Opskriften på den perfekte terrasse


Er du ved at bygge ny terrasse, men er i tvivl om, hvordan du skal gribe det hele an? Frygt ej. I denne artikel får du opskriften på den perfekte terrasse. Terrassen er et samlingssted og et frirum, hvor kroppen kan slappe af og blot nyde tilstedeværelsen. Terrasser skal være hyggelige og komfortable og så må de også meget gerne se smukke ud.

Du kan købe terrassefliser online her

 Vurder dit behov for størrelsen

Inden du køber sten og fliser til terrassen, så brug lige lidt tid på at vurdere, hvor stor en terrasse du ønsker. En stor terrasse er nødvendigvis ikke en fordel, hvis du gerne vil skabe et hyggeligt sted. En for stor terrasse kan nemlig meget hurtig blive ”for stor”, hvorfor den ikke vil synes hyggelig og indbydende.

Det gælder om at finde en passende størrelse, der gør terrassen hyggelig og komfortabel. Derudover skal du også tænke over, hvor mange personer der sådan ca. skal bruge terrassen. Hvis I nu er 6-7 stykker i familien, så skal der være plads til et stort havebord, hvor I alle snildt kan sidde.

Hvis I derimod kun er to der skal bruge terrassen, så behøver den nødvendigvis ikke at være så stor.

Vælg flotte og holdbare fliser/sten

Det anbefales til hver en tid at vælge nogle sten og fliser, der er uhyre smukke samtidig med, at de kan holde i lang tid. Det vil altså sige, at du skal balancere mellem udseende og holdbarhed.

Dog er fliserne og stenene i langt de fleste tilfælde meget holdbare, hvorfor du typisk ikke behøver at vælge nogle mindre kønne sten til fordel for en større holdbarhed.

Når du vælger sten og fliser, så kan det anbefales at snakke med en professionel forhandler med henblik på at høre mere om fordelene ved de forskellige sten. Derudover har du sikkert også nogle designønsker du gerne vil have indfriet. Derfor er det en god ide at snakke lidt med en forhandler for at få noget mere indsigt.

Udsmyk terrassen med planter og blomster

Til en hyggelig og komfortabel terrasse skal der selvfølgelig være lidt planter og blomster for at skabe en ekstra god stemning. Disse planter og blomster kan med fordel plantes i krukker, der harmonerer med den nuværende husstil du har.

Hvis huset kan klæde det, så er romavaser et super godt køb. De vil uden tvivl få terrassen til at se ekstra indbydende og komfortabel ud.

Find inspiration til haveplanter til terrassen her

Fuglebad og andre hyggelige elementer er et must

Hvis terrassen er stor nok til det, så kan det også anbefales at købe et fuglebad. Med et fuglebad får du skabt noget dyrisk liv på terrassen, hvilket er uhyre hyggeligt. Der findes ikke noget bedre end at nyde en stille stund på terrassen samtidig med, at fuglene lystigt bader i fuglebadet.

Af andre elementer til terrassen kan der nævnes et foderbræt/hus. Foderbræt og hus kan også være med til at skabe noget ekstra liv på terrassen. Dette er især hyggeligt om vinteren, hvor du kan sidde indenfor og kigge ud på fuglene, der hygger sig med brød og andet fuglefoder.

Vigtigst af alt: Husk havemøblerne

Ingen terrasse uden havemøbler. Den perfekte terrasse besidder selvfølgelig også nogle havemøbler, så du har mulighed for at slappe af og få det maksimale ud af terrassen.

Når du køber havemøbler, så skal du uden tvivl have dig et havebord. Med et havebord kan du spise udenfor og få nogle helt uforglemmelige stunder i løbet af den danske sommer.

Husk at købe et bord der er stort nok, så der er plads til hele familien. Hvis du for eksempel har børn der er flyttet hjemmefra, så kan det anbefales at købe et bord med udtræk, så du altid kan dække op til et par ekstra uden, at bordet faktisk fylder ekstra.

Et sidste tip: Køb dine terrassefliser- og sten på nettet og spar penge

Hvis du gerne vil spare penge (som du typisk gerne vil) og tid på transport af fliser og sten, så skal du købe dine produkter på nettet. Online handlen for salg af fliser og sten er så småt ved at komme godt i gang her i Danmark. Selvom den ikke er helt oppe at køre endnu, så kan du stadig hente mange fordele ved at handle på nettet fremfor i en fysisk butik.

En af de største forhandlere af terrassefliser- og sten på nettet er FC-Beton. Denne forhandler har et kæmpemæssigt udvalg af alt inden for betonfliser, belægningssten osv. Derudover er priserne også afsindigt gode samtidig med, at du får leveret lige til døren. Det har aldrig været nemmere at købe fliser til terrassen.

Se den store guide til rengøring af havefliser her >>

Recent Content