Rensning af tag – Hvilke tage kan renses


Hvis du spørger dig selv: Kan jeg rense mit tag og er det en god ide at få det renset, så kan vi forhåbentlig hjælpe dig lidt på vej i denne artikel om rensning af tag.

Hvorfor skal jeg rense mit tag?

De fleste tagtyper kan renses, det er dog ikke alle tage hvor det kan svare sig. Den store grund til at man renser sit tag, er for at det skal se flot og nyt ud igen. Det kan dog også få taget til at holde lidt længere, hvis det bliver gjort indenfor 10-15 år som tommefingerregel. Dette vil dog ikke være sandt i de tilfælde hvor dit tag er af ældre dato, og begyndt at revne og er lidt porøst. Så anbefales det ikke at du får det renset. I denne situation vil det ikke kunne betale sig, og du bør hellere overveje om der måske skal spares sammen til et nyt tag. Er du i tvivl om dit tag kan klare en tagrensning, bør du kontakte en professionel. Få 3 tilbud på tag og/eller rensning af tag her.

Hvad koster det at få renset taget

Overordnet er der to faktorer der bestemmer hvor meget din tagrensning kommer til at koste. Den første er hvor stort et tag du har, og den anden er hvem du vælger skal foretage tagrensningen. Du skal dog generelt regne med at give mellem 6000 kroner og 9000 kroner for at få renset dit tag.  Der kan være stor forskel på hvor meget håndværkere skal have for at udfører arbejdet, og det kan derfor være en god ide at tjekket prisen hos nogle forskellige inden du vælger et håndværkertilbud.

Kan jeg selv rense mit tag?

Det korte svar er ja. Hvis du har et forholdsvis nyt tag, i god form, så kan du gå i gang med en almindelig haveslange og en børste. Har du en højtryksrenser, så kan du også få noget ekstra udstyr til denne. Ekstraudstyret gør at du kan rense taget uden brug af stige. Har du ikke en højtryksrenser, så kan du se et udvalg af højtryksrensere og tilbehør her >>

Med 3 tilbud på håndværkere kan du sammenligne om det kan svare sig for dig, selv at bruge nogle timer på tagrensning eller du skal have hjælp.

Må jeg foretage tagrensning af tag med asbest

Har du et tag der indeholder asbest, så må du ikke højtryksspule det. Derfor skal en anden fremgangsmetode følges, hvis du skal have foretaget rensning af asbesttag. Er du i tvivl om der er der er asbest, så er det en god ide at få en professionel til at kigge på det. I 1987 blev asbest i tag dog gjort ulovligt, så har du ikke et tag af ældre dato, så vil der højst sandsynligt ikke være asbest i det. Med et tag der er så gammelt, vil det muligvis heller ikke kunne svare sig at få foretaget en tagrensning, men det vil en inspektion af taget selvfølgelig kunne fortælle meget mere om.

Få 3 tilbud af en ekspert indenfor tag

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content