Sneskrabere og regler omkring snerydning


Når vinteren er over Danmark, er det ikke kun koldt og træls. Der skal også ryddes sne, og gøres diverse andre ting, som følger med den kolde årstid. Og snerydningen skal du selv stå for. Det er hverken kommunen eller naboen – det er dit ansvar, at gangarealer på, og omkring din grund er ryddet for sne og is, og gerne saltet. Det er ikke kun for din egen sikkerhed, at du skal rydde for sne og is hurtigst muligt, og sørge for, at gangarealer omkring din grund er ryddet. Det er lige så meget for andres skyld, så der ikke sker uheld på din grund, som du kan drages til ansvar for.

 

Har du ejendom ud til en offentlig vej eller sti, har du pligt til snerydning og til at gruse på de arealer, der overvejende er bestemt for gående.

Det er en god idé, hvis du køber salt til vinteren. Salten har en ufattelig god effekt på stier og veje. Efter du har ryddet for sne og is på din grund, så skal du overveje at salte. Salten gør, at der går længere tid, inden der bliver glat på dine stier. Sagt med andre ord, at du ikke skal rydde lige så meget som du ellers ville skulle, og at risikoen for uheld på din grund er lavere.

Hvis du ikke rydder sne og is, som er dit ansvar som grundejer, kan du få en bøde. Reglerne er simple omkring bøderne – du kan få en bøde, uanset om nogen er kommet til skade på din grund eller ej. Så længe du ikke har ryddet, kan du risikere en bøde, og hvis der sker et uheld på din grund, drages du til ansvar for uheldet. Så ryd nu for sne hurtigst muligt.

Hvis du ønsker at din skraldespand skal tømmes, og gerne vil modtage post, så gør du klogt i, at holde dine stier rene for sne og is. Hvis skraldemanden og postbuddet vurderer, at de ikke kan komme ind på din grund, så kan de nægte at levere post, og tømme din skraldespand. Det hele kan undgås ved, at du rydder for sne og is, så snart det er muligt. Ellers kan du betale andre for, at rydde dine stier og gangarealer. Så længe der bliver ryddet, og gerne saltet, så kan du ikke drages til ansvar for mulige uheld på gangarealer. Så længe du har gjort, som du skal.

Har du den rigtige sneskraber?

Der findes et væld af udstyr til at fjerne sne, vi har samlet lidt herunder som kan lette arbejdet lidt. Finder du ikke det du søger, så se det store udvalg lige her >>

Sneskraber3

Læs mere og køb denne Alpinus sneskraber her >>

.Sneskraber2

Læs mere om denne Fiskars Classic sneskraber med 50 cm fejeblad her >>

.

Sneskraber1

Læs mere om denne “noname” sneskraber her >>

 

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content