Overblik over luft til luft varmepumpe markedet


[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_column_text]Hvis du har overvejet at få en luft til luft varmepumpe, så ved du med garanti allerede, hvor forvirrende et marked det kan være herunder mange udtryk og forkortelser som den almindelige forbruger ikke har en chance for at kende til.

Artiklen her skal give dig, den almindelige forbruger, en bedre chance for at navigere i og forstå markedet med de mange muligheder – både for at optimere din besparelse, men også så du kan få den varmepumpe der matcher dine behov bedst.

I artiklen kan du bl.a. læse om:

  • COP
  • SCOP
  • SEER

[/vc_column_text][vc_cta_button2 h2=”Få 3 tilbud på varmepumper” style=”rounded” txt_align=”left” title=”Hent 3 tilbud på varmepumper” btn_style=”rounded” color=”green” size=”lg” position=”bottom” css_animation=”left-to-right” link=”url:http%3A%2F%2Fpraktisklink.dk%2Ftilbud-varmepumper||target:%20_blank”]Der kan være mange penge at spare på varmepumper. Få 3 tilbud på varmepumper, så du kan sikre dig det bedste tilbud.[/vc_cta_button2][vc_column_text]

Hvad er COP (Erstattes af SCOP)

COP er et begreb, der står for Coefficient of Performance. Helt konkret dækker dette begreb over den varme du får ud af varmepumpen kontra den strøm du forbruger.

Eksempel:

En varmepumpe med COP 2 og som bruger 2000 watt, vil give dig 4000 watt varme.

COP-værdien er ganske interessant for dig at vide noget om, da den fortæller dig, hvor meget du egentlig kan forvente at få ud af din varmepumpe. Derudover er det også rart at vide noget om det egentlig kan betale sig for dig at installere en varmepumpe. Dette kan COP-værdien også bruges til.

Det er i øvrigt værd at bemærke, at COP-værdien inden for nær fremtid erstattes af SCOP-værdien. Denne værdi kan du læse mere om herunder.

Hvad er SCOP

EU har et stort fokus på at minimere Europas forbrug af energi, hvorfor fokusset på vedvarende energi naturligt stiger. I den forbindelse er EU kommet med et nyt direktiv. Dette nye direktiv indeholder også et helt nyt energimærke. Et mærke som vil indeholde begrebet SCOP.

SCOP betyder Seasonal COP og fungerer som en indikator af, hvor energieffektiv en given varmepumpe er.

Udover SCOP vil det nye energimærke også gå ind og fortælle, hvor effektivt det pågældende produkt er i form af en farveskala, hvor grøn er lig med mest effektiv og rød lig med mindst effektiv. Derudover kan du også bruge det nye energimærke til at finde ud af, hvor meget energi/strøm, der skal bruges for, at produktet kan fungere optimalt. Det vil sige du meget hurtigt kan vurdere om et givent produkt er pengene værd i forhold til, hvor meget varme du får produceret kontra den strøm du bruger.

Yderligere kan det nævnes, at det nye energimærke fra EU også vil give information om støjniveau, vandforbrug og lignende. Der er altså tale om et nyt energimærke, der uden tvivl vil gøre det nemmere for dig som forbruger at overskue markedet.

Hvad er SEER

SEER er et begreb, der står for ”Seasonal Energy Efficiency Ratio”. En værdi som angiver, hvor godt eller dårligt et klimaanlæg fungerer. Jo højere SEER-værdi et produkt har, jo mere effektiv er den og jo lavere en energiregning kan du forvente at modtage. Derfor kan det godt betale sig at se nærmere på varmepumper med et højt SEER-tal. Disse vil nemlig være ekstra energivenlige at udstyre hjemmet med.

SEER-værdien er i høj grad en værdi du vil komme til at se meget mere til i de næste par år. Flere og flere producenter er nemlig begyndt at bruge værdien i markedsføringen med henblik på at understøtte, hvor energivenlige deres produkter er.

Besparelsesmuligheder

Der er ingen tvivl om, at du bør vælge en energieffektiv varmepumpe, hvis du gerne vil spare så mange penge som muligt. Det er i yderst sjældne tilfælde, at det kan betale sig at købe en varmepumpe med et lavt energimærke, da den på sigt vil være alt for dyr at holde kørende.

Hvis du forventer at bruge din varmepumpe til opvarmning af store dele af huset, så bør du vælge en model med et højt energimærke. Selvom denne model typisk er dyrere end så mange andre, så vil den med tiden være den absolut bedste investering og spare dig for flest mulige penge.

Hold dig væk fra A-mærket  billige varmepumper

I forlængelse af ovenstående afsnit om besparelsesmuligheder, så kan det ikke siges for mange gange: Brug de ekstra penge og få en varmepumpe med et højt energimærke. Det er uden tvivl den bedste og mest energivenlige løsning.

Det kan ganske enkelt ikke betale sig for dig på sigt at købe en billig varmepumpe, der måske kun er udstyret med energimærket A. Gå som minimum efter varmepumperne med A+, A++ eller endnu bedre A+++. Det vil spare dig for flest penge på sigt, og det vil samtidig gavne miljøet ganske meget.

Artikel er skrevet i samarbejde med varmepumpe eksperten på varmepumpe-guide.dk[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content