Tilbud på nye vinduer


Er det tid til at udskifte vinduerne? Vinduerne i en bolig har en kæmpe betydning både for udtrykket af boligens indre og ydre, men hvad måske er vigtigere, så er der mange penge at spare på varmeregningen ved at have nye lavenergivinduer.

Få 3 tilbud på nye vinduer

Bør jeg skifte mine vinduer?

Der er overordnet to grunde til at skifte hele vinduet. Hvis dine gamle vinduer er i dårlig stand. Det vil sige, hvis de er angrebet af råd og/eller skimmesvamp. Dette kan i høj grad påvirke miljøet inde i din bolig. Den anden grund, er hvis vinduesrammerne er utætte, og det ikke kan lade sig gøre at skifte tæteningslisterne. Hvis du har vinduer der er utætte, kan der være rigtig meget at hente på varmeregningen, men også i forhold til ejendomsværdien vil nye vinduer ofte påvirke i en positiv retning.

Hvor god en isoleringsevne har de nuværende vinduer

Før 1950’erne lade man noget virkelig godt håndværk. Dette gælder også vinduer, så hvis du har vinduer fra den gang, så har de sandsynligvis en ganske god isoleringsevne. Er dette ikke tilfældet, så kan du minimere varmetabet fra vinduet ved at montere nye forsatsvinduere udenpå de gamle vinduer. Overvejer du at få et tilbud på nye vinduer for at få skiftet sådanne gamle vinduer ud, så er det en god ide at tænke over de små detaljer. Gamle vinduer er nemlig ofte med til at give boligen noget karakter.

Er dine vinduer af nyerer dato, altså fra efter 1960’erne, så har du muligvis nogle vinduer, hvor det godt kan svare sig at skifte hele vinduet ud. Det er sandsynligvis termoruder, og disse er ikke altid de mest energirigtige. Da vinduerne ikke er af lige så høj kvalitet, vil det ofte være fordelsagtigt at skifte hele vinduet med lavenergivinduer.

Stor besparelse på varmeregningen med lavenergivinduer

Omkring 30% af al den energi, som der bruges i et ældre hus, forsvinder ofte ud gennem vinduerne. Det betyder at du ved at skifte vinduer ofte kan få en ganske markant besparelse på varmeregningen. Normalt siger man at du kan spare cirka 7% på din varmeregning, hvis du skifter til nye energivinduer.

Andre fordele ved at skifte til nye vinduer

Det er ikke kun varmeregningen som nye vinduer hjælper på. Nye vinduer er ofte bedre indbrudsikret, og hvis du bor tæt på en større vej, eller andre steder med en vis mængde af støj, så vil du også kunne mærke at nye vinduer har en bedre lydisolering.

Pris på nye vinduer

Alt efter hvilken håndværker du finder til jobbet, vil prisen på opsætning af vinduerne selvfølgelig variere en hel del. Som tommelfingerregel vil nye forsatsvinduer med energiglas koste cirka 5500 kroner pr kvardratmeter, nye koblede energivinduer vil koste cirka 8200 kroner pr kvardratmeter og helt nye termo energivinduer vil koste dig 4700 kroner pr kvardratmeter. Vi anbefaler at du altid sørger for at få flere forskellige tilbud på vinduerne til din bolig, da du ofte kan spare ret mange penge ved at vælge den rigtige håndværker til jobbet.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content