Gode råd og tips til boligen

Valg af affugter

0

Hvilke affugter skal jeg vælge til min kælder eller andre steder i boligen, hvor jeg har problemer med fugt, og gerne vil undgå skimmelsvamp og problemer som følger fugten. Der kan være mange grunde til at du bør investere i en affugter. Det kan f.eks. være at du tørre dit tøj indenfor på et tørrestativ om vinteren, eller det kan ganske simpelt være på grund af det meget våde vejr vi har her i Danmark i vinterhalvåret. Vi har kigget lidt på nogle af de bedste affugtere du kan købe online. Der er affugtere for mange forskellige behov, og det anbefales at du køber den rigtige størrelse, for blandt andet ikke at bruge mere strøm end højst nødvendigt, men også for helt at komme fugten til livs. Fugtproblemer er noget der skal tages seriøst. Det kan ikke kun skade dit hus, også dit helbred, hvis der ikke bliver gjort noget ved fugtproblemer.

Hvilken affugter skal jeg vælge når jeg tørre tøj i min lejlighed?

Hvis du har en lille lejlighed eller/og en lejlighed med tørretumbler, så kan du klare dig med en af de mindste affugtere på markedet. Er der tørretumbler vil den fugt som der er i rummene komme fra madlavning, bad og mennesker som ånder. I disse to tilfælde så vil små affugtere som kan klare 10 liter i døgnet være helt fint.

Hvis du kigger efter en affugter til en lejlighed, så er det derudover vigtigt at kigge efter hvor støjsvag affugteren er, da den alt andet lige vil stå et sted hvor du vil kunne høre eventuelle lyde der komme fra den.

Den lille affugter til lejligheden bør som udgangspunkt placeres centralt i lejligheden, eller i det rum hvor du tørre tøj.

To gode bud på affugteren til den lille lejlighed

Vi har fundet to af de billigste affugtere som dog fint kan give dig et bedre indemiljø i de mindre lejligheder.

Duracraft DD-TEC10NE

Duracraft DD-TEC10NEDette er en fin lille affugter der kan klare op til 10 liter i døgnet, og har en beholder på 3 liter. Den har en vægt på 13,6 kilo og dens håndtag gør at den er forholdsvis nemt at flytte rundt på den. Den klare fint at holde rum/områder op til 25-30 m2 affugtede. Placer den f.eks. i rummet hvor du tørre tøj, og luk døren for den bedste effekt. Udover at holde rummet tørt, så vil tøjet også tørre hurtigere.

Du kan købe denne lille affugter LIGE HER

(den er set til en pris på 1.699 kroner)

Fresh L10-D affugter

Fresh L10-DEt andet ganske fint valg af lille affugter er denne Fresh L10-D affugter. Den kan ikke klare at affugte større områder, men vil være fint i den lille lejlighed, eller bare til at have stående i det rum du tørre tøj i.

Affugteren er støjsvag og ganske energieffektiv, og et fint valg til at fjerne uønsket fugt i hjemmet, for at opnå eget væsentlig bedre indeklima. Som navnet antyder, så kan affugteren klare 10 liter i døgnet. Den har en beholder med plads til 2,3 liter, og den stopper automatisk når beholderen er fuld, hvis du af en eller anden årsag har fået monteret den forkert.

Du kan købe denne lille affugter LIGE HER

(den er set til en pris på 1.499 kroner)

Affugter til kælder, sommerhus, værksted, garage og større boliger

En af de mest normale grunde til at købe en affugter er fugt i kælderen, men også sommerhuse og garager kan være gode grunde. Forskellen for disse områder er at de ofte er lidt koldere end vores bolig. Når temperaturen kommer under 15 grader, så er det ikke alle affugtere der klare sig helt lige så godt. Hvis du gerne vil sikre dig at den er effektiv hele året rundt, så er det derfor nogle lidt andre maskiner du skal have fat i.

Woods DS28F – Vinder af “Bedst i Test” lavet af de svenske myndigheder

Woods affugter DS28FEt rigtig godt bud på en allround affugter og et rigtig godt bud på affugteren til din kælder er denne affugter fra det Canadiske firma Woods. Den er effektiv helt ned til en temperatur på 5 grader, og den kan klare nogle væsentlig større områder end de i denne artikel tidligere nævnte affugtere. Den kan klare kældere, tørrerum og deslige på helt op til 140 m2, og har en beholder på 10,4 liter. Vægten på de 24 kilo gør at den er lidt besværlig at løfte rundt på, men heldigvis har den hjul der gør at den let kan flyttes rundt alligevel. Denne affugter vil være et oplagt valg for rigtig mange med en kælder. Der er hele 6 års garanti på dette produkt.

Du kan købe denne testvinder LIGE HER

(set til en pris på 3.799 kroner)

Den store og effektive affugter: Woods ED50F

Woods ED50F affugterHar du et større behov. En stor og meget fugtig kælder, måske et større tørrerum eller måske et stort sommerhus som skal holds fri fra fugt om vinteren, så har du måske også behov for affugteren der kan klare lidt mere. Denne affugter er ganske kraftfuld og kan klare at affugte rum helt op til 230 m2. Den har en beholder på 10,4 liter og den er udstyret med et super effektivt filter der gør at luften udover at indholde mindre fugt også bliver renere. Der er hele 6 års garanti på dette produkt.

Du kan købe denne store affugter LIGE HER

(set til en pris på 4.985 kroner)

Leave A Reply

Your email address will not be published.