overvej om du med fordel bør vælge en kaffebrygningsmaskine med timer.

.

Her er et par eksempler på et lille udvalg af kaffemaskiner. Den første model herunder er testvinder i Tænk’s test af traditionelle kaffemaskiner i 2012, samt vinder på det svenske site Icakuriren.se i 2012. Vinderen er Bosch TKA 8013.

Bosch tka8013

Bosch TKA 8013 kan brygge op til et volumen på 1,25 liter, der er aftagelig vandtank med angivelse af hhv. 15 små eller 10 større kopper. Der er ledningsoprul og drypstop, når kanden tages af for at øse friskbrygget kaffe op.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Afkalk din kaffemaskine ofte eller efter behov for at undgå at trækketiden forlænges, så jeres kaffe bliver al for bitter i smagen som følge af den længere trækketid. Kaffen skal have en tilpas bitterhed, men forlænget trækketid kan i mange tilfælde forringe kaffen – der er naturligvis undtagelser betinget af, hvordan du foretrækker smagen.

.

Den næste kaffemaskine Wilfa WSP-1 har et anderledes design og er måske perfekt for dig, der er træt af de traditionelle designs på kaffemaskiner. Klik og se en demonstration af maskinen herunder:

Wilfa WSP-1WILFA WSP-1 har en aftagelig vandkande, der viser hvor mange gram kaffe, de anbefaler du anvender til det eksakte afmålte volumen kaffe, samt drypstop og en holdvarm funktion.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Hvis din kaffe er for bitter, så blend dine bønner lidt grovere, så ekstraheres der færre bitterstoffer, når kaffe løber igennem maskinen.

.

.

Den sidste kaffemaskine vi viser her er i et mere traditionelt design. Lineo kaffemaskine med en smart timerfunktion.

Kaffemaskine WMF Lineo

WMF Lineo kaffemaskine er en fin maskine med timer, der gør det let at programmere kaffen til morgenbordet. Der er en autoslukfunktion, der sikre at maskinen ikke inddamper kaffen, så den tørrer helt ud og brænder  fast i kanden.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Ud over at programmere maskinen til brygning om morgenen, når du vågner, så kan du også nemt programmere maskinen til du kommer hjem om aftenen.

.

Opskrift på lækker Julekrydderiblanding til kaffen

Opgrader din kaffe med denne nemme og dejlige opskrift på en lækker julekrydderiblanding:

10 tsk. melis.X-mas tree, juletræ
2 tsk. nellikepulver.
2 tsk. kardemommepulver.
1 tsk. kanelpulver.
1 spids af en tsk. lakridspulver.
.
Rør blandingen sammen med en teske og doser 1 tsk. blandet pulver i et tomt krus, tilsæt varm kaffe, rør rundt og hæld lidt varm mælk i blandingen inden servering – Bon appetit.

.

3 gode råd til valg af espressomaskine

Der er et vælg af maskiner på markedet, her er tre gode råd til valg af den bedste maskine.

A. Vælg en espressomaskine, der er nem at rengøre.

B. Overvej tilbehør til din espressomaskine som mælkeskummer, kaffeblender o.lign.

C. Vælg en espressomaskine, der ikke larmer for meget, men som stadig er funktionel og effektiv.

.

Her er et par eksempler på variationer på espressomaskiner, der har klaret sig godt i en række test. Lillebroderen Nespresso – Citiz & Milk C121TI er testet sammen med andre kaffemaskiner til kapselkaffe og denne maskine vandt som testvinder d. 14. aug. 2014 af forbrugerrådet Tænk. Så denne maskine C122 kan uden tvivl også noget.

Nespresso Citiz & Milk D121

Nespresso Citiz Milk C122 bruger kapsler fra nespresso, har en indbygget mælkeskummer, en vandbeholder, der kan tages af og fyldes. Espressomaskinen kan samlet indeholde 1 liter vand.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Bemærk at når du anvender en maskine, der kan opvarme mælk, så skal du være varsom med at mælken i værste fald kan brænde lidt på, og det kan medføre ekstra rengøring og i værste fald en forsinket kop espresso.

,

.

.

.

Nespresso Gran Maestria D520SI

.

Nespresso Gran Maestria landede pænt i toppen af feltet i en test med andre kaffemaskiner til kapselkaffe d. 14. aug. 2014 bedømt af forbrugerrådet Tænk.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Brug mellem 7 til 10 gram mørktmalet kaffe til brygning af en espressokop. Bemærk af mængden varierer betinget af ristningsgraden.

.

.

.

DELONGHI EC 146 ESPRESSOMASKINE

Delonghi EC 145 Espressomaskine

Her er en Delonghi Espressomaskine, med et pumpetryk på op til 15 mbar. Der er drypbakke og mælkeskummer indbygget i denne maskine fra Delonghi.

Læs mere og køb her >>

Ved at have begge bryggemetoder i samme maskine, så kan du nemt vælge efter hvad du har mest lyst til. Er du lidt i tvivl om, hvilken type du favorisere, så læs mere her og se et større udvalg kaffebrygningsmaskiner her >>

.

.

.

3 gode råd til valg af blender eller kaffemølle til kaffebønner

Der er et væld af maskiner, der kan blende kaffebønner, du får tre gode råd herunder.

A. Vælg en blender til kaffebønner, der kan vaskes af med vand og sæbe. Det er vigtigt at der ikke kan trænge vand ind i maskinens interiør bag rotorelementet. Er du i tvivl om din blender kan vaskes af i vand og sæbe, så spørg hos din forhandler.

B. Vælg en blender med børnesikring, så ingen kommer galt af sted med maskinen.

C. Vælg en blender, der kan indstilles efter, hvor fint, eller hvor groft du gerne vil have kaffen malet.

.

Den første maskine til at blende kaffebønner vi præsenterer er denne gammeldags mølle.

La_Cafetiere_kaffemoelle

.

La Cafetiere er æstetisk flot kaffemølle, med en lille opsamlingskuffe til den friskmalede kaffe.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Anvend altid friskmalet kaffe, når du brygger. Du kan godt alternativt male kaffe til en tre til fire dage, når bare kaffen opbevares i en lufttæt beholder, der opbevares mørkt og køligt.

.

.

Den næste kværn, der er med her er en elektrisk kaffekværn fra Delonghi model KG 89.

Delonghi_KG89 kaffekvaern

Delonghi KG 89 er en kaffekværn, der kan indstilles, så der både kan laves fintmalede bønner eller groftmalede bønner efter eget ønske samt i henhold til, hvad I godt kan, samt hvilken kaffetype I anvender den pågældende dag.

Læs mere og køb her >>

Et godt tip: Vask eller skyl så vidt muligt møllen eller kværnen af efter anvendelse. Så er din malede kaffe altid frisk uden rester af oxideret kaffegrums. Undersøg hos din forhandler om din kaffekværn eller mølle kan tåle vask med vand og sæbe.

.

.

.

 

Klik, se udvalget og køb din nye espressomaskine her >>

Klik, se udvalget og køb din nye espressomaskine her >>

.

Leave A Reply

Your email address will not be published.