Sådan solgte jeg min andelsbolig – Skal din bolig også sælges?


Du vil gerne sælge din bolig nemt og enkelt, men du vil også gerne vælge en løsning, der er billig. Du har måske en deadline for, hvornår du skal have solgt og måske konkurrerer du imod en lang række billige allerede istandsatte boliger lokalt, og det kan nemt være et uoverskueligt projekt.

Tjekliste til en mere salgbar bolig

1. Annoncer direkte til målgruppen.

2. Boligen skal være i mindst lige så god stand som konkurrerende lokale boliger.

3. Prisen skal matche de øvrige boliger lokalt.

4. Har de besøgende kig på andre boliger, spørg ind til pris og giv et planlagt afslag.

5. Sæt boligen i stand.

6. Ryd op og gør rent.

7. Præciser informationerne i en fremvisning så det passer til målgruppens behov.

8. Spørg ind til årsagen til at eventuelle kunder springer fra tilbuddet.

 

Jeg annoncerede gratis og fik solgt – Læs hvordan

Jeg boede i min andelslejlighed i mange år og havde ikke kendskab til hjemmesider til salg af bolig. Jeg fandt en masse ved søgning på forskellige søgemaskiner, men mange boligsider kostede penge, og det så uoverskueligt ud. For det er svært, at evaluere om det valgte site kan sælge og promovere boligen godt nok.

Jeg kastede mig ud i et vildt reklame- og salgsforsøg gennem den blå avis, men erfarede hurtigt at boligen dalede på listen i søgninger. De tilbød mig en masse tilkøb for at løfte min position i søgningerne, men jeg afstod tilbuddene og prøvede alternative gratis metoder, lidt hårdere arbejde, men det virkede. Jeg solgte boligen på et kvartal, da jeg gik intensivt ind i kampen. Jeg annoncerede på daværende tidspunkt gratis på boligsiderne: http://boligstedet.dk og http://boligmangel.dk. Som supplement til dette hængte jeg opslag op på en lang række skoler og lavede reklamer på diverse hjemmesider. Det gav en rimelig efterspørgsel, som jeg kunne efterkomme med et fuldtidsjob.

Det som medførte at jeg solgte var, at jeg responderede og istandsatte de punkter, som de første besøgende italesatte som årsagen til, at de sprang fra tilbuddet. Jeg istandsatte køkkenet, badeværelset og malede entréen for at få solgt boligen. Køkkenet var på daværende et gammelt køkken og badeværelset trængte til nye fliser. Det kostede ikke vanvittig mange penge sammenlignet med, at jeg fik som solgt min bolig i konkurrence med hele 5 andre boliger i samme boligforening.

Det skal dog understreges, at jeg dumpede prisen med 20.000 kr. i forhold til de bedste tilbud i foreningen, det var det sidste og afgørende element, der medførte at boligen blev solgt og de penge var hurtigt tjent hjem, da jeg slap for yderligere spildte fællesudgifter og leje til foreningen.

Tjekliste – hvad skal med i en boligannonce

1. Reklametekst om boligen og området.

2. Postadresse, gerne med link til Google Earth, link >>

3. Kvadratmetermål.

4. Antal værelser, kælder, loft, vaskeri, altan, parkering, udhus, bagtrappe, mm.

5. Månedlig ydelse alt inklusiv (præciser hvad der er med i prisen).

6. Vurderingspris.

7. Salgspris.

8. Husorden.

9. Vedtægter.

10. Seneste regnskab fra foreningen.

11. Friske billeder.

12. Plantegning gerne med centimetermål på alle vægge.

13. Særlige boligtekniske forhold, der ikke kan læses ud af vedlagte papirer.

14. Kontaktoplysninger som navn, telefonnummer, mail- og webadresse.

 

Eksempel på indledende reklametekst til salg af andelsbolig

”Lækker billig andelslejlighed på Frederiksberg med rolig beliggenhed ved villakvarter tæt på park, træningsarealer, motions- og indkøbscenter, S-tog & Metro. Hovedejendommen er velholdt med fjernvarme, termovinduer, vaskeri, cykelkælder, hybridnet og dørtelefon. Dertil er der lige skiftet tag og isoleret. Lejligheden har en fordelingsentré, stor stue, soveværelse, helt nyt køkken og nyere badeværelse. Det er en 5-værelses lejlighed i Andelsboligforeningen ”Boligsalg” på 154 m2 med en månedlig ydelse på 7.000 kr. incl. el, varme, boligafgift og kabel Tv.

 

Alt i alt en rigtig god forening med en god økonomi beliggende ved villakvarter tæt på park og sø.
Lejligheden indeholder: Fordelingsentré som giver adgang til samtlige rum i lejligheden. Stuen er rummelig og giver gode muligheder for møblering med spisebord og sofaarrangement og har en fantastisk flot udsigt. Stort soveværelse med masser af plads til klædeskabe. Helt nyt køkken med elkomfur og induktionskogeplader samt nyere badeværelse.
Lejligheden fremtræder i flot og indflytningsklar stand med både kælder og loftrum. Andelen er vurderet til 2.000.000 kr. og sælges for 1.495.000 kr. incl. forbedringer i køkken og bad samt medfølgende køleskab, fryser, komfur og induktionskogeplader.”

 

Klargør din bolig til en fremvisning. Rengør og efterbehandle dine trægulve og træmøbler som afsyret træ, bøg, eg, fyr, mahogni, palisander, samt en lang række behandlingsformer som lakering, olie-, voks-, politur- og ludbehandling og rengøring af ubehandlet træ. Læs de gode råd i Håndbog i praktisk hjælp.

Michael René

Lektor på det Sundhedsfaglige og Teknologiske Fakultet og kendt fra DR1, DR2 og TV2 samt diverse radiokanaler, hvor han giver gode råd om hygiejne m.m. Her er vi så heldige at have ham som ekspert indenfor rengøringstips til boligen. Du kan finde endnu flere af hans tips i bogen: Håndbog i praktisk hjælp. Du kan også følge ham på Google+

Recent Content