Overnatning i telt | Guide: Her og sådan må du slå dit telt op i det fri?


Har du eller dine børn behov for et nyt telt til haven eller slå telt op på en telttur eller et af forårets og sommerens mange festivaler, så giver vi en kort guide herunder til regler, hvis du får behov for at slå et telt op i naturen.

Det er meget intenst og hyggeligt at tage på telttur sammen og man hygger sammen om selv de mest basale behov som eksempelvis at få tilberedt noget bålmad og få noget mad at spise. Mange vælger en telttur, hvor hele familien cykler af sted med et telt pakket i cykelvognen og så overnatter man rundt omkring i Danmark.

Det er i henhold til en artikel fra Ekstra Bladet (2012) tilladt at overnatte i over 150 statslige skove rundt omkring i landet, hvis du blot sørger for at telte er uden for synsvidde for driftsboliger og beboelse. Er du i tvivl om du må overnatte lokalt, så se naturstyrelsens oversigt over destinationer, hvor der er fri teltning og hvor du må slå et telt op (Naturstyrelsen, 2015, link >>). I naturstyrelsens guide er der eksempelvis 34 teltdestinationer på sjælland og samlet henviser de til 176 skovområder i Danmark, hvor du må slå dit telt op.

.

Overnatning i telt i sheltere

Du kan også anvende de knap 1000 halvtage af træ (sheltere), der er opsat i DK. Mange koster ikke noget og andre halvtage og destinationer, der skal du slippe en lille mønt for at overnatte. De fleste steder har adgang til bålplads og et muldtoilet, hvor i kan anvende et hul i jorden som toilet.

.

Overnatning i telt på strand

Man kan i mange tilfælde også overnatte på stranden, når bare man tjekker om det er imod politivedtægten for det specifikke sted, hvor du har tænkt dig at overnatte på den strand du har udset dig.

.

Overnatning i telt på bondegårde

Du kan altid spørge den lokale bondemand, hvis I er på landet og høre ham eller hende om I må overnatte hos dem. De må gerne give lov.

Regler for at slå telt op og overnatte

Alle ovenstående overnatninger skal naturligvis opfylde de officielle regler for overnatning i det fri. Herunder har vi skrevet et sammendrag af reglerne for teltning og slå telt op i danske skove (Naturstyrelsen, 2015).

A. Du må højst slå 2 telte op samme sted.

B. Du må højst overnatte 1 nat samme sted.

C. Størrelsen på teltene må maksimalt rumme 3 personer. Dvs. du bør vælge et tre-personers telte. Så hvis I kan sove fire personer i et tremandstelt og I må slå to telte op maksimalt, så kaan I maksimalt være 6 til 8 mennesker på telttur, hvis I gerne vil sove side om side på de samme destinationer.

D. Teltene skal være uden for synsvidde for driftsboliger og beboelse.

E. Du må kun tænde ild på på de indrettede bålpladser.

F. Du kan også ælge at indkøbe et feltkøkken, som også er tilladt at anvende under vanlige og oplagte brandsikre forudsætninger, hvor du ikke placerer køkkenet på ovenpå brandbart materiale.

G. Der kan være teltpladser, hvor det ikke er tilladt at anvende åben ild af sikkerhedsmæssige årsager, men skovene er mærket op med skilte som anviser dette.

H. Du må ikke bruge motoriseret transport inde i skovenes veje.

I. Det er ikke tilladt at overnatte og slå telt op på klitter eller strandbredder.

J. Efter overnatning i telt skal alt affald og efterladenskaber ryddes op for at sikre og fastholde et ordentligt miljø i naturen.

Køb dit telt online

telte

Klik og se et stort udvalg af telte her >>

.

Kilder

Ekstra Bladet (2012). Hvor må jeg slå mit telt op? [Citeret d. 30. maj. 2015]. Link:
http://ekstrabladet.dk/ferie/danmark/article4026446.ece

Naturstyrelsen (2015). Fri teltning. [Citeret d. 30. maj. 2015]. Link: http://naturstyrelsen.dk/naturoplevelser/overnatning/fri-teltning/#{“x”:671157,”y”:6240022,”zoom”:2,”categories”:[“9”]}

 

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content