Sådan vælger du det rette gulv til badeværelset


Når man skal have valgt et nyt gulv til badeværelset, er der en del forskellige ting, man skal have for øje for at finde det rette gulv, man vil finde sig tilfreds med nu og mange år frem. En overvejelse, man eksempelvis kunne gøre sig, er udseendet på badeværelsesgulvet, der gerne skulle være i overensstemmelse med de krav, ønsker og behov, som end måtte være hertil.

Find den rette stil og afstem dette med valg af gulvtype

I forbindelse med valg af gulv til badeværelset kan det være en fordel at overveje, hvilken stil man ønsker, at badeværelset skal holdes i, så man får valgt et gulv, der bedst muligt bidrager til den valgte stil. Ønsker man eksempelvis et mere råt og robust look, kan det eksempelvis være en fordel med et nyt betongulv, men er man derimod til et mere elegant look, kan det være en fordel med et gulv af marmor, der kan give et bedre helhedsindtryk med god udstråling.

Dette er blot eksempler på to gulvtyper, der hver især besidder forskellige udseender og derved vil bidrage forskelligt til det samlede look i badeværelset, og det er vigtigt at finde et gulv, der passer i den samlede indretning af badeværelset, da gulvet på en måde danner basis for den resterende indretning.

.

3tilbud

Klik og få 3 byggetilbud her >>

.

Forcer og svagheder ved forskellige typer af gulv

Der er ingen tvivl om, at et badeværelsesgulv er en langtidsinvestering, da det helst skal holde i mange år, hvorfor det kan være en fordel at overveje de forskellige fordele og ulemper, der end måtte være i forbindelse med køb af de forskellige typer af gulve. Det vil i mange forskellige tilfælde ske, at gulvet vil få nogle småskader og skavanker, hvilket er næsten uundgåeligt på et badeværelse, hvor gulvet hele tiden er udsat for vand og varme, hvilket nogle gulve vil være sartere overfor end andre gulvtyper. Herudover vil nogle gulve også være særligt modtagelige overfor farvestoffer, hvilket kan udmunde sig i pletter og plamager rundt på gulvet, og dette er formentlig ikke ønskeligt på nogen måder. Andre gulvtyper, der lever højt på en blank overflade, kan måske blive mat med tiden, og der kan ske skader i form af revner i forbindelse med normalt slid.

.

Få gratis 3 tilbud på håndværker her >>
3byggetilbud

.

Vedligeholdelse af gulvet spiller også en rolle

I forbindelse med scenarier som ovenstående kan det også være en fordel at være opmærksom på, hvor meget vedligeholdelse de forskellige gulve kræver, mens det ligeledes kan være en fordel at overveje, hvad mulighederne er for slibning af gulvet.

Der er dog en del forskellige ting, man skal være opmærksom på i forbindelse med valg af firma til slibning af betongulv, således man finder et firma, der udbyder alt det, der end måtte være brug for. Det kan eksempelvis være en fordel at finde et firma, der anvender solidt værktøj og maskiner, så gulvet slibes flot i høj hastighed, således der ikke efterlades mærker, når gulvets oprindelige farve findes, og når ujævnhederne udlignes. Så ved slibning af betongulv kan man få et gulv næsten så godt som nyt.

Du finder et professionelt firma, der kan slibe dit betongulv, på Renogulv.dk.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content