Rengøring af børneværelse og soveværelse – rene værelser god søvn


Det føles så godt at vågne op i en ren velduftende seng og træde ud på det rene gulv inden man går ud i køkkenet og sætter kaffe over. Man sover også meget bedre, når man ikke skal dele sin seng med mider.

Husk:
Saml alt fugtigt skrald op og smid det ud. Vask alt vasketøj. Fugtigt og snavset vasketøj kan medføre skimmelsvampe og/eller møl.

Støvsug sengen, hvis det er muligt og vask alt sengetøj og luft dynerne udenfor i det tørre forårsvejr.

Start med at rydde op, tørre støv af og vask alt af. Afslut med støvsugning og/eller gulvvask.

Luft ud, når du alligevel suser rundt. Der skal luftes ud 2-3 gange om dagen i 5 til 10 minutter. En god regel er at lufte ud om morgen, når man står op, om eftermiddagen, når man kommer hjem og om aftenen efter, man har spist eller alternativt lige inden, man går i seng.

Hvor tit: Almen rengøring efter behov eller som minimum en gang om ugen.

Hvorfor: For at opretholde en generel god hygiejnisk standard i alle de rum du færdes i
og undgå udvikling af allergi overfor husstøvmider.

Rengøring af seng

Støvsug sengen, hvis det er muligt og vask alt sengetøj og luft dynerne udenfor i det tørre vejr. På den måde minimerer du nemt antallet af husstøvmider positivt i din seng.

Mider i sengen
Det føles så godt at vågne op i en ren velduftende seng og træde ud på det rene gulv inden man trisser ud i køkkenet og sætter kaffen over. Man sover også meget bedre, når man ikke skal dele sin seng med mider.
Du fjerner husstøvmider ved at vaske og støvsuge dine dyner og sengetøj. Der er rigtig mange husstøvmider i din seng. Husk samtidig at lufte ud 2 til 3 gange dagligt i 5 til 10 minutter.

.

Håndbog-i-praktisk-hjælpHåndbog-i-praktisk-hjælp-E-BogLæs flere gode råd og tips indenfor hygiejne, rengøring og pletfjerning og meget mere i rengøringsbogen: 

Håndbog i praktisk hjælp (bog) >>

eller som 

E-bog: Håndbog i praktisk hjælp >>

.

 

Hvad er en husstøvmide?

Husstøvmider er et hvidt edderkoppelignende insekt med 8 ben, de er 0,1 – 0,6 mm lange og en naturlig bestanddel af boligen. Husstøvmider er årsag til allergiske reaktioner. De har de bedste leve- og formeringsvilkår ved 17 til 32 grader og en høj luftfugtighed. Husstøvmider lever af afstødte hudskæl fra mennesker og dyr og dem er der mange af i dit sengetøj. Mange bliver overfølsomme overfor ekskrementerne fra husstøvmider og der kan udvikles høfeber eller astma og allergi overfor husstøvmider. Har du mistanke opsøg din læge.

Hvor ofte skal sengen rengøres?

Støvsug din madras samtidig med dit soveværelse en gang om ugen og åben vinduet mens du er i gang. Vask dine lagner og dyner en gang om ugen eller som minimum en gang hver fjortende dag eller efter behov.

Rengøring af gulv

Når du alligevel støvsuger din seng, så er det nemt lige at suse hen over gulvet med støvsugeren. Sug gerne ekstra lang tid på hver kvadratmeter. Et godt råd er omkring 2-3 minutter på hver kvadratmeter.

Rengøring af sengetøj

Vask sengetøjet efter anvisningerne på tøjet. Det er en fordel at vaske ved minimum 60 grader med vaskemiddel i vaskemaskinen, herved dræbes mange uønskede bakterier.

Rengøring af legetøj

En lang række legetøj kan vaskes i vaskemaskinen i en vaskepose eller med opvaskebørste og sæbe. Hvis du vasker legetøjet i hånden så husk at skyl alle sæberester ud af legetøjet og lad det tørre ordentligt. Prøv dig frem eller spørg din forhandler eller producent om råd for netop dit legetøj. Klik og se den store guide til rengøring af legetøj her >>

Rengøring af natbord og vindueskarm

De fleste borde og din vindueskarm kan rengøres med sulfo og varmt vand. Træborde af specielle træsorter kan ofte efterbehandles med olie. Tør alle borde og vindueskarmen af med en blød klud med varmt vand og sæbe. Tør efter med en blød klud med koldt vand for at fjerne eventuelle sæberester.

Rengør og efterbehandle dine træborde og træmøbler som afsyret træ, bøg, eg, fyr, mahogni, palisander, samt en lang række behandlingsformer som lakering, olie-, voks-, politur- og ludbehandling og rengøring af ubehandlet træ. Læs de gode råd i Håndbog i praktisk hjælp og se flere råd om rengøring her på pletvæk.dk >>

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content