Opbevaring af byggematerialer


Derfor skal du opbevare dine byggematerialer optimalt

Skal du i gang med et byggeri, så er materialerne altafgørende for det færdige resultat. Du skal derfor være opmærksom på, at dine byggematerialer skal opbevares optimalt. Du skal undgå, at anvende våde eller fugtige byggematerialer.

Anvender du de optimale materialer i dit byggeri, så danner du også et godt fundament for en lang levetid. Våde og fugtige materialer påvirker det færdige byggeri negativt, hvad levetiden angår. Du skal også være opmærksom på dannelsen af skimmelsvamp.

Du skal for alt i verden undgå at anvende byggematerialer, som er ramt af skimmelsvamp. De ødelægger et ellers godt indeklima, og nedsætter dit byggeris levetid.

Køb byggematerialer online

Der er mange forskellige steder at købe byggematerialer. Ofte kan du spare mange penge ved at købe dem online, eksempelvis:

10-4.dk

10-4 logo

 

Hvilke materialer rammes af skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er meget udbredt i Danmark. Det er derfor vigtigt, at du ikke anvender materialer, som er ramt af det. Byggeriet er, hvis der er tale om skimmelsvamp, dømt til at være en kortsigtet affære, og med de nuværende priser på markedet, så kan det ikke anbefales.

Byggematerialer, som indeholder træ er generelt modtagelige for skimmelsvamp. Derfor skal du være ekstra opmærksom på det, når du går i krig med byggeprojektet. Vær derudover også opmærksom på materialer, som indeholder gipsplader og tapet, som også kan rammes.

Vær også opmærksom på andre byggematerialer

Materialer, som ikke rammes af skimmelsvamp kan også skabe problemer, senere i byggeprojektet. Det er specielt, hvis materialerne er fugtige. Du bør derfor ikke anvende byggematerialer, som ikke er i optimal stand, til dit byggeri. Har et materiale modtaget fugt, så kan det også afgive fugten. Det kan skade diverse fugtfølsomme materialer omkring det, som afgiver fugt.

Opbevar mekaniske elementer rigtigt

Det er vigtigt, at du opbevarer mekaniske elementer rigtigt. De er normaltvis ikke billige, og de tager nemt skade. Derfor skal du opbevare dem rigtigt, så du ikke skal udskifte dem i nær fremtid.

Hårde hvidevarer tager nemt skade af eksempelvis regn og fugt. Derfor skal de opbevares på den rigtige måde. Når først de er monteret, så er de ofte beskyttet optimalt. Hårde hvidevarer bør derfor ikke flyde på byggepladsen.

Krav til opbevaring af byggematerialer

Der findes et hav af gode råd og anbefalinger, når det kommer til opbevaringen af byggematerialer. Men hvad vigtigere er, at der findes en række regler i forbindelse med byggerier. Her er der specielt fokus på nybyggerier.

I bygningsreglementet er et af disse krav, at man tager hensyn til byggematerialer, som nemt rammes af fugt. Det er gennem hele processen. Producenten skal håndtere disse produkter rigtigt, og det skal opbevares ordentligt på byggepladsen og anvendes rigtigt i byggeriet.

Det er faktisk ikke så svært, at overholde de krav, som der er i branchen. Du kan eventuelt erhverve dig et eller flere telte til formålet, så du kan opbevare byggematerialerne fornuftigt. Der er flere alternativer, så du skal blot være lidt kreativ.

Opbevares materialerne ikke forsvarligt bortfalder garantien

I Danmark findes der en omfattende garanti, når du køber diverse byggematerialer. Hvis du ønsker, at være en del af garantien, så skal du også håndtere materialerne rigtigt. Gør du ikke det, så kan garantien ikke hjælpe dig i forbindelse med fejl på materialet.

Undgå opbevaring på jorden

Du bør undgå, at opbevare dine materialer på jorden. Her tager de nemt skade, og det anbefales ikke, at du anvender byggematerialer, som har diverse skader. Opbevar derfor materialet under ordentlige forhold, eventuelt i et telt eller noget i samme stil.

De forskellige materialer, som skal anvendes til et byggeprojekt, leveres med forskelligt emballage. Der er en række produkter, som leveres i plastemballage. Dog er plastemballagen ikke nødvendigvis perfekt. Produkterne skal stadig opbevares med omtanke, da der nemt kan være et eller flere små huller i emballagen. Et hul kan medføre skimmelsvamp og andre skader på materialet.

UV-stråler og frost

Både solens UV-stråler og eventuel frost kan betyde, at nogle produkter tager skade. Det bør du under alle omstændigheder undgå. Maling bør derfor opbevares i rum, hvor der ikke er risiko for frost. Det samme gør sig gældende for produkter, som ikke er glade for solens UV-stråler.

Glas- og stenuld bør opbevares tørt, da de ellers vil kunne tage skade. Generelt set, skal du blot være opmærksom på, hvad der kan skade de enkelte produkter og opbevare dem bedst muligt. Det er ingen videnskab, det kræver blot lidt research.

Organisering er altafgørende

Du bør opbevare dine byggematerialer mest optimalt. De skal derfor være tæt på det sted, hvor de skal bruges. Dog uden at gå på kompromis med den perfekte opbevaring. Omfanget og vigtigheden af dette varierer dog meget. Ved store byggerier er det altafgørende, hvor det ved de mindre af slagsen, ikke er så vigtigt.

Når du skal opbevare byggematerialerne, så bør du også have sikkerheden in mente. Det kan ikke anbefales, at diverse byggematerialer flyder rundt på grunden. Det skaber mere kaos, og gør processen mere tidskrævende.

Et hegn kan også anbefales i forbindelse med tyveri. Det bliver hvert år stjålet for mange millioner på byggepladser. Derfor bør du gøre forarbejdet ordentligt. Det kan du eventuelt gøre, ved at erhverve dig et hegn, mens byggeriet står på.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content