Sikre el løsninger i hjemmet kræver en dygtig el installatør


Alle os der har skulle istandsætte en ældre bolig kender det, det vrimler med gamle ledninger og forældede el installationer der kræver en kærlig hånd før du kan komme videre med alt det sjove. Det kan være en uoverskuelig opgave at sætte sig ind i både regler og lovgivne på el området og selv lave løsningerne. Derfor ligger det os naturligt at hyre en dygtig el installatør til opgaven, for at sikre at vores nye hjem bliver optimeret efter lovgivningen og vi dermed skaber sikkerhed i vores hjem. Det virker måske redundant at nævne at vi hyre en el installatør til renovationen af vores nye hus, men pointen er at vi vælger at hyre den professionelle fordi vi gerne vil højne sikkerheden mest muligt i vores eget hjem.

Så hvorfor tænker vi ikke sikkerhed når andre el opgaver skal løses?

DIY eller gør det selv branchen vokser og vokser, vi finder glæde og frihed i at kunne reparere, skabe og installere selv, men er det virkelig en god ide at vi lader gør det selv feberen blive så høj at vi eventuelt lader sikkerheden i stikken?

Erfarne el installatører skal derfor ikke kun bruges til de store renovations projekter, men burde også blive kontaktet når mindre el løsninger skal håndteres i hjemmet. Efter en sommer som denne, hvor alle varme rekorder blev slået, sætter man pris på at køleskabet er ordentligt installeret så det kan klare mosten. Når din lille ny begynder at kravle værdsætter du at dine el installationer er fuldstændig sikre og at selv den stikkontakt du mente du sagtens kunne fikse selv er blevet lavet af en professionel. Og sådan er eksemplerne mange og vidt rækkende, da el indgår i mange af dagligdagens gøremål.

En dygtig el installatør giver dig overskud til dine andre gør-det-selv projekter.

Hvis du alligevel insistere på at kunne gøre det selv, så gem dine hobby projekter til andre af boligens mange mulige projekter. En skævt opsat hylde er bare ikke ligeså risiko fyldt som en forkert installeret hvidevare eller en stikdåse du ikke helt har kunne finde ud af at samle ordentligt. Derfor bør du finde en professionel el installatør i Odense og lade ham ordne dine el installationer inden du kaster dig ud i gør det selv projektet. Konen synes helt sikkert også det er federe at kunne bruge weekenden hjemme og samtidig undgå at skulle aflyse middagen med vennerne fordi du skulle lege elektriker og kommer galt afsted og i værste fald ender en tur på skadestuen.

Og hvis du nu tænker du hellere vil gøre det selv i stedet for at skulle have pungen op af lommen, så prøv at få en el installatør ud og give et tilbud på opgaven inden du giver dig i kast. I mange tilfælde vil du blive overrasket over hvor mange mindre detaljer de ved skal ordnes for at projektet bliver sikkert og det kommer med en fair pris.

Hvornår kunne jeg have brug for min professionelle el installatør?

Mange af hverdagens gøremål inkluderer el, derfor kan en professionel el installatør være med til at optimere din hverdag og gøre den både bedre og sikrere. De fleste af os ved at vi kan ringe til en el installatør når vi skal have skiftet stikkontakter inde og ude eller lavet nye, hvis vi skal have sat belysning op både inde og ude, hvis vores el-tavle skal skiftes og under større renovering projekter. Men vidste du at du også kan kontakte din elektriker hvis du skal have installeret nye hårdhvidevare, sat røgalarmer op, have  installeret dit ventilations system, bruge hjælp til EDB på trådløs eller kabel forbindelser eller hvis du skal have installeret intelligente boliginstallationer med IHC. Mulighederne er mange.

Udover at hjælpe dig med mange mindre projekter i hverdagen, kan din professionelle el installatør også give dig tips og inspiration til dit næste gør det selv projekt. Har du overvejet om dit fuglebad i haven skal have lys i, eller om du vil have opsat spots i haven. Du kan også spare med din elektriker om de bedste lys løsninger til dine forskellige rum og behov i disse.  Så kontakt din elektriker i dag eller næste gang du er tvivl om elløsningen.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content