Pudsning af vinduer – Så skal der pudses vinduer


Solen skinner og de varme solstråler står ind ad vinduet, men solen afslører også nemt, hvis der er snavs på dine vinduer. Har du brug for at få pudset dine vinduer, så kig med her.

.

Den bedste start på at få pudset dine vinduer effektivt og uden problemer er at sørge for at dit udstyr er i orden. Køb en god vinduevasker og skraber, som er lækker at holde på og som snildt kan holde i mange år. Overvej om du også har behov for et langt skaft, så du eventuelt kan nå vinduerne uden at stå på en stige. Vi har samlet en række forskellige rekvisitter herunder.

vinduesskraber

vinduesvasker


…….

…….

 

.

Vinduespudserens hemmelige opskrift

Her er vinduespudserens hemmelige opskrift på en sæbeopløsning, der fjerner snavs og smuds nemt fra dine vinduer og efterlader dem blanke. Måske kender du opskriften allerede, hvis ikke så er opskriften herunder. Bemærk at når du anvender opløsninger med salmiakspiritus, så skal du arbejdes med udluftning, og vi anbefaler at du blander ingredienserne udenfor i frisk luft. Læs sikkerhedsinstruktion for salmiakspiritus før du anvender salmiakspiritus.

*   Salmiakspiritus er stærkt ætsende og det kan fjerne al fedt fra huden og kan i værste fald kan medføre åbne sår. Læs derfor vejledningen på emballagen inden du anvender produktet. Arbejd med opløsningen et ventileret sted og undgå at  indånde dampe med salmiakspiritus. Benyt gummihandsker af latex eller øvtige materialer som neopren-, nitril- eller vinylhandsker, ved håndtering af salmiakspiritus.

.

5 L koldt/lunkent vand
1 – 2 hættefulde salmiakspiritus
1 spiseskefuld universal- eller opvaskesæbe
Evt. 1. dl. eddike (behøves ofte ikke, men kan adderes ved lejlighed)

.

.

Bland ovenstående opløsning med salmiakspititus og sæb vinduet godt ind med vinduesvasker eller en klud. Det er lidt en smagssag, hvad man foretrækker. Vask kanterne i vinduesrammen godt ned.

Når snavset er fjernet, så skrab efterfølgende vinduet rent med en vindueskraber og tør kanten grundigt af samt poler eventueller striber med et tørt viskestykke eller en anden form for klud.

.

Alternativt

Du kan alternativt godt vaske dine vinduer med en sæbeopløsning med opvaskemiddel opløst i koldt vand eller i universalrengøringsmiddel opløst i koldt vand. Du kan også anvende almindeligt vinduesrens. Vælger du vinduesrens, så sørg for, at når du sprayer rengøringsmidlet på dine rengøringsklude eller vaskere, så spray helt tæt på kluden/vaskeren, så du ikke kommer til at indånde væskepartikler (aerosoler).

Spay dine klude og/eller vinuesvaskere vaskepuden godt ind i vinduesrens og sæb vinduet godt ind og skrab vinduet rent med en vindueskraber og tør kanterne efter med et rent viskestykke og poler eventuelle striber af på vinduet.

Test af vinduesskrabere og vaskere

Se vores store test af vinduesskrabere og vaskere herunder:

Klik her og læs denne artikel med resultater og point til alle produkterne >>

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content