Servicefradraget – dette kan du få fradrag til


Servicefradraget, bolig-jobordningen eller som fradraget normalt bliver kaldt, håndværkerfradraget er nu fuldt vedtaget for 2013 og 2014, som vi tidligere skrev at det så ud til at blive her. Men hvilke ting kan du egentlig få fradrag for? I dette indlæg vil jeg gå lidt i dybden med alle de mange former for services som du i 2013 og 2014 kan få billigere, ved et cut i skatten.

Hvad får jeg ud af servicefradraget?

Lad os til at starte med se på hvilke gevinster det nye servicefradrag kan give dig. Præcise tal på hvor meget du kan spare på håndværkerne kommer an på hvor meget du nu betaler i kirkeskat og kommuneskat, og det vil derfor ikke være præcis det samme på alle. Som tommelfingerregel kan du dog sige, at du kommer til at få cirka 100 kroner tilbage i skat for hver 300 kroner du bruger på løn til en håndværker eller andre indenfor servicefagene.

Det kan du få servicefradrag til

Der er rigtig mange forskellige ting du kan få håndværkerfradrag til. Her er et større udpluk af de forskellige muligheder du har for at få sat din bolig i stand:

Du kan få servicefradrag på reperation, renovering og hvis du skal have lagt nyt tag. Du kan ligeledes få fradraget i forbindelse med isolering af taget eller andre steder af din bolig. På samme måde får du fradrag i forbindelse med udskiftning af døre og vinduer, og hvis du skal have malet huset, dette gælder både indvendigt og udvendigt. Det kan måske også være tid til at få udskiftet køkkenet, for du kan også få servicefradrag i forbindelse med udskiftning af køkken og badeværelse.

Afslibning af trægulve eller andre ting i forbindelse med et gulv kan også give fradrag. Det kunne f.eks. være hvis du gerne vil have lagt gulvvarme i gulvet.

Vil du gerne have forbedret energien i din bolig, så er der også masser af muligheder for at få gjordt noget ved det nu. Du kan nemlig også få håndværkerfradraget i forbindelse med at der bliver sat solvarme op, eller jordvarme bliver installeret, eller det måske er tid til at få skiftet fjernvarmeanlægget.

Servicefradrag – masser af servicefag

Det er ikke kun til håndværkerfag du kan få håndværkerfradraget. Der er nemlig en grund til at det også bliver kaldt servicefradrag. Du kan få fradrag på næsten alle typer af rengøring, hvis du ikke orker selv at skubbe din græsslåmaskine hver gang du skal have slået græs, eller når hækken skal klippes. På samme måde kan du til vinter få lidt økonomisk hjælp når du skal have ryddet sne. I disse tider, skal vinduerne selvfølgeligl gøres rene, hvilket servicefradraget også giver en økonomisk hånd med til.

Dette kan du ikke få fradrag for

Selvom rigtig meget kommer ind under håndværkerfradraget 2013-14, så er det dog ikke alt. Af nogle af tingene der bør nævnes, er f.eks. flisebelægning, anlæg af terrasser, saunaer og swimmingpools, altaner, havestuer, skorstene og installation af antenner.

Men alt andet lige, er der også mere end rigeligt at få sit fradrag fra. Derfor er det bare med at komme i gang med renoveringerne inden alle håndværkerne er optaget.

Selv vil jeg i høj grad gøre brug af dette nye tilbud på en lavere skat, og skal derfor have slebet mit  trægulv ned en af de kommende dage.

Til sidst kan jeg lige hurtigt nævne en ændring som er kommet til. Er du sommerhusejer, kan du nu også få gavn af håndværkerfradraget!

 

Vi her på Praktisk bolig, kunne godt tænke os at høre hvad i derude kommer til at bruge fradraget på? Skriv en kommentar i feltet nedenfor, og lad os høre hvordan i vil udnytte det?

 

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content