Puder – Valg af sofapude og sengepude


En god sofapude eller en pude til sengen kan friske rummet og dine møbler op, så dit rum får ny energi. Vi guider jer her til valg af forskellige puder til sengen, sofaen eller lænestolen.

.

Valg af sofapuder og sengepuder

Der er mange måder at udvælge sin perfekte pude på. Her er 5 hurtige tip til, hvad du kan tage med, når du evaluerer om den pude, du overvejer at anskaffe er den bedste?

1. Valg af materiale

Undersøg hvad den pude du køber er fremstillet af. Mange puder er fremstillet af bomuld, polyester og øvrige tekstiler?

2. Design

Vælg et design, der matcher din generelle stil i rummet, råt, blødt, hyggeligt, o.lign.

3. Farve der passer til møblets farve & farver i rummet

Der er umiddelbart tre veje at gå for at vælge en god farve til din sofa eller sengepude:

A. Vælg en farve, der har somme farve eller en farve, der farvemæssigt er tæt på den farve din sofa eller seng har, men med en nuance, der tones i en mørkere eller mere lys retning.

B. Vælg en komplimentærfarve til farven på din sofa eller, hvis du køber puden til sengen, så vælg en farve der matcher nuancen på din seng.

C. Vælg en farve der matcher en markant farve på et af dine billeder, som måske går igen i flere artikler i rummet. På den måde forbindes skaber du en farvemæssig sammenhæng i rummet.

4. Form

Har din sofa form som et rektangel, så kan en kvadratisk pude bryde formen og pynte i din sofa i hjørnerne. Hjørnet er jo ofte også der hvor man arrangere puderne for at slængesig og slappe af.

Dertil kan du påtænke en pude i midten af sofaen med form som en rektangel, der matcher din sofa’s form.

5. Kan betrækket tages af og vaskes i hånden ved lav temperatur?

De fleste puder, der kan man tage betrækket af og håndvaske det ved en lav temperatur. Undersøg hvilken temperatur dine puder kan vaskes ved ud fra vaskeanvisningen på puden. Er du i tvivl om betrækket kan tages og vaskes, så send dit spørgsmål til hotlinen her >>

.

.

.

.

.

Se et større udvalg af puder her >>

Puder-klik og se flere puder her

Se et større udvalg af puder her >>

 

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content