Luft til luft-varmepumpe


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Luft til luft varmepumper er udviklet, så de passer til alle former for boliger. Varmepumpeforhandleren Scanheat A/S tilbyder et komplet udvalg af varmepumper specielt til det Nordiske klima. Det betyder, at du nemt kan finde en god løsning til dit hjem – fra vægmonterede split systemer til gulvmodeller. De bedste luft/luft varmepumper er effektive ned til -35° C og er optimalt miljøvenlige.

Sådan fungerer en luft til luft varmepumpe

En luftvarmepumpe eller luft til luft varmepumpe, som den også hedder, består af en indendørsdel og en udendørsdel. Udendørsdelen henter varme fra luften udenfor og overfører den til den indvendige del i huset, som efterfølgende fordeler luften ud i hjemmet. Luft/luft varmepumper er specielt velegnede til hurtig opvarmning af luften i hjemmet, og skaber samtidig et behageligt indeklima. En luftvarmepumpe kan ikke opvarme vand, men fungerer rigtig godt sammen med en brændeovn, hvor den kan fordele den varme som brændeovnen producerer.

Overvejelser i forbindelse med køb af luft til luft varmepumpe

Før du bestemmer dig for, hvilken varmepumpe du skal købe, skal du overveje følgende: Hvor skal luft til luft varmepumpen bruges? I villaen, sommerhuset eller rækkehuset? Det første, du skal tænke på, når du vælger varmepumpe, er størrelsen på huset og planløsningen.
Det helt væsentlig er dog også udnyttelsesgraden, også kaldet SCOP. Det er et tal der viser hvor godt varmepumpen udnytter den tilførte energi – jo højere tallet er, des bedre. Du kan finde mere information om luft til luft varmepumper her.

[/vc_column_text][vc_cta_button2 h2=”Få 3 tilbud på varmepumper” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Hent 3 tilbud på varmepumper” btn_style=”rounded” color=”green” size=”lg” position=”bottom” css_animation=”left-to-right” link=”url:http%3A%2F%2Fpraktisklink.dk%2Ftilbud-varmepumper||target:%20_blank”]Der kan være mange penge at spare på varmepumper. Få 3 tilbud på varmepumper, så du kan sikre dig det bedste tilbud.[/vc_cta_button2][vc_column_text]

 

Spar 1000’vis af kroner om året med en luft-luft varmepumpe

Med en luft – luft varmepumpe kan du opnå store besparelser, eftersom anskaffelsesprisen er meget lav i forhold til de efterfølgende store besparelser. En luft til luft varmepumpe skal først og fremmest ses som et supplement til din nuværende opvarmningsløsning.
Jo mere du bruger varmepumpen, jo mere sparer du på gassen eller olien. Ud over store besparelser bidrager varmepumper også til et bedre indendørsklima takket være de indbyggede filtre.

For at finde frem til den præcise besparelse skal du have planløsning og geografisk placering med i beregningerne, men man plejer normalt at opleve en reduktion på 30-50 % af de årlige energiomkostninger. For en gennemsnitlig husstand i Danmark kan der være tale om en besparelse på op til 10.000 kr. om året.

Overvejelser i forbindelse med placering af din luftvarmepumpe

En luftvarmepumpe er et godt og effektivt supplement til husets vandbårne varmesystem. En kvalitets luf-luft varmepumpe kan dække cirka 40-60 % af husets varmebehov. Hvor meget afhænger af husets antal etager, og hvor du placerer luftvarmepumpen. Placeringen af indendørsenheden er af stor betydning.
For at varmen kan nå ud til så mange rum som muligt, bør den placeres centralt, for eksempel i entreen eller dagligstuen. For hver døråbning, som varmen skal igennem, kan man forvente, at temperaturen falder 1-3 grader i det pågældende rum. Dørene til boligen skal være åbne, så den varme luft kan cirkulere frit.

Placering af luftvarmepumpens indendørsenhed:

Luft/luft varmepumpens indedel bør placeres højt på væggen og så centralt som muligt i huset. Gerne i et stort rum uden forhindringer for luftstrømmen.
Luftvarmepumpens indendørsenhed bør også placeres så tæt på udendørsenheden som muligt. Placeringen af luftvarmepumpen har stor betydning for, hvor meget energi, den kan spare i huset. Vigtigt er det dog, at der er minimum 1 meter rørføring mellem de to dele. Scanheats standard montage indeholder kabel- og rørføring op til 4 meter, hvilket dækker de fleste løsninger.

Placering af luftvarmepumpens udendørsenhed:

Udendørsenheden: Hvis det er muligt at placere udendørsenheden på et sted, hvor der også kommer varme fra vintersolen, sparer du endnu mere energi.
Luftvarmepumpen udfører automatisk afrimning, hvorfor en placering af udedelen et solrigt sted vil mindske tiden der afrimes. Men som udgangspunkt kan udedelen placeres i alle verdenshjørner.
Under afrimning ved lave temperaturer, kan der dannes is under udendørsenheden, som derfor bør placeres mindst 15-20 cm over jorden – og ikke et sted hvor isen kan forårsage fald ulykker.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Recent Content