Udskiftning af tag – Gode råd & tips


Det er næsten selvsagt, at når taget på huset skal udskiftes, er det ikke gjort på få timer. Der er rigtig meget arbejde der skal udføres – og endnu flere ting, du bør være opmærksom på, før du går i gang med udskiftning af tag.

Her I artiklen vil vi dække området med nogle gode tips og råd, så du kan blive lidt klogere på området og forhåbentligt få besvaret nogle af de spørgsmål, du sidder med i forbindelse med udskiftning af tag.

Hvilken type tagbelægning?

Der kan være flere årsager til at udskifte taget. Det kan måske være fordi, du har besluttet dig for, at du gerne vil føre din drømme ud i livet og få det stråtag, du altid har ønsket dig. Det kan på den anden side også være, at din nuværende belægning er ved at stå lidt af på den med skader eller den blot trænger til en komplet udskiftning.

Hvis du vil skifte type indenfor tagbelægning – altså fra f.eks. bølgetag til tegl, er det vigtigt, at du undersøger love og regler omkring dette først. Det er ikke så simpelt at gå fra den ene type til den anden – og typisk også derfor, at husets projektering i første omgang ikke har været med denne type belægning.

Skal det nuværende blot udskiftes, er det noget mere simpelt. Hvis dit hus ikke er alt for mange år gamle, kan der være gode grunde til, at netop denne type er blevet valgt og derfor anbefaler vi også, at du blot fortsætter med denne type belægning.

Hvorfor betale for meget – Klik og få 3 gratis tilbud på din tagopgave her >>

 

Lej en lift

Alt afhængig af din fremgangsmåde, kan det være en god idé at leje en lift. Hvis du har planer om at pille taget af selv, for at få erfaring og spare på omkostninger, er det en rigtig god idé at leje en lift.

Når du går rundt oppe på det gamle tag, kan det være farligt med forskellige huller og begrænset erfaring. Derfor er det oplagt med en lift, så du hurtigt kan komme rundt omkring til taget og fjerne belægningen

Brug en ordentlig rådgiver

Hvis du vælger at gøre brug af en rådgiver for at få opfrisket viden og best practice, er det uhyre vigtigt, at du finder den rigtige slags. Der er naturligvis forskellige grader af kompleksitet, når det kommer til udskiftning af tagbelægning, hvorfor det i tilfælde kan klares uden en rådgiver.

Du vælger den korrekte rådgiver ved at sikre dig, at rådgiveren har uddannelse og erfaring (og kan fremvise referencer fra tidligere projekter) til at kompetencer passer overens med opgavebeskrivelsen. Et hurtigt råd med på vejen, hvis du gør brug af rådgiver er, at du skal have styr på alle dokumenterne; udførsel af arbejde, omfanget af opgaven, forventningsafstemning, tidsplan og betaling.

Del projektet op

Som sagt tager det lang tid at skifte tag på din bolig. Det er ikke et projekt, som kun tager få timer eller et par dage. Der skal sættes meget mere tid af til det. Typisk kan du dele det op i små faser som f.eks.:

  • Samme slags tag eller nyt?
  • Budgettering af projektet
  • Husk ekstra budgettering til uforudsete udgifter
  • Koordinering af ”Gør-selv” del af arbejdet
  • Indhentning af tilbud hos håndværkerfirmaer
  • Rådgiver eller ej?
  • Sammenlign tilbud

Når du har indhentet tilbud er det vigtigt, at du får mest værdi for pengene. Derfor bør du sammenligne tilbuddene, så du ender med den mest optimale løsning og forhåbentligt til færrest penge.

Hvorfor betale for meget – Klik og få 3 gratis tilbud på din tagopgave her >>

 

Undgå at læg planer ud fra en deadline

Deadlines bliver aldrig overholdt. Selvom det er et ærligt firma I har med at gøre, vil der næsten altid opstå uforudsete udfordringer og det er en sjældenhed, at deadlines overholdes til punkt og prikke. Det skal naturligvis ikke være en ulempe, eftersom overskridelse af deadlines sker i alle brancher.

I forhold til dette bør du derfor lade vær med at gå ud fra, at taget er færdig på den præcise dato.

Så derfor: undgå at lægge dine egne planer på en dato, hvor arbejdet – i teorien – stadigvæk kan være undervejs.

Derudover bør du fra start udarbejde en fast aftale omkring arbejdstimer med firmaet. Hvis firmaet overskrider tidsplanen, er det vigtigt, at du på forhånd har aftalt en fast pris, så du ikke kommer til at hænge på regningen for eventuelle tillægstimer.

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content