Sådan indretter du dit hjem med genbrugsfund


Et hjem indrettet med arvestykker og genbrugsmøbler oser af personlighed. Her får du en guide til, hvordan du bedst indretter dit hjem med genbrugsfund.

Der er noget helt særligt ved de hjem, der er indrettet med unikke fund, genbrugsmøbler og arvestykker, der udstråler personlighed og varme og afspejler den familie, der bor i hjemmet.

Men det kan både være tidskrævende og svært at finde de der helt specielle indretningsgenstande, som ingen andre har, og mange falder for fristelsen og kører en tur i Ikea i stedet.

Optimer dit gamle værktøj og gør det pænt som nyt – Klik og læs mere >>

Heldigvis findes der råd til, hvordan det kan at indrette med genbrugsgenstande kan gøres mere let og overskueligt.

 1. Lad dig inspirere af andre

  Det kan være svært at se hittet i genbrugsting, hvis man ikke lige har fantasien eller kreativiteten til at se, hvordan det kan fungere i et moderne og almindeligt hjem. Men så er det heldigt, at internettet findes, og at der findes mennesker, der er mere kreative end dig selv.
  Der findes nemlig utallige af inspirationsblogs og designhjemmesider, hvor folk deler ud af deres kreative påfund. Her kan du træne øjet og din tankegang til at tænke mere kreativt, og du kan direkte håndplukke idéer til, hvordan du kan indrette med genbrug.

 2. Find de bedste genbrugsmarkeder

  Der er ikke to genbrugsmarkeder, der er ens, og på samme måde svinger de derfor også meget i kvalitet. I stedet for at tage ud på det første og bedste loppemarked, kan du derfor lave noget research på nettet og ved at spørge andre genbrugsentusiaster, hvilke genbrugsmarkeder, de foretrækker.
  Mange lossepladser er også begyndt at videresælge møbler i fin stand, så de kan også være værd at holde øje med.

 3. Genbrugsmarkeder i online version

Men du behøver faktisk ikke bruge hele din søndag ude på loppemarkeder rundt omkring i landet, for du kan også gøre det hjemme fra sofaen. Mange design- og møbelvirksomheder har specialiseret sig i at renovere og videresælge unikke genbrugsfund.
En af dem er Trademark Living, som forhandler interiørprodukter, der i vid udstrækning er fremstillet ved at genbruge materialer i produktionen af nye produkter samt at reproducere gamle vintage-ting.

 1. Læg en plan

  Du får mere udbytte af din genbrugsjagt, hvis du på forhånd lægger en klar plan for, hvad du gerne vil finde på loppemarkedet eller i genbrugsforretningen. På den måde bliver din jagt mere fokuseret og effektiv.
  Kig omkring dit hjem og vurdér, hvad det er, du mangler. Er det møbler eller dekorationer? På den måde er du også mere sikret mod at gøre unødvendige fejlkøb.

 2. Behold de gamle arvestykker

  Måske tænker du, at dine oldeforældres eller bedsteforældres gamle genstande ikke længere er pæne, trendy eller værd at beholde og samle på.

Men selvom de ikke er moderne længere, kan de give dit hjem et særligt udtryk alligevel, og det kan derfor i de fleste tilfælde sagtens betale sig at beholde dem. Brug dem på en ny måde og sørg for at sætte dem i stand, så kan de pynte dit hjem fint og give det liv.

 1. Køb med hjem fra dine rejser

Souvenirs kan være meget andet end køleskabsmagneter og karikaturtegner. Når du er på rejser, så kig efter ting, der kan pynte i dit hjem. Vaser, tæpper, puder og malerier fra andre lande er unikke dekorationsgenstande, som ingen andre har – og så kan de fine ting samtidig minde dig om lykkelige feriestunder uden for landet grænser.
Gå på opdagelse på de lokale markeder og museumsbutikker og små forretninger og lad dig inspirere det enkelte lands kultur og indretningsstil – køb tæpper med hjem fra Mellemøsten og trædekorationer fra Afrika.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content