Valg af affugter


Hvilke affugter skal jeg vælge til min kælder eller andre steder i boligen, hvor jeg har problemer med fugt, og gerne vil undgå skimmelsvamp og problemer som følger fugten. Der kan være mange grunde til at du bør investere i en affugter. Det kan f.eks. være at du tørre dit tøj indenfor på et tørrestativ om vinteren, eller det kan ganske simpelt være på grund af det meget våde vejr vi har her i Danmark i vinterhalvåret. Vi har kigget lidt på nogle af de bedste affugtere du kan købe online. Der er affugtere for mange forskellige behov, og det anbefales at du køber den rigtige størrelse, for blandt andet ikke at bruge mere strøm end højst nødvendigt, men også for helt at komme fugten til livs. Fugtproblemer er noget der skal tages seriøst. Det kan ikke kun skade dit hus, også dit helbred, hvis der ikke bliver gjort noget ved fugtproblemer.

Hvilken affugter skal jeg vælge når jeg tørre tøj i min lejlighed?

Hvis du har en lille lejlighed eller/og en lejlighed med tørretumbler, så kan du klare dig med en af de mindste affugtere på markedet. Er der tørretumbler vil den fugt som der er i rummene komme fra madlavning, bad og mennesker som ånder. I disse to tilfælde så vil små affugtere som kan klare 10 liter i døgnet være helt fint.

Hvis du kigger efter en affugter til en lejlighed, så er det derudover vigtigt at kigge efter hvor støjsvag affugteren er, da den alt andet lige vil stå et sted hvor du vil kunne høre eventuelle lyde der komme fra den.

Den lille affugter til lejligheden bør som udgangspunkt placeres centralt i lejligheden, eller i det rum hvor du tørre tøj.

To gode bud på affugteren til den lille lejlighed

Vi har fundet to af de billigste affugtere som dog fint kan give dig et bedre indemiljø i de mindre lejligheder.

Woods affugter M10G

Dette er en fin lille affugter fra Woods, som kan klare op til 10 liter i døgnet, og har en beholder på 3 liter. Den har en vægt på 10 kilo og dens håndtag gør at den er forholdsvis nemt at flytte rundt på den. Den klare fint at holde rum/områder op til 40 m2 affugtede. Placer den f.eks. i rummet hvor du tørre tøj, og luk døren for den bedste effekt. Udover at holde rummet tørt, så vil tøjet også tørre hurtigere.

Du kan købe denne lille affugter LIGE HER >>

(den er set til en pris på 1.349 kroner)

Sandstrøm affugter 10 liter

 

Et andet ganske fint valg af lille affugter er denne Sandstrøm affugter. Den kan ikke klare at affugte større områder, men vil være fint i den lille lejlighed, eller bare til at have stående i det rum du tørre tøj i.

Affugteren er støjsvag og ganske energieffektiv, og et fint valg til at fjerne uønsket fugt i hjemmet, for at opnå eget væsentlig bedre indeklima. Som navnet antyder, så kan affugteren klare 10 liter i døgnet. Den har en beholder med plads til 1,8 liter, og den stopper automatisk når beholderen er fuld, hvis du af en eller anden årsag har fået monteret den forkert.

Klik, køb og læs mere om denne affugter her >>

(den er set til en pris på 1.299 kroner)

Klik her og se et stort udvalg af affugtere >>

Affugter til kælder, sommerhus, værksted, garage og større boliger

En af de mest normale grunde til at købe en affugter er fugt i kælderen, men også sommerhuse og garager kan være gode grunde. Forskellen for disse områder er at de ofte er lidt koldere end vores bolig. Når temperaturen kommer under 15 grader, så er det ikke alle affugtere der klare sig helt lige så godt. Hvis du gerne vil sikre dig at den er effektiv hele året rundt, så er det derfor nogle lidt andre maskiner du skal have fat i.

Woods DSC-50FM

Et rigtig godt bud på en allround affugter og et rigtig godt bud på affugteren til din kælder er denne affugter fra det Canadiske firma Woods. Den er effektiv helt ned til en temperatur på 2 grader, og den kan klare nogle væsentlig større områder end de i denne artikel tidligere nævnte affugtere. Den kan klare kældere, tørrerum og deslige på helt op til 100 m2, og den kan affugte14,4l på 24 timer. Den vejer 22 kg og affugteren vil være et oplagt valg for rigtig mange med en kælder.

Klik, køb og læs mere om denne affugter her >>

Den store effektive affugter: Woods WCD3pro

 

 

Har du et større behov. En stor og meget fugtig kælder, måske et større tørrerum eller måske et stort sommerhus som skal holds fri fra fugt om vinteren, så har du måske også behov for affugteren, der kan klare lidt mere. Denne affugter fra Woods er ganske kraftfuld og kan klare at affugte rum helt op til 190 m2. Den har en beholder på 11,4 liter og den er udstyret med et super effektivt filter der gør at luften udover at indholde mindre fugt også bliver renere. Den kan kører med en hastighed på 25,5 liter pr. 24 timer.

Da den vejer 28 kg og er en tung solid affugter, så leveres den med hjul, så den er nem at flytte rundt på.

Klik, køb og læs meget mere om affugteren her >>

Køb hygrometer og følg hvor høj fugtigheden er i din bolig nemt

Med dette simple hygrometer fra Woods kan du følge med i,  hvor effektivt du får affugtet vandet fra din bolig, din kælder, din værelse, garage o.lign. Klik, køb og læs mere om dette hygrometer her >>

Rolf Hansen

I 2013 købte Rolf Hansen hus. Mange af hans indlæg er derfor baseret på de erfaringer og informationer han opnår i den forbindelse. Håber du kan bruge hans erfaringer og gode råd! Følg ham på Google+

Recent Content