Hvornår er det tid til behandling med træbeskyttelse?


Hvornår det er smart at behandle træværk afhænger meget af vejret. Det skal ikke være for fugtigt, og du kan derfor helt udelukke vinteren. Sæsonen for behandling af træværk og træfacader starter derfor om foråret, når vejret begynder at blive godt. Det træværk du skal ahve behandlet med træbeskyttelse skal ikke være fugtigt, og temperaturen skal helst være mellem 10 og 25 grader. Er luftfugtigheden højere end 80%, bør du vente til en dag, hvor solen har fået lov at tørre træværket en smule.

Nu skulle man tro at midt på sommeren derfor altid vil være det bedste tidspunkt at træbeskytte. Det er det ikke. I hvert fald ikke hvis du gerne vil gøre det midt på dagen. Det er nemlig ikke optimalt at male direkte i solen, da solen kan få træbeskyttelse til at tørre for hurtigt, og dermed give et stribet og grimt resultat til følge. Derudover vil træbeskyttelsen ikke kunne nå at trænge langt nok ind i træet til at give den ellers grundige træbeskyttelse.

Du kan træbeskytte til langt ud på efteråret. Her skal du dog være opmærksom på helst at behandle træværket midt på dage, da dug vil sidde på overfladerne til langt op ad formiddagen, og hurtigt trænger på igen sidst på eftermiddagen.

Sidste råd, er lige at tjekke vejret dagen i forvejen, så du bedst muligt ved hvornår det er tid til at behandle med træbeskyttelse.

Køb træbeskyttelse på nettet i god tid. På denne måde kan du få en god pris, og spare penge, og være klar den dag, hvor det gode tørre vejr, til at træbeskytte i, er der.

Klik og køb træbeskyttelse online her

 

Hvorfor skal jeg træbeskytte og hvordan?

Træ skal beskyttes. For det første kommer det til at se meget flottere ud, men det forlænger også holdbarheden markant. Det gælder blandt andet om at beskytte sit træværk mod svamp og skadedyr. Der findes rigtig mange forskellige midler til træbeskyttelse. Du kan få alt lige fra helt gennemsigtige træbeskyttelser til heldækkende træbeskyttelser, som nærmest minder om maling.

Inden du går i gang med træbeskyttelsen, så skal du have valgt type af træbeskyttelse. Hvis træbeskyttelsens fremmest formål er at beskytte mod sollys og varme, så vil træolie ofte være et godt valg. Køber du en træolie der indeholder farvepigmenter bliver træet godt beskyttet mod sollyset. En anden løsning kan være en heldækkende maling.

Hvis formålet med træbeskyttelsen er at beskytte mod slid, så vil en vandbaseret lak være en god ide. Her kan det være en god ide at vælge en lak med UV-filter, da du på denne måde undgår at solen misfarver træværket.

For det kønneste resultat, er det en god ide at fjerne svampe og alger inden du går i gang med træbeskyttelsen. Dette kan let gøres med vand og kost (husk at gøre det dagen inden, så træet kan nå at tørre).

 

Lille advarsel: brug aldrig træbeskyttelse, der er beregnet til udendørs brug indendørs. De vil afgive dampe, som give allergi og hovedpine.

Klik og køb træbeskyttelse online her

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content