Gode råd og tips til boligen

Rensning af pletter fra rødvin på sofa og gulvtæpper

0

Det sker desværre ofte, når festen er på sit højeste, at en af deltagerne kommer til at vælte sit glas med den lækre rødvin. Det er selvfølgelig synd på grund af det spild af den gode rødvin, men endnu mere irriterende hvis det ender med en vedvarende plet på den ellers så flotte hvide sofa.

I sådan en situation er et produkt som Vanish Powerspray til Sofa & Tæpper rigtig godt at have ved hånden, men der er heldigvis også andre muligheder, til at mindske skaden på sofaen eller på gulvtæppet. Det bedste råd udover Vanish, er at gøre noget ved plettet så hurtigt som muligt.  Når pletten stadig er frisk, så er det en god ide at hælde salt på den. Salten vil suge noget af rødvinen, og salten kan støvsuges op bagefter. Når du har støvsuget salten op, tager du en våd klud og dupper pletten forsigt. Det er her vigtigt at du gør så meget ud af ikke at tvære pletten mere ud end højst nødvendigt. Derefter kan du bruge lidt salt igen, for at få dette suget op.

Hvis du dagen efter, ser at du ikke har fået pletten helt væk, så kan du forsætte med rensning med Powerspray til Sofa & Tæpper. Det virker også selvom det er tørret lidt ind, men bør helst bruges så hurtigt som muligt, for at få den største effekt på rødvinspletten.

Du kan læse mere om rengøring af stuen i dette indlæg.

Har du selv gode erfaringer med at fjerne rødvin eller andre plettet fra sofa og tæpper, så sætter vi pris på eventuelle kommentarer omkring dette.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.